| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Nárok na doplatek do životního minima

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 36 [Dalších 6 >>]
  • 
8.10.2007 11:03:30
Dobry den,
chci se zeptat jestli mam narok na porodne, kdyz mam ceske obcanstvi, ale ziji jiz 12 let v Holandsku. Muj prvni syn se take narodil v Holandsku a ma dvoji obcanstvi. A jak je to s narokem na materskou dovolenou. Odpoved prosim na moji emailovou adresu.
Predem dekuji.
Lenka Bosscher
  • 
9.9.2007 23:31:12
Dobrý den,.Chtěla jsem zeptat ,jestli se výdělek mého syna,který má u mne trvalé bydliště,bude započítavat do dorovnání životního minima.Mého a mého mladšího syna,kterému je třináct let.jsem samoživitelka a slyšela jsem,že syn ,který je od 1.9.2007 zaměstnaný, bude povinný nás živit.To přece nejde!Přece nikdo nemůže chtít,aby nás syn živil?!Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.
  • 
27.4.2007 12:44:01
dobrý den,
uvažuji o zvýšení alimentů na 4 dcery (13,5 až 18let, ta nejstarší nejspíš bude muset žádat sama), doposud dostávám 2000Kč měsíčně, což považuji málo. Nebude to jednoduché, bývalý manžel se mnou o této otázce odmítá komunikovat. Ale chci se zeptat na jednu věc - marně se snažím někde zjistit, jak moc bude mít případné zvýšení dopad na dávky sociální podpory. Aby se mi potom nestalo, že alimenty se zvednou o xxxKč, ale podpora se potom v důsledku toho sníží ještě o vyšší sumu. Prosím, poradíte? Jsem ochotna si to i spočítat sama, ale nevím kde, na sociálce mi řekli, že je to složitý výpočet a vůbec mi neporadili.
Děkuji za odpověď, doufám že se jí dočkám, zatím kam jsem psala, mi neodpověděli.
S pozdravem se těší na odpověď
Ing.Jana Ježková
  • 
6.3.2007 17:45:44
Vidím, že zde stále se objevují nové a nové dotazy, ale tato poradna již je skutečně v archívu. Pokud mne však chcete zastihnout a poradit se se mnou, najděte se prosím tuto poradnu:
http://forum.mamaaja.cz/groupcp.php?g=406&sid=0b051c843315da0343edf5efbd5406c1
Nashledanou!
  • 
29.10.2006 21:11:22
Dobrý den,já bych se ráda zeptala,jestli mám nárok na nějaké sociální příspěvky.Jsem svobodná,těhotná a žiji ve společné domácnosti se svým bratrem,kterého mám v pěstounské péči.Jsme sirotci.Bratr pobíra sirotčí důchod,dále příspěvek pěstouna a sociální příspěvek.Chtěla bych spíše vědět,jestli mám nárok já také na nějáké příspěvky.Pracuji jako servírka,ve 4 měsíci těhotenství chci odejid na nemocenskou,mám v té době nárok na nějaké příspěvky např. na bydlení atd.Jelikož pobírám nejnižší mzdu,tudíž i nemocenská bude opravdu nízká.A poté jakmile nastoupím na mateřskou můžu zažádat o nějakou další finanční pomoc?
Děkuji za odpověd,přeji hezký den.
  • 
30.7.2006 9:20:36

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,co mám dělat,když jsem od 12.4.06.v evidenci úřadu práce,a jsem ve 2.měsíci těhotenství.Bylo mi řečeno,že po dobrání dávek v nezaměstnanosti,budu až do nástupu na MD,t.j.leden 2007 bez finančních prostředků.Mám,ale již 2 děti a z manželova příjmu již teď nevyjdeme,je nějaké řešení?
Děkuji Jana










  • 
28.2.2006 17:21:43
mam jednorocniho syna a narodil se ve sspanelsku. otec je britske narodnosti... otec se nechce starat a ja s chystam zpatky do cech... jakou castku by mel platit otec na maliho? vydelava si kolem 500 liber mesicne dekuji za odpoved
  • 
24.2.2006 10:25:33
Vážení
Obracím se na Vás s prosbou o vyjádření k mému problému. Mám změněnou pracovní schopnost pro svoji krátkozrakost. Na levé oko 15,5 dioptrie a na pravé oko 12,5 dioptrie. Z tohoto důvodu jsem sehnal jenom práci pomocného dělníka, kde ale musím vykonávat i práce, které podle lékaře nemám vykonávat. Nyní hrozí, že přijdu i o toto zaměstnání. Proto Vás prosím o sdělení jaké mám možnosti ohledně získání invalidního důchodu, popřípadě částečného invalidního důchodu. V případě, že mám nárok, co proto musím udělat?
Dále by mě zajímalo, bude-li mě příznám invalidní důchod (popř. částečný invalidní důchod) , budu-li si moci přivydělat nějaké peníze, pokud seženu nějakou lehčí práci.
Děkuji mnohokrát za Vaši odpověd´

  • 
9.1.2006 16:00:57
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda budu mít nárok na dorovnání rodičovského příspěvku do výše životního minima, když žiji ve společné domácnosti se svými rodiči, avšak nikoli s otcem dítěte. Bude se příjem mých rodičů započítávat do celkového příjmu rodiny? A v případě, že nikoli a měla bych nárok na dorovnání příspěvku do životního minima, budu tento nárok mít i na mateřské dovolené, jsem-li OSVČ a mateřský příspěvek vyplácený OSSZ, na který bych měla nárok, je podstatně nižší,než životní minimum. Za odpověď předem děkuji.
  • 
26.1.2005 0:30:31
Omlouvám se, ale tato poradna již je archivní, proto zde na dotazy nezodpovídám. Pokud potřebujete s něčím poradit, můžete se obrátit na moji novou poradnu, kterou naleznete na stránkách www.penize.cz v sekci PORADNY.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 36 [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.