| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod doma - po císaři

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]
Janula
  • 
6.8.2003 20:35:32
A myslíš, že v porodnici se nic takového stát nemůže a nestává???
Já si tím zas tak jistá nejsem.
Libushe+3
6.8.2003 19:43:24
Pro Pavla
No mne by jen zajimalo jak vysvetlis postizenemu diteti (nedej boze mrtvemu), ze ma zkazeny zivot, protoze maminka a tatinek byli sobecti a lehkomyslni. (Kdyby vse nedopadlo dobre.)
Pavel
  • 
6.8.2003 12:14:49
Nejsem, proc myslis?
Maja
  • 
6.8.2003 11:31:36
Pavle nejsi ty nahodou u vas doma general?
Pavel
  • 
6.8.2003 8:25:50
Jo, Libushe, taky se po nasem porodu doma par lidi ohanelo "zodpovednosti"... Zodpovednost znamena schopnost zodpovedet sve pocinani nekomu nebo necemu. A ten nekdo nebo neco jsou u kazdeho jine!! My jsme schopni sve pocinani zodpovedet vzhledem k souvislostem, ktere tusime, vzhledem k nasemu rebricku hodnot a vzhledem k dalsim vecem bez vycitek svedomi. Zodpovednost nema zadna absolutni meritka, zalezi jen, kde si zvolis pevny bod. A ja nikomu neberu jeho pevne body, ty jsou nedotknutelne. Jak moje, tak tech ostatnich - ja rovnez nikomu pravo na porod v nemocnici neupiram a nikoho nepresvedcuji, aby cinil jako my. To je vec svobodne volby informovaneho a mysliciho cloveka.

Libushe+3
6.8.2003 3:54:28
mozna i nezodpovednost
*Aida*
5.8.2003 23:11:28
Mila MS,
pokud jsi to z clanku nepochopila, tak me vubec neslo o nejakou pohodicku, hudbu jsem u porodu nemela, vlastne me rusil kazdy zvuk... Me slo predevsim o zdravi meho ditete.
Pohodicku jsem mela hlavne po porodu, nikdo nechvatal prestrihnout pupecni snuru a odnest miminko atd., ale o tom jsem popravde pred porodem ani tak moc nepremyslela.
Tady v UK neni v nemocnicich mozne aby tatinek po porodu zustal (krome soukromych), takze to byla doma dalsi vyhoda, nemusela jsem krome kojeni delat vubec nic :o).
Jak pise Pavel, pouze ten kdo to prozil opravdu pochopi.
Citruska 14tt
5.8.2003 12:08:40
Ahoj Pavle,

já jsem se rozhodla jak za sebe, tak za mimčo. Chci, aby přišlo do prostředí, ve kterém bude vyrůstat a aby se kolem něj točilo minimum lidí (krom rodiny). Taky trošku za sebe, protože nebudu nervozní, jestli mám doma uklizeno a děti chodí spát tak, jak mají, jestli je syn připravený do školy... - vím, že manžel by to hravě zvládl, ale chci mít vše pod kontrolou a být v klidu, nestresovat se, nechci se hekticky sunout z jednoho místa nemocnice na druhý. Nemám ráda nemocniční bílou a nechci litovat, že jsem si miminko neporodila tak, jak chci.
Citruska 14tt
5.8.2003 12:02:05
Samozřejmě, že jde především o miminko, ale o mě taky :-) Aby bylo v pohodě miminko, musí být v pohodě i maminka a s ní celá rodina :-) Vysnila jsem si takový porod, který mi v nemocnici nenabídnou a já si můžu v podstatě dělat co chci a co je mi pohodlné. Naše mímo je zatím v pořádku, nemá žádné odchylky a ani s tím nepočítáme :-) Kdyby se předpokládali problémy, určitě bych šla rodit do porodnice. Ale když je vše ok, přijde mi to zbytečné. Přeci jenom nejsem první, co se tak rozhodla a když to jde všude ve světě, tak proč ne u nás?
Pavel
  • 
5.8.2003 11:54:29
Mam radost, ze je vetsina nazoru v diskusi pozitivnich, coz znamena, ze cim dal vic lidi chape sirsi souvislosti porodu jak pro dite tak pro matku.
Taky jsme rodili doma a nemam k tomu co dodat - kdo vi, ten vi, kdo nevi, muze se informovat vsude mozne. Kdo vedet nechce, vcetne omezencu pisicich blbosti o matce, ktera sleduje jen sve pohodli, ten muze dal vyuzivat nejmodernejsi zazemi nemocnic. Nikdo totiz nikoho a do niceho nenuti (krome zdravotniku v nemocnicich) a to plno lidi porad neni schopno pochopit.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.