| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice Strakonice, a.s.

 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
Modřinka
5.3.2010 22:41:03
Tak druhý porod proběhl nakonec v čevenci 2008, vyvolávaný po přenášení. Přestože tam v té chvíli rodilo tolik maminek, že ta po mně musela rodit na posteli, všichni zdravotníci se chovali báječně, nedali ani trochu najevo, že nestíhají, nebo že tam nejsem sama. Dr. Ulmanová a sestra Jurášová byly opravdu báječné, šestinedělí také ok.
TerezieK
3.8.2009 20:53:55
Vanis to je teda síla. No musím říct, že se tady v poslední době pořád hází špína na lékaře, ale to, jaká sebranka jsou PA a sestry o tom se mlčí. Vím, že sestry dělají práci, kterou ač jsem chtěla dřív moc dělat, bych nedělala ani za zlatý prase. Ale... nikdo je nenutí tuto práci dělat. ~d~ Když mi i lékařka sama řekne, že se pokusila mezi "sestry" dostat, aby věděla co to je vlastně zač, a ujistila se sama ve svém názoru, který měla i předtím. No comment. Zajímalo by mě kolik stojí PA, kterou si člověk může k porodu zaplatit. Málo to asi nebude. Když si vzpomenu, jakým tonem mi předávala PA malého na JIP na první kojení a jak vyslovila jeho příjmení, tak jsem si říkala, proč dělá tuhle práci. O PA na sále taky raději ani nemluvit. Jedna jediná z těch tří směn byla, jako anděl. Nedovedu si představit, že by můj porod měla vést jenom PA, protože to už by tady nebyl ani syn a možná ani já. Takže mám občas spíš pocit, že než bojovat za dobré podmínky žen v porodnici, tak by to spíš chtělo vyrazit do ulic a bojovat za PA a sestry a jejich směšné platy, možná potom by se i situace změnila.
martiska
3.8.2009 17:28:58
Musela jsem rodit v Praze ve věhlasném Motole a přesto jsme hned po propuštění museli vyhledat odbornout pomoc na strakonickém šestinedělí. Takže mohu srovnávat. Kdo si stěžuje na pohodlí okresní nemocnice, měl by zažít na jeden den Prahu. V Motole je šest maminek na jednu sprchu, dítě k vám nedají, vozí vám ho uřvané na kojení, v noci slyšíte děti brečet a přemýšlíte, jak je vašemu mřňousovi, a přitom posloucháte nadávky sester, že jim vezou další příjem a kde mají asi shánět postýlky pro děti apod. Vyloženě stresové prostředí. V Motole rodíte v průchozích boxech, slyšíte ostatní rodičky. Ještě před tím jste na hekárně po čtyřech a sestra vás zkontroluje jednou za hodinu pokud to stihne. Pak letíte na přípravku, kde vám udělají klistýr, jste tam sama, manžel tam nesmí, vypadá to tam jak ve skladišti a když už skoro rodíte tak běžíte dlouhou chodbou do porodního boxu a za vaší hlavou je sál oddělený jen šoupačkou a slyšíte personál, jak se vybavuje u kávy. Nakonec vás pustí se žloutenkou domů, protože potřebují místo. Na strakonickém šestinedělí nám sestřičky pomohly nejen se žloutenkou, ale i nás rozkojili, dali nám číslo na infoliku kojení, vrchní Bláhová a dětská doktorka Kuběncová jsou naprosto skvělé. Když jsem viděla ten klid, hezké prostředí a ochotu, bylo mi líto, že jsem nerodila tady. A ještě velký dík sestře Juráš(k?)ové, u které jsem absolvovala pár hodin těhotenského tělocviku, bez její přípravy bych byla v Motole ztracená, hrozně mi pomohlo, že jsem věděla jak správně dýchat, porod jsem zvládla bez problémů a poměrně rychle, takže tělocvik ve strakonické porodnici doporučuju všem těhulkám.
22.5.2008 19:15:16
Tak po přečtení příspěvků mně to nedá, abych taky nenapsala pár řádků.
Ve strakonické nemocnici jsem před porodem byla dva měsíce, a musím říct, že co se týče personálu, tak byli skvělí, bohužel vždycky se někdo najde. Hrůza byla se záchody, na pokoji jsme byly tři, ale díky tomu personálu to šlo, je taky pravda, že jak je tam člověk déle, tak si k němu najdou jiný přístup, než kjdyž je tam někdo jen pár dní.
Měla jsem velice rizikové těhotenství s dvojčaty, na pár týdnů jsem šla domů a v 34 tt se přihlásila na svět. Byl to takový fofr, že mě nestačili převést ani do Budějovic, ale neaštěstí holky byly v pořádku, takže jsme tam zůstaly. Oholili mě ani se mě neptali, ale nadruhou stranu prostě jsem cítila profesionalitu a věřila jsem jim. Na šestinedělí jsem v součtu byla spokojená, byla tam sestřička, která když v noci mimča brečela, tak jsem s ní měla pocit, že mně dává najevo, jak jsem otřesná matka, a zase jiná se mnou celou noc proseděla, já držela jedno ono druhá, takže vždycky je to o lidech, ve Strakonicích je alespoň 80% toho lepšího, ale myslím, že je to tak všude, proto přeji všem ať narazí na ty hodné a profesionální, a pak nebudou řešit holení nebo neholení, co se týče epidurálu, tak prý to dává anesteziolog a ten je na porodním jen na plánované operace, na kopmlikace v noci je anesteziolog z chirurgie - císař.


10.5.2008 8:41:57
A ty si myslíš,že v Budějkách je to jiné?Nenech se mýlit je to tam stejné né-li horší.Vyšetřují tě na koze,která je na průchozí chodbě,sprchy na téže chodbě společné.
9.5.2008 23:10:08
Měla jsem rodit v Č.Budějovicich, ale byla jsem u rodiču na vikendu. A mimik se ohlasil o měsíc dřív, tak jsem neměla na vybranou. V porodnici to docela ušlo, ale nebylo zde žádné soukromí...takový pruchodák, každou cvíli mě prohlížel někdo jiný ani se nepředstavil.Společná sprch..zrovna jsme rodily tři, tak si to představte, hrůza. Moc mě mrzí, že mi mimiska nepřiložili k prsu hned po porodu..Nějak je to nezajimalo. A na šestineděli hruza..o kojeni nic nevěděli, ještě že mě navštěvovaly zkušené tetičky a se vším mi poradily, jinak bych asi nekojila..A to maji tytul BFH..no nechapu..už bych sem nikdy nešla..
9.5.2008 23:09:02
Měla jsem rodit v Č.Budějovicich, ale byla jsem u rodiču na vikendu. A mimik se ohlasil o měsíc dřív, tak jsem neměla na vybranou. V porodnici to docela ušlo, ale nebylo zde žádné soukromí...takový pruchodák, každou cvíli mě prohlýžel někdo jiný ani se nepředstavil.Společná sprch..zrovna jsme rodily tři, tak si to představte, hrůza. Moc mě mrzí, že mi mimiska nepřiložili k prsu hned po porodu..Nějak je to nezajimalo. A na šestineděli hruza..o kojeni nic nevěděli, ještě že mě navštěvovali zkušené tetičky a se vším mi poradily, jinak bych asi nekojila..A to maji tytul BFH..no nechapu..už bych sem nikdy nešla..
Modřinka
8.12.2007 16:16:44
Já rodila ve Strakonicích v březnu 2006 a letos v červnu se tam chystám znovu. Ne že by vůbec nebylo co vytknout, ale to co bylo pro mě důležité, splnili na 100%. Např. při kojení se mi velmi pečlivě věnovali. Je fakt, že jsem neváhala si o pomoc říct, kdykoli jsem ji potřebovala.
Katka Sedlecká,jedno dítě
  • 
4.12.2007 19:41:29
Rodila jsem poprvé a tak jsem hodně nervózní z porodu.Můj porod byl celkem zdlouhavý.Sestřičky byly velmi příjemné a vstřícné a pomáhaly mi co mohly.Nejlepší zkušenosti jsem měla z oddělení šestinedělí,protože jsem měla velké problémy s kojením,protože jsem měla malé bradavky tak se mi dcera nemohla přisát,díky jedné sestřičce se mi to nakonec podařilo a dceru kojím do teď a je jí 10 měsíců.Věřím tomu,že kdybych byla v jiné porodnici tak se mi to nepodařilo a nikdo mi nepomohl.Byla jsem naprosto spokojená.
Kateřina Seidlová, 2 děti
  • 
30.11.2007 22:07:03
Po prvním porodu po které se objevily komplikace a já musela na operaci, kdy mi bylo oznámeno, že další porody budou pravděpodobně operativní, jsem se rozhodla,že druhé dítě přivedu na svět za pomoci lékařů a sestřiček ve strakonické porordnici. Byla jsem překvapena s jakou vřelostí jsme zde byli uvítáni. Všechen personál byl příjemný a velice profesionální. Malinkého jsem si mohla pomazlit ještě na operačním sále. po té ho vezli na ooddělení šestinedělí a manžel byl u toho,čekal před sálem. Poperaci jsem ho viděla asi po třech hodinách kdy ho přinesli na kojení. Pak ho na kojení nosili každé tři hodiny přes den. Prvně přišli v osm ráno a naposledy v osm večer. Protože jsem druhý den dostala transfúzi šla jsem na norální pokoj až čtvrtý den. celé čtyři dny malého nosili na kojení. Po přesunu na pokoj pro šestinedělky jsem byla překvapena vybaveností pokojů. Od postýlek přes sociální zázemí. Jestli ještě v budoucnu budu očekávat potomka vím, že už nebudu muset vybírat porodnici, já už jsem si vybrala.
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.