| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Do cirkusu!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]
Artistka Misa s cirkusu prince
  • 
9.8.2006 15:11:11
Vazena pani, cirkus Prince vam dekuje za vasi navstevu a muzu vas ujistit ze o nase zvirata je postarano jak zdravotne tak psychicky.preji prijemny den.
Artistka Misa s cirkusu prince
  • 
9.8.2006 15:10:56
Vazena pani, cirkus Prince vam dekuje za vasi navstevu a muzu vas ujistit ze o nase zvirata je postarano jak zdravotne tak psychicky.preji prijemny den.
VeggieB
6.6.2006 23:49:37
Máte pravdu, pro děti je návštěva asi dobrodružstvím, otázkou je, jak to ovlivní jejich psychiku. Nebudou si myslet, že zvířata jsou tu pro uspokojování našich potřeb a můžeme je ponižovat a dělat s nimi, co se nám zlíbí? Navíc se děti nenaučí nic o přirozeném životě a chování zvířat, vytváří to zkreslenou představu o jejich schopnostech.
A rozhodně nejsou cirkusy vhodným místem pro zvířata.
Hlavním nedostatkem je malý prostor, který vyplývá z podstaty cirkusu a který není možné příliš zvětšovat, vede u zvířat často ke stereotypiím - kývání hlavou, okusování mříží, chození sem a tam. Viděla jsem medvěda, který byl po několika letech v cirkusu přemístěn na mnohem větší prostor do zoo, ale stále chodil 3 m sem, 3 m tam, ani o krok navíc... Prostě z toho zešílí.
Dalším problémem je drezura, při které jsou někdy používány bolestivé metody (bití, elektrické šoky). Viděla jsem to na videu, dá se nalézt na webu organizace PETA. Sama jsem se divila, že člověk mlátí tygra a on si to nechá líbit...
Myslím, že vzhledem k tomu všemu je lepší pokusit se najít nějakou alternatiua, jak udělat radost dítěti a přitom nepodpořit takovéhle chování lidí ke zvířatům. Např. film nebo kniha o zvířatech, pozorování zvířat v přírodě, případně dobrá zoo. Ale v některých jsou bohužel podmínky podobné jako v cirkusech...
  • 
11.5.2006 22:37:41
Ahojte všichni,
k cirkusům mám jako mnoho dalších velkou antipatii, ale stejně jsem udělala kompromis a po nátlaku okolí jsem se svou skoro 3letou dcerou do cirkusu šla. Děti byly samozřejmě nadšené úplně všechny. Byl to malý cirkus Prince se několika málo zvířaty,které vypadaly v dobré kondici a spokojené.
Ale jen málokdo z nás ve vzrušení z cirkusové atmosféry pozná jak je se zvířaty zacházeno během transportu nebo při drezůře. A jsou prokázány případy týrání zvířat a nucení vystupovat i nemocná zvířata.
Proto bych volila spíš návštěvu kvalitního cirkusu - např.originál Berousek nebo cirkusu bez zvířat.
Ale každý na to má asi svůj názor...
anielik
9.9.2005 8:58:36
tiez som chcela synovi predviest ako vyzera cirkus. ale bola to velmi zla volba. sapito prekrasne velke, nove ale vnutri nas cakalo malilinkate podium a strasidelne lavice. prezili sme a tesili sa na vystupenie. vystupilo 5 psov a 3 hadi. Strasneeee!!! (Mozno cirkus pre alergikov vhodny.) nijake ine zvieratka. za mnou sa chlapcek stale pytal babky ze kedy bude medveda a koniky a levy a babicka len krcila plecami. mojmu malemu sa to nezdalo divne lebo to bol prvy cirkus co v zivotu videl ale pre mna to bolo hrozne sklamanie. teraz k nam prisiel Humberto tak dufam ze mu opravim dojem z cirkusu.
Šárka
  • 
3.5.2005 14:21:06
Po letech jsem byla na cirkusovém představení a odešla jsem znechucená, vlastně ani nevím jak cirkus probíhal, protože jsem viděla nevábné prostředí, které zapáchalo vlhkýma pilinama, klauna, který byl oblečen neklaunovsky....Do cirkusu jsem šla s představou cirkusu, jak jsem si ho pamatovala z dětství....A teď jsem byla zklamaná. Co mě brzy překvapilo bylo to,že syn vyprávěl o cirkuse každému na potkání. A já jsem si uvědomila, že to co mi v cirkuse chybělo,bylo dětské srdíčko a oči.
Vím, že kvalita provedení je různá, ale také vím, že nemáme daleko
od kritiky práce někoho druhého. Věřím, že ti, kdo cirkus předvádí to zcela jistě nedělají proto, aby se představení nelíbilo.
Pracuji několik let aktivně s dětmi a vím, že né vždy je snadné udělat program, který by je zaujal. Docela se těším, až ochránce zvířat, který přelepuje cirkusové plakáty příjde s nějakou jinou alternativou programu pro děti.
Tak jsem se vydala letos na jaře opět do cirkusu a odcházela jsme i se svými vnoučaty nadšená.
PS: doporučuji Andres a AQUA Manéž
11.4.2005 12:26:04
NAprosto souhlasím, zvířata jsou v cirkusech neskutečně týraná. Jediný cirkus, který se o ně opravdu stará je údajně Originál Berousek. Ostatní je týrají a trápí. Takže svým dětem raději vysvětluji, o čem cirkus se zvířaty je a proč tam nebudeme chodit a podporovat trápení zvířat, kterého je i tak kolem nás dost.
Jája, 1 dospělé dítě
  • 
24.2.2005 11:06:41
Nezlobte se, ale Vy určitě bydlíte ve městě. Já chápu, že se Vám zvíře v kleci nelíbí, ale pro to zvíře je to kolikrát možnost jak přežít, hlavně před lidmi. Spousta zvířat už má tak malé přirozené životní prostředí, že bez klece jako druh nepřežijí. Co dělá zvíře v přírodě? Musí se nažrat, postarat o vlastní bezpečí a rozmnožit. V kleci to má, i když za cenu omezení svobody. Pohyb má, protože cviky s ním musí někdo nacvičit a pak je předvádět. Pokud mají dobrého krotitele, cvičí s láskou. Jsou na tom lépe, než pes, nechaný samotný v bytě nebo uvázaný u boudy. Má každodenní kontakt s někým, ať už jsou to jedinci ze skupiny nebo člověk, má dostatek potravy, čisto. A děti jsou mnohdy šťastné, že mohou vidět živé zvíře, třeba i v cirkusu, v ZOO nebo v delfináriu. Moje dítě je už velké, ale s radostí si prohlédlo mořské akvárium nebo ZOO v zahraničí, a to už je dospělec.
Dole je poznámka o cirkusu JOO. Tam si zajděte, protože pan Jaromír JOO cvičí zvíře s nesmírnou láskou a pozorovat ho je obrovský požitek.
Gabča, Adélka 2,5 a Eminka 5měs.
  • 
13.1.2005 21:36:15
Někde jsem slyšela, že už existují cirkusy bez zvířat. Tedy vystupují akrobati a jiní všeumělové. To by se mně líbilo. Pamatuji se, že se mi jako dítěti líbily akorát koně. Ale fakt je, že našim malým dětem se zvířátka líbí a byly by z nich nadšené.
petra
  • 
25.9.2004 14:48:36


tak to je nazev cirkusu, kam jsem se dcerou sly. Ance je 2,5 a byla tam dva dny pred tim s babickou a tak nadsene o tom mluvila, ze jsem neodolala a vydaly se tam znova.

Mile me to prekvalipo / je to sice tovarna na odcerpani penez, ale prevedly pekne vystoupeni,

Doporucuji

Petra
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.