| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neviditelný Pepík

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
  • 
28.3.2020 23:49:15
Dobrý večer, máte nahrávku? Myslím Strašidýlko Kukuluny? Já totiž s Buřinkama asi 2 roky hrál, akordeon. Teď bych ji chtěl naučit vnoučata. Děkuji za odpověď. Petr
22.11.2010 20:08:42
Možná by stálo za to si sednout s odborníkem. Nemusí to nic znamenat, ale také to může být předzvěstí rozdvojené osobnosti. Já jsem byla u psychologa a ten mi vysvětlil, že pokud se dítě začne natolik s tou imaginární postavou stotožňovat, tak je něco špatně.
22.11.2010 20:05:53
Moje tříletá dcerka má také svoji neviditelnou kamarádku. Říká jí "moje holčička" a občas mi z ní jde hlava kolem. Se svojí "holčičkou" debatuje, vodí ji imaginárně za ruku a učí ji z knížky. Její holčička je starší jak ona a já mám pocit, že občas řekne slova, která nemohla nikde slyšet ani z televize (např. to je naprosto nepřípustné, nebo vzhledem k okolnostem..). Já na duchy věřím a věřím, že moje dcera podle toho, jak dospěle mluví (mami, víš já už jsem byla velká a měla jsem taky takovou holčičku, jako jsem teď já, ale já jsem nebyla malá, já jsem byla její maminka a až budu zase velká, tak budu mít zase holčičku, nevíš jak se jmenovala ta moje holčička předtím?.....)už jednou na tomto světě byla.
MartinaNov (dva rošťáci
10.8.2009 14:02:44
pokud vím, tak Dáda Patrasová měla písničku "Strašidýlko Kukuluny"
2.11.2008 23:25:09
Přiznávám, že jsem na Rodinu chodila opravdu denně, nyní už bohužel ne.
Jelikož má můj 5 letý syn nyní již asi 2 měsíce neviditelného kamaráda Pepíčka...a docela mě to vyděsilo a začala jsem se pídit, zda nemá někdo takové podobné zušenosti.
Našla jsem, že je to prý snad normální fantazie, více se projevuje u leváků.
navíc prý dle nějakých věděckých studií kždé třetí dítě má nějakou dobu takového neviditelného kamaráda, většinou je to dítě či zvíře.
No a navíc dva ze tří jsou zlobivější a děti na ně všechny svoje lumpárny svádí. nebo je to běžné u jedináčků.

No,to ale není náš případ. Můj synek má sestru, která se s ním hraje i milující rodiče a ve školce spoustu živých kamarádů... tak proč ještě někdo neviditelný?? Náš Pepíček je vzornost sama , narozdíl od našeho chlapečka :-(. je zajímavé, že dle synka je Pepíček úplně stejný, jako on. Má stejné oblečení, stejně vypadá a má i za sestru Leničku (pravou sestru živého synka) a rodiče má také stejné. Někdy prý se na sebe koukají v zrdcadle a oba se vidí.
Starší dcerku a ta kolikrát říká, že by Pájínka za Pepíčka hned vyměnila. Pepíček je včas v posteli, neloudá se s jídlem,má rychle vyčištěné zoubky, pěkně usne a nečmárá po zdech v bytě.Prostě nezlobí ! To vše dělá viditelný Pájínek, který je naším synkem. Že by to bylo synkovo lepší já??
Doufám, že ho to přejde, je to sice zajímavé, ale babičky si myslí, že má halucinace a je blázen :-(.

  • 
31.10.2008 0:25:38
Strašidýlko Kukuluny byla písnička, kterou zpívala skupina Buřinky Petra Dudeška. Je to taková dechovka z Ostravy, která zpívala i dětské písničky. Pokud máte zájem, můžu poslat písničku e-mailem. rendyk@quick.cz
Daduša, dcéra Hanka
  • 
21.10.2008 12:30:37
Podla mna je to perfektné, až mi je lúto, že moja dvaapolročná dcérka Hanka nikoho imaginárneho nemá. Asi dva dni síce u nás bola akási Lucka,ale vela sme si s nou neužili. Inak má malá velkú predstavivosť, robí si také bábiky alebo víly zo servítok a dlho sa s nimi hrá, rozpráva sa s nimi, ukladá ich spinkať a mňa napomína aby som bola "tichučko", lebo spinkajú, kolíše ich, stará sa s one ako o malé bábetká. Sestra mi hovorila, že raz išli po asfaltovom chodníku, a boli tam také kopčeky a ona to že to sú také dievčatká. Tiež rada prrivnáva rôzne veci rôznej veľkosti k rodine, napríklad dlhá palička je ocko, stredná je maminka a najmenšia je Hanička. Nás to vždy strašne pobaví a podľa mňa je táto detská fantázia úplne úžasná, určite to nemá nič spoločné so schizofréniou. Tak hádam aj k nám príde nejaká ta bytôstka ....
zuzka, 17.týden
  • 
9.10.2008 9:34:44
Kdyz jsem byla mala, tk mezi tretim a ctvrtym rokem, meli jsme koniky, kteri s nami behali kdyz jmśme jeli autem, chodili se s nam koupat, proste byli porad tady, a ja se o ne musela porad starat. Prijde mi to jako normlni projev fantazie, nebo vyjadreni touhy ditete, ja jsem jko mala strsne chtela kone, tak sem si je vymyslela. Odeznelo to, kdyz jsme s rodici zacali chodit ke konim pres kopec a ja se mohla vozit na opravdovych, ne jen tech vymyslenych. Proste jsem dostala co jsem chtela, a pk jsem fantazirovala o konich z masa a kosti. Sice uz to pry nebylo ono, ale v\ypravet jejich pribehy sem dokazala hodiny..
Co dodat? deti bez fantazie nejsou deti, ne?
olga, 2 děti
  • 
11.3.2008 2:20:01
My máme asi týden Ferdu, má zlomenou nohu, schovává se a je s ním legrace :-))
(jinak v únoru ve třech letech jsme začali chodit do školky a má roční sestru)
parishilton
6.3.2008 11:08:31
Marie,já bych tu situaci vůbec neviděla tak tragicky,myslím že jí přikládáš příliš velkou váhu.Holčička vůbec nemusí být morbidní,a neznamená to,že o deset let později zatne matce sekeru do hlavy a nechá ji vykrvácet.Toto je způsob,který dětem pomáhá pochopit jak věci a situace fungují,ta malá ještě neví nic o smrti,ale toto je její metoda,jak aspoň malinko přijít na kloub věcem o kterých toho moc neví a snaží se je pochopit alespoň na úrovni těch svých 4.let.Není pravda že je tato situace nenormální.Holčička vychází při svých hrách a fantaziích z toho,co zná ona sama,čerpá ze situací kolem sebe,z toho co vidí,slyší,takže jestli třeba slyší od rodičů že se nesmí vyklánět z okna,jinak vypadne a ublíží si,je samozřejmé,že to přenáší na svého neviditelného kemaráda.Mne by naopak přišlo nenormální,kdyby holčina používala ve svých hrách mluvu palubního inženýra nebo atomového fyzika.Takto si hraje většina dětí a pro holky,které tady měly obavy ze schizofrenie-to by muselo mít schizofrenii snad každé druhé narozené dítě.To stím vůbec nemá souvislost.
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.