| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kýbl, kyblík, kyblíček…

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3137 z 37 
14.10.2002 11:24:46
neni to az takovy problem: jednou rukou vezmes hlavicku za krkem spolu s raminky a druhou pod zadeckem a das ho do vody, tam pak pustis zadecek a drzis jen hlavicku a ven to jde stejne jako tam:-)
14.10.2002 10:58:27
Mame kyblik Tummy Tub, vanicku jsme ani nekupovali. Myslim, ze koupani v kybliku je dobra vec, ale spise pro klidnejsi deti. Nas synek se v nem jiz od 3 tydnu stavel na nohy a doslova vyskakoval ven. Ramena jsme mu pod vodu dostali, jen kdyz jsme mu vlastne "podtrhli" nohy a tlacili raminka dolu:-)) Uprimne receno mne to to trochu prekvapilo...proto ted kyblik stridame s koupanim ve velke vane na lehatku, protoze to zvladne jen jedna osoba, koupani v kybliku je zalezitost pro celou rodinu:-)

Jinak je to ovsem pekne, synek ma kyblik docela rad, jen z nej proste vyskakuje:-)
markéta
  • 
14.10.2002 10:07:04
To díte ve kbelíku vypadá tak, jak jsem si jako malá představovala "dítě ze zkumavky" :-)), ale věřím, že se mu to může líbit.

Zajímalo by mě, jak se dítě do kbelíku dává a vyndavá. V článku bylo zmíněno, že to chce cvik. Umím si to představit u většího dítěte, které čapnu v podpaží za obě ruce. Ale co čerstvé mimnko, kterému se musí držet hlava? To si nějak neumím představit.

Děkuji za odpověď.
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01
12.10.2002 21:44:36
Kyblík( Tummy tub) mi doporučila porodní asistentka na předporodních kurzech. Koupili jsme ho v Německu a rodiče a známí mi říkali, že ho stejně budu používat na máchání prádla. Kristýnku jsem v něm koupala hned první den, kdy jsme se vrátily z porodnice a po týdnu už jsme byly perfektně sehrané. Každý se chodil dívat, jak je Týna spokojená a v pohodě. Velmi brzy držela hlavičku, voda vydržela dlouho teplá, vezli jsme ho s sebou i na dovolenou, pomáhal i při bolení bříška, spotřebuje se málo vody a v létě jsme ho napouštěli i přes den na ochlazení.
Bála jsem se, aby si nezvykla na tu trochu vody a ve "velké" později neměla strach, ale opak je pravdou. Vejde se do něj ještě dnes, ale už ho používáme málo, protože je Týna velmi živá a když se neustále stavěla a sedala a natahovala pro hračky kyblík se převrhl a mi foukali boule.
Nyní chodíme na plavání a Kristýnka vodu miluje. A každý večer napouštíme vanu plnou vody( to co jsme minulý rok ušetřili používáním kyblíku, teď napouštíme na "TÁCI, TÁCI")a běda kdybych tu večerní hygienu chtěla ošidit, stojí u vany a dožaduje se koupání.
Myslím, že je to super věc a vřele doporučuji.
Gábina
12.10.2002 20:23:42
Jediné, čeho lituji, je to, že jsem si kyblík nevzala už do porodnice. Tam samozřejmě Sebastian řval jako pardál, když jsem ho koupala ve vaničce. Doma po ponoření do kyblíku se vesele cachtá, jeho první úsměv nebyl (jak píší moudré knihy) když jsem se nad ním sklonila v postýlce, ale když jsem ho v šesti týdnech jednou večer ponořila do kyblíčku. Vydrží v něm i patnáct minut, vůbec nemydlíme, jednou za dva až tři dny kápnu do kyblíčku trošku mandarinkového koupacího oleje. když ho vyndám ven, začne brečet, že chce spátky do vody, to jsme jakž takž vyřešili nahřátou osuškou. Ve třech týdnech jsme začali plavat ve vaně, střídáme velkou plnou vanu s kyblíkem (vana tak jednou za tři dny, někdy ale kyblíkujeme i přes den, kvůli větříkům). Kyblíček rozhodně doporučuju, při prvním miminu jsme ho neměli a po třech týdnech večerního ječení ve vaně jsme přešli do velké vany s maminkou nebo tatínkem, aby se prcek cítil bezpečně, během dvou týdnů se přestal koupání bát a začal se koupat i sám. Kdybychom tenkrát věděli o kyblíčku, určitě by mu to ušetřilo strasti ve vaničce.
Tea, dcera 13 měsíců
  • 
12.10.2002 8:45:17
V kyblíku jsme naši dceru koupali od narození (půjčila nám ho kamarádka). Vždycky se jí tam moc líbilo, nikdy jsme neměli žádné problémy. V sedmi měsících jsme museli kyblík vrátit, zkoušeli jsme ji koupat ve vaničce, ale neuspěli jsme. Koupili jsme nový kyblík (větší se snižující se přední částí). Tenhle je lepší používat u větších dětí, do toho co jsme měli půjčený by se nám už teď nevešla.
Lida a 2holky
11.10.2002 12:58:59
Dobrou zkusenost s kyblikem mohu jenom potvrdit. Moje dvojcatka si ho moc uzila a ja take.
A co se tyce plavani - moje holky vodu miluji (ale nemohu potvrdit jestli je to diky kybliku - to nevim, protoze by vodu mozna milovaly i bez kybliku).
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3137 z 37 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.