| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak byla jednou Miládka na open-air party

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 215 [Dalších 195 >>]
Alena Kennedy, 2 synove (16 a 12 let)
  • 
15.11.2003 17:19:39
nejak si myslim, ze to patrne je castecne vychovou a castecne zalozenim ditete. Mam jednoho teenagera a jednoho pretenegera. Muj starsi odmita se napit cehokoliv, proste to neschvaluje a je to tvor tvrdohlavy. Asi po mamince:) Oba odmitaji treba i pralinky, protoze je v nich alkohol. Nedotkli by se cigarety protoze smrdi. O drogach ani nemluve. Ten stersi je velice koncernovany o svoje zdravi a zazil uz smrt naseho kamarada, ktery kouril a pil a bral drogy. Zemrel na rakovinu plic. Muj manzel byl s nim v nemocnici a staral se tam o nej cele jeho umirani (tyden).Nemel rodinu. Kluci na to nikdy nezapomenou.....Na velikonoce jsme byli v cesku, jeste k tomu na valassku. Muj starsi byl velikonocema hodne otravenej, protoze jim vsude kam se svym kamaradem prisli nutili alkohol. Muj syn odmital, i kdyz se mu vsichni vysmivali a snazili se ho zviklat. Kdyz jsem pro nej prijela byl jenom k smrti otravenej a unudenej...velikonoce nebyly ta legrace jak si predstavoval. Mimochodem je to mu bylo patnact let..jak to ze lidi nalivaji alkohol tak mladym klukum? Davaji to v celem Cesku, nebo mel Misha jenom smulu? Jak to ze kdyz odmitl alkohol tam mu proste nedali nic? Mladsi na tom byl lip, tomu jeste nastesti alkohol nikdo nenutil....takze tomu se Velikonoce libily.....
Psycholog
  • 
5.11.2003 11:51:02
Vekova hranice by mela byt totozna s hranici rizeni motoroveho vozidla a volebnim pravem. Clovek by totiz mel mit moznost legalne vyzkouset konopi, nez pujde volit KDU-CSL. :-)
A pro spolecnost je nebezpecnejsi dite za volantem, nez dite se sklenickou.
Iva
  • 
5.11.2003 11:38:02
Monty, možná máš pravdu. Jsem divnej člověk, protože nevím proč lidi vůbec kouří, natož trávu. Nikdy jsem zkrátka neuvažovala jako ty, nikdy neměla tyhle potřeby. Naprosto chápu pocity Milady z tohoto článku a nevěřím, že spadla z višně. I takoví lidi existujou, já mezi nima žiju, a jsem si jistá že je to tak i mezi mladýma. Teď už je jen otázka, kdo je tady teda vlastně ten divnej. Mě tvoje představa světa docela děsí, jsem moc ráda, že žiju úplně jinak. Jedno je ale jistý, a tomu věřím. Že platí pravidlo o příležitosti, co dělá zloděje, že platí pravidlo "jednou je nikdy, dvakrát je zvyk". Já jsem se totiž s tím světem co o něm tak zasvěceně píšeš, míjela. Na drogy jsem se zkrátka nedala "z nedostatku příležitostí". Kdybych dostala "příležitost" si to vyzkoušet, nevím, nevím, kde bych dneska byla. Ale život se mi schumelil jinak. Takže jsem vděčná za to, že jsem toho byla ušetřená, a metody co propaguješ ty jsou mi proti srsti, protože mi kazí iluze, že by toho třeba mohly být ušetřeny i naše děti. Ale protože každý vidí svět podle svých zkušeností, nejsem tak skeptická. Prostě uvidíme.
5.11.2003 11:37:26
Sosane, a jak pokračovala ta vaše flaška vína? :o) Jste dnes všichni alkoholici? :o)
Proč by ta tráva měla nějak pokračovat? Nota bene když je daleko míň nebezpečná než ten chlast...
Sosan
  • 
5.11.2003 11:34:22
No, ono to má ale i druhou stranu mince. Za našich školních let jsme si touhu po zakázaném uspokojili flaškou vína (nezavřeli prodovačku, co nám ho prodala a nikomu to neublížilo, jen se jich pár poblilo). Za dnešních školních let se to dělá jointem trávy, eventuelně extází. Ale jak to bude pokračovat? Děti těchto dětí si už budou touhu po zakázaném ovoci uspokojovat tím heroinem, protože vše ostatní už bude povolené a všude dostupné a žádná nárazníková zóna pro dětské experimenty nebude.
5.11.2003 11:26:29
Psychologu dík. :o)
Já kokain pominula, protože je tak drahý a málo dostupný, že se s ním mládež setká jen velmi výjimečně. Kokain je droga pracháčů a to naši puberťáci většinou nejsou. :o)
Psycholog
  • 
5.11.2003 11:22:53
Heroin snupou jedine sebevrazi a Uma Thurman v Pulp Fiction! :-) Zebricek nejbeznejsich drog, podle nebezpecnosti - vysledek odborne analyzy, zadane francouzskou vladou.
Serazeno do skupin dle nebezpecnosti, sestupne:

1. skupina (nejnebezpecnejsi): heroin, kokain, alkohol


2. skupina (riziko stredni): amfetaminy, metamfetaminy (extaze), halucinogeny (LSD)


3. skupina (riziko nizke): konopne drogy (marihuana, hasis), nikotin, kofein


Podobne trideni se da najit u vsemoznych odbornych zdroju, na Internetu jich je take hodne.
Psycholog
  • 
5.11.2003 11:20:44
Heroin snupou jedine sebevrazi a Uma Thurman v Pulp Fiction! :-) Zebricek nejbeznejsich drog, podle nebezpecnosti - vysledek odborne analyzy, zadane francouzskou vladou.
Serazeno do skupin dle nebezpecnosti, sestupne:

1. skupina (nejnebezpecnejsi): heroin, kokain, alkohol


2. skupina (riziko stredni): amfetaminy, metamfetaminy (extaze), halucinogeny (LSD)


3. skupina (riziko nizke): konopne drogy (marihuana, hasis), nikotin, kofein


Podobne trideni se da najit u vsemoznych odbornych zdroju, na Internetu jich je take hodne.
5.11.2003 11:20:25
Ještě je tu jedna varianta: studenti kouří trávu PRÁVĚ proto, že je zakázaná, a chtějí se sami přesvědčit o tom, proč zakázaná je. A takový student, který si ze zvědavosti, co to s ním hrozného provede, zapálí jointa a zjistí, že to s ním neprovede vcelku nic jiného než panák rumu, si začne myslet: "Hm, a z tohohle dělají rodiče/zákonodárci takovou vědu? Tak to já si klidně šlehnu i heroin, ten mi určitě taky nic neudělá."
Vždyť Ivo sama píšeš, že v pubertě člověk prožívá období revolty proti rodičům. Rodiče jsou v té době pupkáči, starci a hlupáci. A když ti takový pupkáč bude vyprávět o tom, že je tráva škodlivá, najust si ji zapálíš, abys ho nasral.
To, co se často traduje - tedy že se děti nechtějí lišit od svých vrstevníků a proto hulí trávu, aby nebyly za pitomce v kolektivu - je jen část pravdy a není to tak vždy... vlastně je to spíš méně pádný důvod. Ony se hlavně chtějí lišit OD RODIČŮ. Pamatuju si, jak na jedné přednášce o drogách tehdy ještě ne úplně vymaštěný a vyhulený J.X.Doležal vyprávěl o otci, který svému dospívajícímu synovi přivezl z Holandska trochu trávy a zakouřil si ji s ním. A synek si řekl: "No sakra, když do toho je ochoten jít i tenhle starej paprika, tak já to přece nemám zapotřebí."
Tvrdě trestat VŠECHNY drogy, které mohou být v rukách mládeže nebezpečné, tedy i alkohol, ale trávu??? Proč?
On ten holandský model funguje. Zkuste si o tom něco někde přečíst, najít si statistiky. Běžná dostupnost snižuje zájem mládeže, mládež láká právě to zakázané. Když si koupí trávu běžně v cofee shopu, bude pro ně tak atraktivní jako dnes? Těžko.
Psycholog
  • 
5.11.2003 11:13:32
Promin, ale z tveho prispevku cisi iracionalni hruza z drog. Vety jako jsou snad
V dnešní době se ovšem tyto typy dětí dospělosti nedožijí. maskovana hodne prehanana nadsazka? Protoze pokud ne, pak to je projev postaveni totalne mimo realitu. Represe nic neresi, ba naopak. To je stara vec.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 215 [Dalších 195 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.