Naďa |
| • |
22.1.2003 19:17:27
Ty seš taky pěknej Franta, co chápe eště míň. N.
|
Jana z MT |
| • |
22.1.2003 17:07:03
Vazeny Lukas,
vasimi odpovedami je: 1. vyrok, ze zeny, co chcu nezasahovat do prirodzeneho plynutia bezproblemoveho porodu, su extremistky 2. vyrok, ze ich argumentacia su polopravdy 3. vyrok, ze WHO odporucania su poprekrucane 4. mlcanie, na to, ked sa hovori o domacich porodoch, prip. porodoch v porodnych domoch v zahranici Citate vobec svoje prispevky po sebe??? Prepacte, ale mne vyznievate tak, ze ste proti nezasahovaniu do prirodzenych porodov a proti moznosti volby pre zeny a ich nasledne pravo na poriadnu starostlivost pocas porodu, nech sa uz rozhodnu kdekolvek priviest na svet svoje dieta, uz len tak z principu bez akehokolvek racionalneho uvazovania. Nemozem si pomoct. |
Věra |
| • |
22.1.2003 12:32:06
Ministrem zdravotnictví by ze zásady neměl být lékař(ka). V prohlášení si kdosi plete normální porod zdravé těhotné s péčí o rizikové těhotné a nedonošené děti-míchají hrušky s jabkama(za to je platíme).Nízká perinatální úmrtnost nedonošených dětí se nerovná narmálnímu porodu zdravého dítěte zdravé ženy v normálním termínu.
|
|
|
22.1.2003 1:19:55
Lukáši, asi jsi špatně nepochopil situaci - my se tu nebavíme o komplikacích, třeba tebou zmiňovaném nepostupujícím porodu, ale o "normálním porodu" - spontánně vyvolaném mezi ukončeným 37.-42. tt, s nízkým rizikem na počátku I. doby porodní, které je neměnné během celé I. i II. doby porodní, kdy se dítě se narodí spontánně v pozici hlavou napřed a po porodu je žena i dítě v pořádku. Proč by tedy v tomto případě nebylo možné dodržovat doporučení WHO??? Ptám se proto, že porod podle jejich doporučení mi vyhovuje - ne proto, že bych si přečetla, že je srávný. Naopak, zjištění, že mé představy jsou "oficiálně schválené" pro mne byly příjemným překvapením :o) Nebo myslíš, že dle doporučení WHO se má postupovat až tehdy, když se porod nedaří, do té doby je to snůška zbytečností?
A jak je to s tou interpetací? HAM mívali na stránkách příručku pro vedení normálního porodu, stránky HAMu nějak nefungují, tak jsem si frkla na svoje stránky - tehulka.szm.sk. Každý si ji může přečíst, je napsaná velice srozumitelně, takže se těžko dá mluvit o špatné interpetaci, ne? Konečně, když tak neustále voláš po konkrétnosti, tak buď aspoň jednou konkrétní a odpověz mi na ty předchozí otázky. Jak velké procento našich nemonic mi zaručí v případě bezproblémově probíhajícího porodu přístup dle doporučení WHO (tedy po iksté opakuji: přístup, který je lékařsky doporučený, byť jsem si vědoma, že ne všichni lékaři s tím souhlasí) a to jako základní péči, aniž bych se během porodu s nimi musela dohadovat, což mi bylo značně nepříjemné a nemám chuť si to zopakovat znova? A ta interpretace :o))) Moc dobře si pamatuji, jak jsme se dohadovali o CTG a já ti překopírovala vyjádření WHO - a tys mi tvrdil, že jsem to špatně pochopila a špatně to interpretuju :o) Takže - jak konkrétně špatně HAM závěry WHO interpetuje? Co podle tebe pomotaly? S. |
|
|
22.1.2003 0:33:39
Stále omílaná doporučení WHO jsou obsesí HAMu.
Už jsem Ti několikrát psal, že nelze jet bod po bodu a kontrolovat..některá doporučení se dodžují vzorně - třeba to o sterilních rukavicích. četla jsi doporučení týkající se postupu porodu, co WHO doporučuje když porod nepostupuje? Interpretace spisků WHO je také poněkud přirozenicky upravená....... Hádat se nechci. Jen znovu opakuju, že každý extremismus páchne blbostí.L. |
|
|
22.1.2003 0:27:12
Lukáši,
když už voláš po konkrétnosti - co myslíš těmi "polopravdami"? Viz článek, na který reaguješ - kolik porodnic v ČR dodržuje doporučení WHO v plné šíři a ne jen body, které si lékaři či asistentky sami vyberou? Kolik porodnic je u nás "přátelských matce"? Jak je to s tím informováním o výsledcích péče a pravdivém a úplném iformování o standardních praktikách? A co poplatky za tatínky či jiné blízké osoby? Zkus jmenovitě vypsat porodnice, které se v těchto bodech chovají vzorně - schválně, o kolika budeš vědět :o) S. |
|
|
22.1.2003 0:09:54
Bojovat za práva žen by se jistě dalo i slušně.
Pomocí polopravd, konstrukcí polovzdělanců a přiměřenou agresivitou to jde líp. L. |
|
|
21.1.2003 23:58:41
Lukáši,
ty taky házíš do jednoho pytle :o) Není to tak dávno, co ses "obul" do porodních babizen, teď zas do členů HAM-u... Mezi nimi jsou též porodní asistentky, tedy profesionálové :o) A co dělají někteří další lékaři? Prohlášení typu "Žena, která při porodu odmítá léky na bolest, je podle mne masochistka." ty "masochistky" taky nesvědčí o nějaké zvláštní selekci žen na ty, co léky potřebují a ty, co je prostě nepotřebují... Takže ono je to zhruba tak fifty-fitfy, jenom je tu jeden výrazný rozdíl: "bojovnice-přirozenice" se snaží domoci svých práv na přístup k zdravotní službě a zároveň možnosti vybrat si i jiný lékařský postup než ten, který daný lékař zastává... mezitím co ta druhá skupinka něco jako "jejich právo na rozhodnutí" odmítá uznat. S. |
Renca,Misa 2roky,5mesicu |
| • |
21.1.2003 23:57:09
Lukasi,myslim,ze mas upnou pravdu.Pokud by to slo,tak at si kazda vybere,jak chce rodit.Ja jsem komplikace nemela,predporodni kurzy vedla bezvadna asistentka,ale u porodu bych i podruhe radeji volila lekare.A porod bez utesujicich prostredku si zkusila znama.Rodila od patku do nedele.Kdyz o to nekdo stoji,at si trpi.Me stacilo bohate 8,5 hodiny.A jsem rada,ze mi pomohli.
|
|
|
21.1.2003 23:46:27
Profesionál se nedá zblbnout a přání u něj nebývá otcem myšlenky.
Dámy z HAMu jsou profesionální leda přirozenice s omezeným rozhledem v oboru a možná nevědomky "bojují nefér". Líčí porodnici jako dům hrůzy a všechny porodníky hážou do jednoho pytle. Nedivte se, že nikdo s profesionálů s nimi diskutovat nechce, když jejich hlavní náplní je kydání špíny - jinak se to totiž nazvat nedá. L. |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.