| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o žloutenkách?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1116 z 16 
29.2.2004 17:16:09
Ivi, je to presne tak, testy by skutecne mely byt stejne, pokud nejsou neco zvorala laborator, muze take jit o falesne negativne ci falesne pozitivni vysledek (ted druhy je castejsi)Takze co s tim, Ivi, nezbyva nez si nechat udelat dalsi testy, jinak se to skutecne nedovis. Zkus je za to urknout, nebo na ne poslat woodoo zarikavace:-))), ale fakt se s tim nic jineho, nez dalsi odber udelat neda.
28.2.2004 21:34:51
Děkuju za odpovědi. Ještě jeden dotaz:
je možné mít jedny testy Hbsag pozitivní a za deset týdnů negativní? Pokud pozitivní znamená prodělanou žloutenku, nemělo by to být v krvi už pořád?
Věra.
28.2.2004 12:20:13
Jen pro spřesnění, protilátky jsou : anti HBs, jsou po prodělaném onemocnění, nebo očkování, chrání před nemocí..problematika je malinko složitější..
HBsAg je antigen, součást viru, známka že bylo, nebo zrovna probíha onemocnění hepatitidou B
Dnes se již děti na hep. B povinně očkují.
28.2.2004 12:11:04
Pozitivita HbSAg znamena, ze v krevnim seru jsou protilatky proti viru zloutenky typu B. Tedy vetsinou, ze dotycny zloutenku ma, nebo mel. Nejsem si stoprocentne jista, jestli by se pozitivita objevila, i kdyby se dotycny jen setkaval s nekym, kdo zloutenku ma. Proste jestli by to, ze v okoli zloutenka typu B je, by stacilo na objeveni protilatek. Tak tohle vazne nevim. U TBC tomu tak treba je, ale zloutenka typu B je virova choroba. Jinak se HbSAg nazyva take australsky natigen=ve zdravotnickem slangu "australak".
27.2.2004 21:00:02
A když je výsledek krevnich testu HBSAg pozitivní, znamená chronickou žloutenku typu B, nebo co to znamená? Nikdo mi to srozumitelně nevysvětlil.
Zuzana
26.2.2004 21:08:15
Taky jsem ve svých šestnácti letech prodělala dost těžkou (podle lékařů) virovou hepatitidu, ale nebyla to ani jedna ze zmiňovaných (A, B...G), ale hepatitida způsobená virem Epstein-Baar (EBV), který způsobuje infekční mononukleózu. Mononukleózu jsem samozřejmě měla jako vyšitou, ale moje paní doktorka to zpočátku nepoznala a tak mi léčila virózu, brala jsem Paralen a vitamíny, a v mém těle se zatím vesele množil virus, který stačil poškodit játra a zasáhnout i slezinu.
Výsledky mých jaterních testů kolovaly mezi lékaři a těm se hrůzou ježily chlupy.
Dostávala jsem megadávky silných antibiotik v injekcích, ležela jsem na izolaci a několik týdnů ke mě nikdo nesměl.
Rok jsem musela držet přísnou dietu s vyloučením tuků, chodit na pravidelné kontroly a byla jsem osvobozená od tělocviku ve škole. V té jsem, mimochodem, chyběla tři měsíce a dalo mi pořádnou práci všechno dohnat.
Dostala jsem se z toho naštěstí zcela bez následků a moje zdraví zůstalo neporušené, ale jako bývalý zdravotník vím, že hepatitida může skončit i úplně jinak, a že tahle nemoc si už mnohokrát vybrala daň nejvyšší.

(Proti hepatitidě B jsem očkovaná a určitě se mi to vyplatilo.)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1116 z 16 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.