| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - Porod

Příspěvky 110 z 154 [Dalších 144 >>]
Martina
  • 
7.4.2010 17:09:28
Na tvar prsou nemá vliv kojení/nekojení,to je pověra.Podle vědeckých studií jediné,co má vliv na tvar poprsí jsou hormonální změny probíající už během těhotenství.(Já sama jsem toho důkazem:kojila jsem 12,6,11,16 a 17 měsíců až 8x denně a prsa mám stejné jako po pvním děcku a pořád vcelku pevné):-)
Takže otázka nezní:kojit či nekojit,ale být těhotná nebo nebýt těhotná.A v tom si,myslím,máme názor všechny stejný!... :-)
20.7.2008 22:37:00
je to zvláštní, ale přesně všechno, co si pisatelka pochvaluje na vrchlabské porodnici a co prý nenašla v praze jsem na vlastní kůži zažila v praze na bulovce - naprosté respektování porodního plánu, vlídný přístup, preferování přirozené péče o novorozence, podpora kojení, žádné zbytečné manipulace s dítětem atd.
vlastně jsem si tenkrát myslela, že je to tak normální, nečetla jsem předem žádné hororové články, až letos jsem zjistila, že "normálně" to je jinak, např. v krásné, ale chladné a "vědecké" podolské porodnici.
takže se těším, že příště opět bulovka!
ivaa
  • 
24.6.2007 19:50:07
i po třech letech kojení jsou pěkné,ne tak pevné,ale pořád hezké.je dokázané že dlouhé kojení prsní tkán"" šetrně připraví na neaktivní žlázy a neni to pak takový rozdíl.stejné jako když rychle zhubnete.taky vám zbude nepěkná cejcha
ivaa
  • 
24.6.2007 19:41:50
Vrchlabí 50/50
půlka lidí špatné,druhá půlka výborné.ted"" je na tobě na co se budeš soustředit.hlavně at"" se ti nestane to co mě,že budete v noci už pátí,že bude mít primář špatnou náladu a sestra slovenka bude cosi mumlat čemu nebudeš rozumět.já tam byla 2003 a vím,že ideální neni nic.radši si to nemaluj,at"" můžeš být radši příjemě překvapená.
Alžběta, Matyášek 4 měsíce
  • 
8.7.2006 16:15:38
Přečetla jsem si článek Sylvie o porodu ve Vrchlabí a chci upozornit na jinou výbornou porodnici, kde jsem svůj porod prožila já - Chrudim. O Vrchlabí jsem před porodem slyšela mnohé, rodily ty mam 2 mé známé, mám tam i známou lékařku. Neměla jsem důvod se tam však "hnát", protože o porodnici přímo v místě mého bydliště jsem slyšela mnohé dobré. Skutečně. Porod nebyl z těch, které se popisují jako lehké, trval 15 hodin - byl vyvolávaný, protože jsem přenášela, Matyáškovi se ven nechtělo a ultrazvuk ukázal rozměry mezi 4100 - 4500 g (málo :-) - měl nakonec 4770 g). Vyvolávat porod začali tabletkou v 9 ráno a 10 minut před půlnocí jsem porodila. Chrudimské porodnici nemohu vytknout jedinou věc. Porodníci i asistentky byli milý, respektovali má přání, takže jsem celý den strávila na balónu, kde mě natáčeli i monitor miminka. Na sále jsme měli přítmí, na hudbu jsem nakonec ani nepomyslela, ale možnost zde byla. Manžel mi po troškách dával pít, o jídlo jsem nestála. Před dirupcí porodních blan mi aplikovali Yal gel, což bylo také zcela bez problémů a já jsem si to tak přála, protože jsem nechtěla případně komplikovat průběh nedobrovolným odchodem stolice. Rovněž k holení jsem dala souhlas, nepovažovala jsem je za újmu. Nástřih mi vzhledem k velikosti Matyáška porodník - pan primář provedl, a jsem za něj vděčná, protože jsem s hojením neměla nejmenší problémy, narozdíl od kamarádky, která se při porodu ve Vrchlabí (!)natrhla sama od sebe, za hrází se jí udělal hematom a hojí se jí ještě rok po porodu.
Já jsem o jizvě od prvního dne ani nevěděla, nemusela jsem s ní dělat žádné oplachy apod., jen běžné sprchování jako všechny maminky. Matyáška mi okamžitě poté, co "vyklouzl" dali v plence na břicho, až pak si ho sestřička vzala, za "dohledu" manžela s kamerou otřela, kápla do nosu a očíček, zvážila, změřila a píchla vitamín K. V zavinovačce s ním pak manžel seděl vedle mě, dokud jsem neporodila placentu a pan primář mě nezašil. Poté mi Matyáška přiložili k prsu a nechali nás s manželem 2 hodiny na pokoji, ztlumili jsme si světlo a vychutnávali našeho prvorozeného hošíčka. Rovněž na oddělení šestinedělí jsme se měli moc dobře, sestřičky byly ochotné, s kojením jsme neměli problémy, Matyášek se pěkně přisával. Děti se váží jen jednou denně večer (pokud maminka sama nechce víckrát) při koupání, které rovněž není každý den povinné. Maminka musí dítko vykoupat jen jednou - druhý den po porodu (za asistence sestřičky) a pak ještě jednou sama.
Shrnuto - podtrženo: chrudimskou porodnici mohu všem vřele doporučit a zároveň chci upozornit, že ne vše co se přirozeným nazývá je také příjemné (viz mýty o nástřihu) - vhodná pomoc lékařů není špatná, rovněž paušální odmítání klystýru je stejně špatné jako nucení k němu. Nemocnic Baby-friendly je u nás už mnohem víc, viz např. časopis Maminka, kde pravidelně o různých informují.
Dana, těhulka 17tt
  • 
16.2.2006 18:31:47
Rodit až ve Vrchlabí se mi zdá moc daleko, a máme předvybránou porodnici v HB. Nemáte někdo zkušenosti jak to tam chodí zvlaště s ohledem na rutinnost nástřihů? Děkuju moc za odezvu. Dana
zuzka -3 mesicni dcera
  • 
10.1.2006 10:43:33
Zhruba pred 3 mesici jsem rodila v krci. Nemuzu najit jedinou vec na kterou bych si mohla stezovat.Na porodnim sale jsem se mohla bohybovat jak jsem chtela.K dispozici byla po celou dobu sprcha,mic a jakasi houpaci sit.Personal byl uzasny jak na porodnim sale tak na oddeleni sestinedeli(nadstandart)Terezie bohuzel zaujimala polohu koncem panevnim takze mi byl doporucen cisarsky rez. Po premereni v den porodu mi pani doktorka po vysvetleni vsech moznych komplikaci povolila rodit prirozene. Jsem ji moc vdecna nebot na jinych pracovistich by mi to nebylo umozneno z duvodu velke porodni vahy(3500)Po 5 hodinach co Terka nesestupovala jsem ji v duchu proklinala ale vse se v dobre obratilo.Take ocenuji jejich snahu co se kojeni tyce-preferuji kojeni . Terka byla prilozena samozrejme k prsu hned po prevazeni(nemerila se )Mesic po mem porodu rodila sestrenice v Podoli a jeji zazitky jsou opravdu hrozive.
23.9.2005 20:28:45
Otče, hovořils o slovních bitkách a navíc jsem nepochybovala, že jste šli k porodu s ověřeným příslibem základních, pro vás důležitých požadavků. Takže jsem nepoukazovala na to, že jste se bránili odloučení na destítky minut či na celou noc, ale právě na to vyšetření, u něhož si asi mohl být přítomen.
Jinak tvé vysvětlení pokládám za poctivé, připouštíš, že nevíš vše.
Takže dejme tomu, že obrat slovní bitka je literární licence a zároveň, že pro někoho je odpovědné rozhodnutí(které nenechává na předpisech a ostatních lidech) neriskovat nelad a nervozitu požadavkem něčeho, co nevíme tak jistě:)
23.9.2005 18:28:15
Ahojky otče:-) souhlasím s Tebou.Své děti chci aby vyšetřovali po porodu na mém těle,v nejhorším případě tak blízko,abych na ně viděla a jedině za přítomnosti tatínka nebo duly.Nikdy bych je nenechala odnést samotné:-(a ani se mi nelíbí,když se vyšetřujou jinde:-))Moje tělo bylo dobrou skrýší tak proč by najendou nemělo být dobrým pelíškem na poporódní vyšetření
  • 
23.9.2005 17:43:07
Jo, Libiku, i tak se to dá brát. Já to ale beru tak, že jsem volil menší zlo. Podotýkám, že tohle byla porodnice, kde nevezmou dítě od matky na celou noc se zdůvodněním, že si musí odpočinout. Tady bych se do toho taky opřel, a to z tohoto důvodu: matka většinou cítí, že odlučovat dítě od ní je zásadně špatně. Některé matky celou noc pláčou. Jestli pláčou i děti, to nevím, já tam nebyl, ale slyšel jsem o dětech, vrácených ráno rodiččce ve stavu, který ani nebudu popisovat - ne jako důsledek zanedbání péče, ale jako důsledek pláče až do vyčerpání. Slyšel jsem o děcku, které odnesli na chvilkovou kontrolu v dobrém stavu, a už nevrátili, protože jim prý nějak zmodralo a muselo do inkubátoru (a představ si, ani je nenapadlo, že by to dítě mohlo zmodrat z šoku a pláče). Co se týká matek, kterým to nevadí a berou to tak, jak předpisy nemocnice nařizují, to je prostě jejich věc. Bojím se ale, že ne vždy jejich rozhodnutí, protože k rozhodnutí je potřeba se rozhodovat... To je tedy tak v kostce důvod, proč považuju za důležitější trvat na tom, aby dítě nebylo odnešeno od matky ani na chvilku, než nerušit dítě vzrušeným hovorem. Ono to ostatně nebyla žádná hádka, spíš jsem s úsměvem a vlídně pořád dokola trval na svém, a pan doktor taky. A nakonec to tak vyšlo, že asi jako rodiče můžem rozhodnout, co se s naším dítětem bude dělat. Podotýkám ale, že pokud jde o mé dítě, klidně bych se i pohádal, a nejenom pohádal. Ono je to tak, že někdy se musím prostě rozhodnout, aniž bych přesně věděl, jestli je to dobře. Někdy ani zpětně nevím, jestli to bylo dobré rozhodntí. To ze mne ale nesejme to břemeno rozhodování - ale jak píšu výš, pokud za sebe někdo nechá rozhodovat předpisy nebo jiné lidi, je to jeho věc. V tomto případě vím víceméně pozitivně, že to bylo dobré rozhodnutí, a v souladu s tím, co cítí moje žena a dítě - to by ale bylo na delší vysvělování.
 Příspěvky 110 z 154 [Dalších 144 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.