| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Do školy, nebo na pole...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 46 [Dalších 26 >>]
13.12.2002 12:09:09
Dámy moje milované, jak se dostanu do podrobného výpisu příspěvků, aniž bych musel nějaký napsat?
Děkuji
  • 
13.12.2002 11:57:19
Ahoj všem, které zaujala tato tématika! Psala jsem, že bych také moc ráda adoptovala dítě z nějaké rozvojové země, nejlépe Indie, ale naše rodina na tom bohužel není tak dobře, aby jsme mohli jen tak tát celou částku. Moje idea byla, že by se nás mohlo složit víc. Jak si to představuju: najdeme se na Rodině, vybereme jedno dítě a na celou částku se složíme. Dítě bude mít rodičů trochu víc. Jinak jsem ochotná vyřizovat všechny úřednosti. Pokud se chcete přidat, mailujte. Díky Jarka
Mimla
  • 
13.12.2002 10:58:21
Pro dítě je dobrý ten rodič/nebo pečovatel/, který se vytrvale stará, má zájem atd, je ochoten pro dítě udělat víc, než jej posadit k televizi nebo počítači. Je přece jedno, jestli to jsou dva otcové, pět strýčků, manželský pár, nebo dvě matky. Hlavní je vztah k dítěti a ne, co by si mohl kdo pomyslet. Někdo si může cokoli pomyslet o moc mladých, moc starých, moc chudých rodičích, bystrému zraku sousedek vyhovuje málokdo.
sally
13.12.2002 0:53:21
Světlano,
to je právě to - "co na to ostatní"...? Myslím, že kdyby to ostatní nechali bez komentáře, tak ani to dítě nebude mít s tím problém. Někdo má mámu a tátu, ono má mámu a tetu, nebo tátu a strejdu.
Já se nedokážu vžít do pocitů homosexuálního člověka (milovat osobu stejného pohlaví), ale do pocitů člověka toužícího po dítěti ano... asi je to strašně těžké nějak objektivně soudit, když je nám to tolik vzdálené...

Jediné, co mi na homosexuálních lidech vadí, je tzv. "pozitivní diskriminace". Třeba když v jedné škole zakázali dětem slavit den matek, protože do školy chodil "syn" dvou mužů... to mi přijde zase druhý extrém.... ale jinak? Čím méně to bude tabu, tím přijatelnější to pro ty děti bude.

Ještě jeden příklad - mezinárodní škola v Anglii. Většina dětí bílých. Jediný černoušek spadne z prolézačky. Děti chvíli koukají a pak jedna holčička běží pro učitelku. A víš co jí řekla? "Ten kluk v pruhovaným svetru spadnul". Neřekla "ten černoch", nebo něco tkaového, protože pro ní bylo samozřejmé, že tento chlapec má jinou barvu pleti, ale nebrala to jako nějakou odlišnost nebo specifičnost. Pro děti tyhle detaily nejsou důležité - to jenom my, dospělí, jim přikládáme důležitost, komentujeme, vyzdvihujeme, odsuzujeme...
13.12.2002 0:26:58
Ahoj Světlano, v tuhle pokročilou hodinu už nemám sílu dlouze obhajovat a vysvětlovat, ani se mi nijak moc nechce (popravdě řečeno, už jsem vysvětlovala tolikrát, že mě to unavuje). Podle nejrůznějších studií děti vychovávané ve stejnopohlavních rodinách nevykazují známky nějaké odlišnosti nebo psychického strádání.
Ovšem je to otázka jistě kontroverzní. Dokonce mezi samotnými gayi a lesbami nepanuje shoda. (Kdyby tě to více zajímalo, najdi si www.lesba.cz/kavarna - diskusní stolek rodičovství.)
Za sebe musím říct, že jsme s partnerkou dlouho přemýšlely, zvažovaly, přikláněly se jednou k tomu děti mít, jednou ne... byla doba, kdy jsme si to vyloženě zakazovaly... Jenže, příroda je mocnější. Dožene tě - jak co se týče orientace (jak asi sama víš, homosexualita je vrozená a nelze ji "vyléčit", i když katoličtí psychologové tvrdí opak), tak co se týče mateřství. Pokud to člověk cítí... A tak jsme se rozhodly PRO dítě. Jestliže náš syn někdy skutečnost, že má dvě mámy (resp. mámu a tetu) ponese těžce, bude to nás bolet nejvíc. My neseme zodpovědnost. Ale také všechnu radost, kterou s ním zažíváme. Nechtěla bych nebýt rodičem.
13.12.2002 0:05:52
No tu sa schyluje k poriadne burlivej diskusii ! :-)

Nemam nic proti homosexualom, ale to, ze vychovavaju dieta mi moc "zdrave" nepripada. Mozno predsudok ...
Zda sa mi to dost nefer voci dietatu - ako pride k tomu, ze nema otca/matku? (No ja viem ... nie kazde dieta ma dvoch rodicov ...) A namiesto toho ho vychovavaju dve osoby jedneho pohlavia.

Som celkom zvedava, co na to ostatni ....
12.12.2002 23:38:05
Ahoj Vladane, zdravím Tebe i Tvého partnera a přeji, ať všechno vyjde. S partnerkou máme syna (22 měsíců.) Hezky jsi napsal, že touha po dětech je vrozená většině lidí. Ovšem jak říká můj kamarád gay: "nojo, vy ženský (myslí lesby) to máte jednodušší."
Je škoda, že u nás není možnost alespoň pěstounské péče v gay/l rodinách. Když se spousta lidí chytá za hlavu při zmínce o registrovaném partnerství, je tohle asi v nedohlednu. A přitom v ústavech je dost dětí, které nejsou právně volné pro adopci, ale o které nikdo nestojí a které by mohly jít do pěstounské péče a mít třeba dva tatínky.
I manželské páry jsou prověřovány, zda splňují podmínky, aby mohli dostat dítě do péče. Proč by mělo diskvalifikovat pohlaví a homosexuální orientace partnerů ve chvíli, kdy se rozhoduje, zda dítě bude celý život v dětském domově nebo zda bude se dvěma lidmi, kteří ho mají rádi a kteří jsou pro něj rodinou?
Evča, kluci 90+96
12.12.2002 23:16:21
Vladane,
moc Vám držím palce! Jste skvělý člověk a Váš partner určitě taky. Děkuju Vám a držím Vám palce, ať můžete mít brzy vlastní dítě a ať Vám vydrží i Váš vztah. Určitě to nemáte lehké. Ať se Vám daří a zase se sem někdy ozvěte. Tolik dětí potřebuje naši pomoc - ty děti v dálce i opuštěné děti tady v ČR. Tak Vám děkuji za naději a za dobrou zprávu, že je tady další dobrý člověk, který chce pomáhat druhým...
12.12.2002 22:16:55
Vladane moc vám z mužem držíme palce .HOLČIČKA která bude mít tak baječný rodiče muže být pišná.Hezké prožití vanočních svátků přjí kupčákovy.
12.12.2002 13:59:32
Na slovensku organizuje adopciu deti Charita Bratislava.
Kontakt: pani Takáčová, charita@computel.sk .
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 46 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.