| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neviditelný Pepík

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 74 [Dalších 54 >>]
Marie,Anna-Marie 3 roky
  • 
6.3.2008 9:58:50
Je sice pěkné si vytvořit imaginární přatele ,ale proc jim ve sve fantazii holčička takhle ubližuje,dokonce nechává umřít.A znovu se narodit.Takhle to přece nefunguje ani v opravdovém životě.
Zajímalo by mě odkud se ji dostává tak drastické fantazie.Protože to co se v příběhu popisuje podle mého názoru u 4leté holčičky není normální a chtělo by prozkoumat původ jejích myslenek a morbidních fantazií.
Katka, Matyáš
  • 
27.8.2007 10:38:42
Kde se vzala, tu se vzala u nás doma Adélka. Našemu prckovi budou v listopadu tři a Adélka je s námi už asi půl roku. Hraje si s ním, spí s ním, jede s ním na chalupu, vozí jí na tříkolce atd. Zpočátku jsem se tomu smála, ale teď nevím. Budí se i ze spaní, že ho Adélka šimrá ať ho nechá spát. Teď nás začíná zapojovat i do své "hry" a musíme Adélce i patřičně vyčinit když nechce spinkat, dát na zadek když zlobí, nosit jí v náručí když už jí nemůže uvézt na tříkolce a podobně. Snad ho to časem opustí. Teď se snažím vypozorovat při jaké příležitosti se Adélka vždy objeví. Doufám, že je to jen výplod jeho fantazie a ne jak taky kdosi psal o šestém smyslu ... brrrr. Nemyslím si, že by to bylo tím, že by byl sám a dost jsme se mu nevěnovali. S dětmi je v kontaktu každý den a není z těch, kteří by stáli v koutku a nezapojovali se do hry ba právě naopak. Zatím to tak necháme a uvidíme kdy Adélka sama odejde.
20.8.2007 18:02:17
A přiznávám, že ještě někdy na střední jsme s kamarádkou vážně uvažovaly, že pokud by existovaly Bradavice z Pottera neváháme a jdeme tam:-)))..holt čarodějnice potrhlé, no.
20.8.2007 17:57:55
Mariano, já i když byla starší a bylo mi smutno, tak jsem ,,utíkala" a povídala si s lidmi, s kterými jsem se chtěla setkat apod., prostě hovořila o čemkoliv..brala jsem to jakousi ,,úlevu"..prostě jsem jim v duchu vykládala své názory na svět, co mě štve a co ne.
Už dávno mám raději lidi z masa a kostí..ale mám pocit, že tohle má prostě každý..
mariana
  • 
20.8.2007 17:54:23
Nas 3,5 lety syn si obcas hrava a povida se svym kamaradem Honzou, napred jsem mela strach ale ted uz to beru s rezervou
Ninuška
  • 
23.7.2007 16:24:06
Myslím, že myslet si, že Kankulček se ztratil, je prostě jeden veliký omyl. Na Kankulčeka nejen že jsme nezapoměli, ale ještě se ho snažíme trochu proslavit. Jeho osobnost s léty nabývá čím dál tím větších (a troufám si říct, že i monumentálnějších) rozměrů. Vznikla o něm spousta básniček i povídek a v těch v nichž nefiguruje přímo jako hlavní postava, zmiňujeme se o něm alespoň jako o osobě, kterou bychom mohli přirovnat nejspíš k příbuznému Múz. Je prostě skvělý - a nesmrtelný. Na Kankulčeka se nikdy nezapomene a tudíž nikdy nezemře.
  • 
24.6.2007 15:22:05
Naše čtyřletá dcera má neviditelného kamaráda Lukáše, kterého většinou sekýruje a vychovává, u něho moc dobře vidí, co dělá špatně, na sobě to nevidí. Někdy neviditelného Lukáše houpe na houpačce, jindy mu něco vypráví, občas se s ním hádá.
Jednou jsem se jí ptala, jestli ví, že je to jen jako a ona se na mně tak nějak smutně podívala a řekla, že to ví.
Myslím, že je to proto, že je jedináček, málo má kolem sebe své vrstevníky, tak si to vynahrazuje právě tím neviditelným kamarádem.
V září začne chodit do školky, tak si myslím, že skuteční kamarádi dostatnou toho neviditelného do ústraní.
A jednu chvíli měla i neviditelného pejska, kterého dokonce chodila venčit, takže v danou chvíli jsme okolí jistě připadali blázniví, ale přece nebudu dceři kazit její dětsku hru.
Šárka
  • 
13.6.2007 13:26:05
Tyto představy virtuálních kamarádů mívají většinou jedináčci. Každý v sobě neseme touhu po skupině, partě, kamarádovi či partnerovi. Představy zmizí s dnem kdy skutečně najdeme ,,živé,, kamarády. Náš mozek se tak brání představě, že jsme sami. Tato fantazie nevadí, ale vždy je třeba hlídat chování dítěte. Pokud se dítě opičit po svém ,,kamarádovi,, hrozí nebezpečí, že dojde k neštěstí. Dále by se mělo dbát na fakt, že pokud se v rodině (kdekoliv v nejbližších 20 kolenech) vyskytla schizofrenie, musíme dítěti jeho představy jemně zakázat a nenechat rozvíjet, protože schizofrenie se dědí a takovéto představy ji krmí...
6.5.2007 16:46:19
Naposledy dcerce ostříhal v koupelně půlku vlasů a představte si, že si na to ani nerozsvítil :)
Věra. 2 děti -Terezka 3roky, Vojta 3měsíce
  • 
19.9.2006 20:54:04
Moje dcerka před delší dobou začala mluvit o Abijce, Abijka jezdí na návštěvu, vozí nám domů nákupy, má děti, ostatně jako moje dcerka (panenky) co je zlobí a nezlobí, mají problémy s autem, kotlem, neví co vařit, ale je to prostě její kamarádka. Náš táta se přece s Abijčiným manželem, se strejdou zná, tak nás přece hromadně navštěvují. Abijka nám volá, teda Terezce, mají spolu dlouhé hovory,prostě jako já mám svoje opravdové kamarádky. Nemyslím že by to bylo ke škodě,kdo z nás by nechtěl mít někdy někoho kdo mu neodmlouvá a dělá co my chceme.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 74 [Dalších 54 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.