| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nadané děti 4

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 44 [Dalších 24 >>]
jjana
  • 
4.2.2007 10:35:55
Ahoj,nedalo mi to,abych se nepodělila o naše zkušenosti.Řešili jsme podobné problémy před pár lety,kdy jsme se rozhodovali,jestli dát nadanou dceru do školy o rok dřív.Taky nechtěla chodit do školky,taky jsme slyšeli jak je asociální,ubrečená, atd.Nám se doma jevila jako upovídaná,veselá,ale ze školky chodila zoufalá.Nakonec jsme ji přes nesouhlas školky dali do školy o rok dřív a dobře jsme udělali.Číst a psát téměř uměla a hlavně měla velký rozhled v přírodních vědách.Ve škole úplně rozkvetla,konečně se nenudila a společnost starších dětí jí vyhovovala.Teď je ve čtvrté třídě.Sice není všechno ideální,stále se drží trochu stranou kolektivu a je introvertní,ale to by asi byla i mezi třeťákama.Pár podobně praštěných kamarádů má a to jí asi stačí.Je prostě taková.Nadané děti je potřeba zaměstnat úměrně jejich vývoji a dát jim témata k přemýšlení.A to se asi lépe podaří ve škole než ve školce.Předčasný nástup do školy je u nás neobvyklý a i dost odsuzovaný,ale nenechte se odradit,jestliže jste přesvědčeni,že to dítěti prospěje.Vy,rodiče,ho znáte nejlépe.
Vendula
  • 
3.1.2007 8:15:37
Děkuji za radu, určitě o tom budu přemýšlet, ale nevím, zda můj manžel by chtěl, aby malinká do školy nechodila. :o( Budu se muset hoooodně snažit. Ale to, že jde rozdělit školní docházka na doma a na školu se mi moc líbí. Vendula
olina
  • 
1.1.2007 21:47:24
to je pro mne novinka, že se dá školní docházka rozdělit na dny ve škole a dny doma.Myslím že to je skvělá alternativa
  • 
25.12.2006 0:06:48
Ucit doma? A proc ne? Ja podobne zkusenosti se synem. Sel o rok driv do skoly a byl prezto 2 delky pred ostatnimi (rikala sama ucitelka). Co delaji ucitele? Nic!!! No co asi tak muzou delat jineho? Moje zena ale chce aby kluk do skoly chodil, a to je teprve problem. Vybojoval jsem tedy castecnou skolni dochazku: dva dny ve skole, tri dny doma. Jestli muzes, ber pet dni doma!
Olina, čtyři děti
  • 
23.11.2006 23:23:24
Já jsem z Litoměřic a tady bohužel žádná taková ani podobná škola není . K těm sopkám . V USA se dá běžně koupit funkční maketa sopky , vypadá to moc dobře. Nedávno jse hledala něco na internetu a byla jsem překvapená kolik tam toho pro ty děti mají. Téměř v každém obchodáku mají u hraček oddělení science, kde se dají koupit právě ty sopky, nebo že můžete nechat vyrůst vlastní krystaly, 3D promítačky o vesmíru,...no prostě jen škoda že se to nedá koupit taky tady.
  • 
23.11.2006 16:35:21
Naprosto Vás chápu , taky mám obavu co bude až malinká bude muset jednou nastoupit do školky. My tady máme školu s uvolněným stylem učení (od první třídy se učí německý jazyk, od druhé další. Od třetí mají vyučování všech předmětů v německém jazyce a hlavně děti nejsou známkovány a je jich ve třídě opravdu málo)takže dáme Andulku tam.
Usmála jsem se nad kamenama, my máme období sopek, takže Ježíšek, mimo jiné, přinese dospělácké encyklopedie o sopkách.
Olina, čtyři děti
  • 
21.11.2006 22:54:15
Zdravím. Mám čtyřletého syna, který se také jeví jako nadané dítě. Už ve dvanácti měsících se na všechno ptal "co je to" a vyžadoval úplné odpovědi co se týká fungování věcí a td. Do knihovny už musíme jezdit autem protože si vždy odnášíme tašku plnou encyklopedií. Sbírá kameny které pak doma čistí a ukládá do sbírek, je opradvdu systematik. Před týdnem měl svátek a jediné co si přál byl nějaký vzácný kámen. Koupila jsem mu achát.Je z něj nadšený.Má takovou malou tašku přes rameno kde nosí krabičky, sáčky,pinzetu,lupu a sbírá různé vzorky a ty pak prohlížíme pod mikroskopem. Se školkou jsme měli taky problém. Tobiáš se vůbec nezačlenoval do kolektivu, hrál si sám stranou a nechtěl tam chodit.Často se dá do řeči úplně s cizími dospělími lidmi ale s vrstevníky je to horší. Ted už to je lepší nosí si do školky třeba ty své kameny , nebo encyklopedie a taky ho zařadili k předškolákům, kteří mají více aktivit.V pedag.psych.poradně nám nabídli , že mu do školky vytvoří individ. program , ale toho jsme zatím nevyužili. Spíše ho občas nechávám doma aby měl svůj klid , nebo jdem třeba do muzea nebo na vystavu obrazů. Je ze všeho nadšenej. Už dopředu se ale trochu obávám školy. Ted už je vývojově úplně někde jinde a do školy jde až za dva roky. Žádné třídy pro nadané děti nejsou široko daleko a nevím jestli třídy o třiceti dětech nejsou pro tyhle děti spíše brzdou.
Olina, čtyři děti
  • 
21.11.2006 22:34:28
Zdravím. Mám čtyřletého syna, který se také jeví jako nadané dítě. Už ve dvanácti měsících se na všechno ptal "co je to" a vyžadoval úplné odpovědi co se týká fungování věcí a td. Do knihovny už musíme jezdit autem protože si vždy odnášíme tašku plnou encyklopedií. Sbírá kameny které pak doma čistí a ukládá do sbírek, je opradvdu systematik. Před týdnem měl svátek a jediné co si přál byl nějaký vzácný kámen. Koupila jsem mu achát.Je z něj nadšený.Má takovou malou tašku přes rameno kde nosí krabičky, sáčky,pinzetu,lupu a sbírá různé vzorky a ty pak prohlížíme pod mikroskopem. Se školkou jsme měli taky problém. Tobiáš se vůbec nezačlenoval do kolektivu, hrál si sám stranou a nechtěl tam chodit.Často se dá do řeči úplně s cizími dospělími lidmi ale s vrstevníky je to horší. Ted je to lepší nosí si do školky třeba ty své kameny , nebo encyklopedie a taky ho zařadili k předškolákům, kteří mají více aktivit.
vendula
  • 
11.11.2006 20:47:45
Jani děkuju mockrát, musíme s tím dělat něco co nejdříve, aby jsme malou nějak nezanedbali. Mám strach abych jí neposlala zpátky o nějaký ten rok. Jsme bohužel z Jižních Čech, to je móóóc daleko od S.Moravy, ale snad budeme mít také štěstí na dobrého psychloga.

Vendula
Jana
  • 
11.11.2006 19:04:53
Zdravím Vás Vendulko,
jsem moc ráda, že můžu někomu pomoci. Vím jak jsem byla zoufala s toho, že jsem se neměla s kým poradit.
Podrobnosti o naší zkušenosti se školkou:
Andulka se do školky strašně těšila, chtěla ať pro ní chodíme co nejpozději.Ale po 14 dnechse vše změnilo bez zřejmého důvodu začala strašně plakat, chodila ze školky s tmavými kruhy pod očima. Přičítali jsme to neschopné učitelce avěčnému spojování tříd a měnění učitelek.
Pak jsme změnili školku, po tom co učitelka řekla manželovi, že je naše dcera naprosto nepřispusobivá a plačtivá. Manžel jí tehdy málem vyfackoval, byl vzteky bez sebe, když se dozvěděl, že nechali Andulku hodinu plakat samotnou v šatně.Druhý den nastoupila do druhé školky a tam jsme díky bohu natrefili na užasnou paní učitelku. Až s odstupem času jsem zjistila, že měla taky nadané dítě. Učila Aničku počítat, pracovat s encyklopedii a pomáhat ostatním dětem ať se nenudí.
Radím Vám, zkuste požádat ve školce o to, aby Vaší Anduličku zařadili do předškolního oddělení. Možná by nebylo na škodu zajít se poradit do pedago-psychologické poradny, ti nám hodně pomohli a dají Vám doporučení pro školku. Můžete taky s dovolením školky pro svojí chytrou holčičku připravit doma úkoly, které bude ve školce plnit místo nudného hraní. Ale pokud budete mít možnost zjistěte si dopředu informaceo psychologovi, ke kterému Vás přidělí , v tom jsme taky měli velké štěstí. Zkuste mi napsat odkud pocházíte, možná bych Vám mohla pomoci, pokud jste ze severní Moravy.
Přeji Vám moc štěstí, v současném systému školství ho budete potřebovat.
Mějte se moc hezky Jana
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 44 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.