| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - Výběr porodnice

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 91 [Dalších 71 >>]
6.9.2004 13:43:58
Já jsem rodila u Apolináře dvakrát - před třemi lety a před rokem a byla jsem spokojená. Poprvé jsem si mohla stěžovat pouze na jídlo a to díky cukrovkářské dietě, podruhé už bylo všechno podle mých představ. Kdybych měla rodit potřetí asi bych šla zase tam :o)
Jana, dva synové 7let + 2měsíce
  • 
6.9.2004 13:16:14
Před narozením prvního syna jsem velmi zvažovala výběr porodnice. Volba padla na porosnici U Apolináře a z tohoto zážitku jsem se pět let zpamatovávala. Vím, že spokojenost s porodnicí se odvíjí především od průběhu porodu a řadu věcí, jako např. některé komplikace nikdo neovlivní, ani maminka, ani personál nemocnice. řadě komplikací lze však předejít a nenechávat dojít až do exptrémních konců (u mně to skončilo kleštěma, i když již několik týdnů před termínem se uvažovalo o císařském řezu). Co mne však zklamalo nejvíce byla "pomoc" při kojení. Protože jsem nemohla dávat mimču svoje mléko (bylo posíláno na různé rozbory) byl syn ponechán bez jakékoliv výživy téměř celý týden. Narodil se v neěli v noci a v pátek jsem se už zoufalá ptala po příkrmu a bylo mi řečeno, ře slouží doktor z Motola a ten nemůže "jejich" miminku umělou výživu předepsat. Miminko skončilo s vysokými teplotami, neschopno pozřít cokoli. Ö kojení jsem se už ani nepokoušela, byla jsem ráda, že sym vypil 20 ml Nutrilonu. Jakou koli větší dávku vyzvrátil. Jelikož vážil při narození támeř 4 kg, povzbuzovali mě sestřičky větami tipu: "Takhle velké miminko by mlo vypít alespoň 90ml". Jak však dehydratovanému miminku mlíčko podávat tak, aby neblinkalo nikdo neporadil. Vzhledem k porodu ukončenému kleštěmi byl miminku udělán těsně před propuštěním ultrazvuk hlavičky. Pediatr suše konstatoval,že mimi má cisty na mozku a že za 3 msíce máme přijít na kontrolní vyšetření. Byla jsem po deseti dnech pobytu v porodnici a z této informace v takovén šoku, že jsem se ani nezeptala na podrobnosti. Ceké tři měsíce jsem byla ve stresu co bude s naším mimčem. Na kontrole bylo mimi v pořádku a na můj dotaz, co to bylo za cisty mi bylo řečeno, že organizmus narozeného miminka je ještě nezralý a cisty (tukové, voda,..) nají téměř všechna miminka, pouze u těch "klešťových" se to díky kontrolnímu ultrazvuku zjistí. Nejde to však sdělit jinak, než pouze při propuštění konstatovat, že má mimunko cisty na mozku????
Při druhém miminku jsem dala pouze na zdravý rozum. S většinou věcí si maminka musí poradit sama (porod, krmení miminka) a snad u nás už není žádná porodnice, kde by byla maminka a miminko ohrožena na životě. Proto jsem nic nehledala a spolehla se na "spádovost". Díky ní patřím na Prahu 10 - Vinohrady. Miminko se narodilo před dvěma měsíci a byla jsem naprosto spokojena. Péče dvou mladých lékařek a jedné asistentky při porodu či dětských sestřiček na novorezeneckém oddělení byla vynikající. Za celou dobu pobytu se mi nestalo, že bych narazila na někoho, kdo by nebyl zrovna naladěn či ochoten pomoci. Všem jim patří díky.

jaja
  • 
13.7.2004 18:33:16
Neni. Lepsi se to. Pred mesicem jsem tam porodila treti miminko, konecne vytouzena holcicka a hodne se to zmenilo. Pred dvema roky jsem byla z chovani sester pekne vystresovana, ted byly vsechny mile a jedna takova "neutralni", takze doufam, ze to takhle pujde dal. zlepsilo se i vybaveni. Byla jsem na stejnem pokoji, nyni jsme meli nove pojizdne postylky, takove ty bakelitove, pruhledne, drevene nocni stolky misto plechovych a deti dostavali dupacky, kdezto pred dvema lety jim jen zabalili nozicky do plenky a byly v zabalovacce.
Líza
6.7.2004 20:28:04
Já jsem tam rodila 2x, před 5 a půl a před 2 lety, oba porody byly super, manžel samozřejmě se mnou, klystýr mi nevadil, takže nevím, jak by se tvářili na odmítnutí, teplá sprcha, míč, nabízeli mi stoličku, ale ta se nastihla:-) Při tom prvním porodu jsem byla nespokojená s podporou kojení na odd. šestinedělí, teď před 2 lety to bylo už o moc lepší a i přístup jak dětských tak ženských sester se o hodně zlepšil. Pokud vím, není tam žádný problém s epidurálem, mají i vany, ale je to samozřejmě takové trochu lékařštější - je tam cítit, že se tam často soustřeďují různé ty předčasné nebo problémové porody. Jo a měla bych dodat, žejsem rodila na té bývalé druhé klinice, tj. od schodiště vlevo.
5.7.2004 22:17:26
Ahojky,,ja bych mela prave u Apolinare rodit a zatim dochazim k panu profesoru Cechovi a pece se mi zda OK,,i sestricky jsou moc prijemne.
Tak nevim...,opravdu to tam je s personalem pri porodu tak strasne????
Lenka Š., 1 dcera 6 let
  • 
5.4.2004 16:06:25
Jestli mohu poradit porodnici tak si v Praze vyberte jakoukoliv ale jen NE APOLINÁŘE !!!
Já tam rodila skoro před 7 lety a málem mě tam zabili.Chovali se tam ke mně jako v koncentračním táboře a jako k masové vražedkyni.Na porodní sál jsem si musela donést velkou tašku věcí do porodnice za velmi silných stahů do 1. patra sama a to ještě za velmi hrubých narářek sestry,která mně doprovázela ale nebyla mi ochotna s taškou pomoci.A POZOR,jestliže čekáte porod CÍSAŘEM tak tam už vůbec nechoďte!.
Já se vůbec NEOTVÍRALA,měla jsem stahy 50 hodin a nechtěli mi dát nic proti bolesti ani mi udělat císaře.
Prý mi ho udělají až po 80 hodinách porodu !!.Dcera se ale po 50 hodinách začala v břiše dusit (podle přístrojů) a udělali mi ho.Stehy si mi ale zanítili a málem jsem zemřela na otravu krve.Mléko se mi udělalo až po 6 dnech a ještě málo.Sestry proto na mne řvaly jak si dovoluji mít mléko až 6. den a nakojim 20 ml zatímco ostatní více.
Zastaralá sprcha pro 5 maminek.Jídlo nemá cenu líčit.
Díky této porodnici mám doživotní TRAUMA.
I nyní v roce 2004 se od některých maminek dozvídám podobné co jsem zažila, i to že prý stále dělají císaře až po 2 dnech porodu.
Pokud bych měla znova rodit,tak než U APOLINÁŘE raději pod mostem mezi bezdomovci,kde bych měla lepší péči a osobní citový přístup.
5.4.2004 15:31:29
Kristyno, ale hlavne vy, ktere se rozhodujete kde rodit:
uz je to u Apolinare prece jen lepsi. Rodila jsem tam pred 2,5mesicem a stravila jsem tam 11 dni. Co se tyce poporodni pece - nebyla sice idealni, ale ani ne priserna.

Kojeni: sestry byly sice ochotne poradit, ale kazda radila neco trochu jineho (vystridalo se u me dost mamin na to, abych si "zaskolovani" vyslechla nekolikrat a od ruznych sluzeb.
Mala lezela dlouho na intermediarnim (hlavne na sviceni na zloutenku). Den po porodu se mi stalo, ze jsem ji prisla nakrmit v 9.05 (u nas byla vizita a nestihla jsem tak prijit v 9.00) a bylo mi receno, ze ji uz nakrmily... Pak asi sestry zjistily, ze ji kojit chci, a dokonce mi ji samy nosily, i mimo casovy rozvrh, pokud se probudila a brecela.
Po naliti prsou poradily (zenske) s rozmasirovanim a odstrikavanim a (detske) zapujcily i odsavacku, s tim, ze i kdyz toho bude malo, tak rozhodne NEVYLEVAT, ale prinest - bud pro vlastni dite nebo bude vyuzito pro cizi.

Hygiena: Pokoje byly na standardu po 3, na nadstandardu po 2 (ty mely i vlastni toaletu a sprchovy kout). Pravda je, ze na standardu byly na celou chodbu opravdu jen 3 sprchove kouty (zrekonstruovane) a 3 toalety (uchazejici). Na druhou stranu, ve sprse jsem frontu nestala, na toaletach 1x. Spis mi vadilo, ze kazde z techto zarizeni bylo na jinem konci chodby, takze pouziti WC==sto jarnich kilometru, coz po porodu nic moc :(

Jidlo opravdu nebylo moc teple, to je pravda. A nebylo to jen tou dlouhou chodbou... Parkrat jsem to resila tim, ze jsem je pozadala o ohrati v mikrovlnce. Pak bylo i stravitelne :) S vyberem druhu jidla je to kriz. A to maji special dietu "porodnice" :( Ale fazole nebyly ani jednou :)

Asi tak. U Apolinare jsem vicemene rodit musela, i kdyz se mi tam nechtelo... Nakonec to ale vubec nebylo tak zle, jak jsem se obavala.
Konstanta
Kristýna a Klárka(20měs.)
  • 
2.4.2004 16:12:31
Před dvěma lety jsem rodila u Apolináře a musím říct že už tam rozhodně rodit nebudu!Vadila mi teda hlavně poporodní péče-pomoc s kojením byla příšerná,přišla ke mně sestra,donutila mě lehnout si do příšerně nepohodlné polohy a když se dceři ani nepodařilo dostat k prsu řekla že to asi nepůjde a odešla(pomohla jsem si sama a dcera byla kojená 12měs.)bohužel jsou i takové maminky,které si sami nepomůžou a to pak sestry řeší zavedením umělé stravy (takovou maminku jsem zažila,ale dík nám průbojnějším nakonec i ona odcházela z porodnice plně kojící).Další neg. faktor-hygiena.Na odd.bylo asi 5nebo6 pokojů.Na každém 5 maminek.Oddělení bylo vybaveno jednou mini koupelničkou s TŘEMI!!sprchovými kouty-značně zastaralými-fuj! a třemi toaletami!! třetí věc-jídlo.První den co jsem začala kojit byl k obědu guláš-tak pálivý že bych si ho nedala ani před těh.Chodba na odd.byla tak dlouhá,že dřív než kuchřka přišla k našemu poslednímu stolu aby nám dala talíře s polévkou,vytvořily se na povrchu polévky kolečka sraženého tuku asi jako když vyndáte polévku z lednice. ...a přístup sester?Človek neví jesli porodit dítě není spíš zločin a porodnice vězení s bachařkama!
MĚJTE SE A NEDEJTE SE! Kristýna
9.3.2003 22:12:02
Milá Sylvie!
Posílám velkou gratulaci k Tvé dcéři Ladě! A přeju krásné následující dny a těším se na tvůj "poporodní" příspěvek! Mlynářka
Štěpánka,syn Martin říjen 2002 ve Vrchlabí
  • 
28.2.2003 22:37:27
Milá Sylvo, předem Vám přeji krásný porod a zdravé miminko. Co se týká Vrchlabí, myslím, že můžete být v klidu. Můj porod tam neměl chybu. Rodila jsem před 4 měsíci a stále se k němu vracím s radostnými vzpomínkami. Vrchlabí jsem zvolila hlavně proto, že tam nezasahují do porodu žádnými léky, dávají ženě prostor, aby si porod i polohu řídila sama, snaží se být nápomocni, ale k ničemu nenutí, nezasahují pokud to nevyžaduje situace, prostě Vás nechají prožít si vše v pohodě a podle vašich představ. Už teď se těším na další těhotenství a porod. Chci tam jet znovu a zase to prožít. Během porodu jsem se nesetkala s ničím, co by mi ho narušilo nebo znepříjemnilo. Navíc v této nemocnici není zvykem dělat nástřih hráze jako rutinní zákrok, proto jsou zde také maminky schopné hned po porodu pečovat o svá miminka. Můj manžel byl také nadšený. Mají tam velmi přátelský přístup. I když jsem z Ústí n/L, jedu příště do Vrchlabí. Hodně štěstí všem. Štěpánka a Martínek
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 91 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.