| • |
3.10.2001 19:24:43
Ahoj Zuzko a všechny ostatní, co si taky nepamatujete :o)
Zuzko, udělala jsi mi svým povídáním velikou radost, myslela jsem si, ze jsem jediná skleróza zmatená - ale Tvůj příběh, to jak ses vetřela i na porodní sál - moc jsem se smála a chápu to. Já si z celého porodního sálu pamatuju akorát ty zelené hodiny naproti lůžku. Měly kyvadlo a na konci kyvadla byl zelený panáček... Některé vzpomínky na porod jsou skutečně zvláštní, že? :o)) Přeju Tobě i Tvé holčičce samé slunečné dny Jana |
Helča, šťovík 3,5 měsíce |
| • |
3.10.2001 18:35:32
Věděla jsem o sobě, že jsem slaboch, tak jsem si domluvila epidurál a zajistila jsem si jak porodníka tak i sestru (placené). Doporučuji. Dneska kdybych rodila, pak bych si nenechávala dávat epidurál (nechtělo se mi rodit a pak i ještě další drobné následky), ale můj porod byl úplně jiný než ten Váš. Myslím, že každý s Vámi cítí a je fajn, že jste dneska všichni zdraví. Držíme Vám se šťovíčkem pěstičky a držte se.
helča |
| • |
3.10.2001 15:08:32
Ahoj Jani, moc a moc gratuluji ke krásnému miminku a Tomáškovi přeji v životě jen to nej. Omlouvám se, že jsem se neozvala dřív, ale měli jsme moc starostí se svatbou.
Ještě jednou gratuluji a obdivuji Tě, jsi statečná holka. Zdenka |
| • |
2.10.2001 13:56:12
Ahoj Janka,
neviem ci ta skor lutovat, alebo obdivovat. URcite oboje. Na jednej strane by si clovek zelal, aby mal taky rychly porod ako ty, ale na druhej strane co si si vytrpela, neprajem nikomu. Ja som rodila 11 hodin podla zaznamov v nemocnici, ale skutocne bolesti som citila 6 hodin. Tiez boli prekvapeni, ked mi hned po odteceni plodovej vody nastupili neznesitelne bolesti, mysleli si, ze podla toho, ake som nahodila tempo, budem rodit do hodiny, ale nie, pekne som sa otvarala 6 hodin a pomaly. Ku koncu som si dala pichnut epidural, lebo viem, ze by som asi skoncila ako ty a nevladala by som pre tie bolesti vytlacit malicku. Chvalabohu, epidural pomohol a dokonca som si mohla vychutnat prve momenti zivota mojej dcerky naplno. Bol to nadherny pocit a v tom momente som sa zamilovala do mojej dcery. Skoda ze ty si o ten prvy zazitok prisla, ale urcite o to intenzivnejsie teraz pocitujes vdaku, ze to vsetko dopadlo tak dobre. Drzim vam vsetkym trom palce a malicky nech vam rastie zo dna na den a mate s nim co najviac krasnych dni. Alena |
Loonette, 22.tyzden. |
| • |
2.10.2001 2:42:20
To je zaujmave co pises, ja som rodila lahko, ale tiez si z porodu pamatam malo, asi hlavne len kym zacali bolesti. Myslela som si, ze je to mojou deravou hlavou, a som rada, ze to s nou neni az take zle:-) Btw. teraz sa chystam rodit druhy krat a cim som blizsie k porodu, tym nan menej myslim, zrejme sa chcem branit podvedome pred stresom z niecoho, co ma caka a neminie:-(
|
Dana, Lucka 2r. |
| • |
2.10.2001 1:34:14
V pořadu GEN, byl jednou nějaký náš význačný endokrinolog (moc se omlouvám, ale jeho jméno si nepamatuju) a hovořil tam o hormonu "zapomnění". Tento hormon se prý vylučuje jen při porodu a má vymazat z naší paměti špatné vzpomínky na porod, abychom byly schopné další reprodukce.
Já osobně si "vypuzovací" dobu porodu také pamatuji jen mlhavě. |
Dana 29, vdaná |
| • |
2.10.2001 1:22:04
Jani, neuvažovali jste o tom, že byste zde uvedli jméno té lékařky, která Vás ošetřovala? Ta lékařka evidentně neodvedla svojí práci dobře.
A když jsme nespokojeni - teď to zlehčím, dejme tomu s kadeřnicí, taky se jí příště vyhneme a třeba i varujeme známé. Na některých serverech se známkují porodnice, není na čase taky oznámkovat konkrétní lékaře? Zvažte to:) |
Dana, Lucka 2r. |
| • |
2.10.2001 1:07:38
O tom to právě je. Aby Radce bylo umožněno rodit přirozeně, pokud si to přeje a já abych mohla dostat epidurál, pokud ho budu chtít. Taky se epidurálu trochu obávám, ale když si vzpomenu na svůj porod, po 5 hodinách příšerných bolestí s kapačkou oxytocinu v žíle bych udělala nevím co proto, aby se mi aspoň na chvíli ulevilo... Byla jsem z těch bolestí hrozně vyčerpaná a pak mi při "tlačení" scházela energie.
|
Miška, 3 děti |
| • |
1.10.2001 14:33:22
Nejsme oblbnuté z amerických filmů, jen jsme každá jiná. Já jsem ke svému dítěti cítila po porodu strašně moc lásky, bála jsem se o něj... A vůbec mi nevadilo, že můj porod proběhl úplně jinak, než jsem si nalinkovala. Neměla jsem to za selhání sama sebe. Netrápila jsem se tím a ani bych si nic nevyčítala. Ani bych se k ničemu nevracela a nechtěla vědět, co se stalo nebo nestalo. Prostě to proběhlo a to je všechno. Vidíš, opravdu jsme každá žena jiná a to je dobře, protože jinak by byla na světě nuda.......:-))
|
Zuzana |
| • |
1.10.2001 12:27:21
Ahoj Jani!
Po 12. dieli Tvojho rozprávania som Ti písala, že aj ja som chodila niekoľko týždňov po svete s tým, že podľa vyjadrenia lekárov môžem každú chvíľu porodiť. Vďaka postupnému otváraniu sa som potom mala pomerne rýchly a bezbolestný pôrod a želala som Ti niečo podobné. Vtedy som netušila, že sa z toho splní iba tá prvá polovica. Ja sama som ako prvorodička bola prekvapená, ako rýchlo môže pôrod postupovať. Najprv mi odtiekla plodová voda a asi za hodinu začali kontrakcie - ale nie každú polhodinu, ale hneď každých cca 5 minút. Po príchode do nemocnice som sa stihla akurát tak prezliecť, ísť na monitor, absolvovať prijímaciu procedúru, asi hodinu poležať na izbe, zase ísť na monitor a už ma hnali aj s manželom na sálu, aby som náhodou neporodila postojačky. Celé od odtoku vody až po pôrod placenty to trvalo ani nie 6 hodín a skutočne silné, nepríjemné bolesti som mala asi hodinu vrátane samotného pôrodu. Nakoľko som svojho pôrodníka poznala a dôverovala mu, ani som neprotestovala, keď mi navrhol pichnúť Dolsin. Neviem či to bolo vplyvom tohto oblbováku alebo vplyvom tranzu spôsobeného pôrodnými bolesťami, ale ani ja si niektoré časové úseky nepamätám, a to nielen pred pôrodom, počas neho ale ani niektoré veci po pôrode. Bola som z toho podobne ako Ty dosť dlho mimo, nešlo mi do hlavy, ako si to môžem nepamätať. Človek si predsa všetko tak naplánuje, naštuduje, dopredu stokrát predstaví všetky možné varianty a to jeho telo (+ jeden človiečik) si nakoniec aj tak robia niečo úplne iné. Ja napríklad neviem, ako som sa dostala na pôrodnu sálu, hoci som tú cestu absolvovala sama po vlastných nohách (tesne pred pôrodom som si ešte "odskočila", takže na manžela pozerali na sále dosť prekvapene, keď prišiel sám - ani on chudák nezistil, že som mu po ceste zmizla). Podobne ako tebe, sa mi čas strašne zhustil a zrýchlil. Na druhý deň som mala podobný pocit, ako keď človek po "opici" zisťuje, čo deň predtým robil a rozprával. Občas sa mi vybavil nejaký detail alebo slová. Môžeš mi veriť, že úplne chápem Tvoju potrebu dopátrať sa, ako to bolo - aj ja som x-krát otravovala manžela, aby si skúsil na všetko spomenúť, dokonca som sa "navterkovala" aj na pôrodné sály, aby som zistila, kde som rodila (nepomohlo, aj tak som si nebola istá), otravovala som neskôr aj ženu, ktorá počas môjho pôrodu oddychovala po pôrode vo vedľajšom boxe a pod. Dokonca raz, keď sestrička pred vizitou nechala na izbe dokumentáciu a lekár dlho nechodil, som sa v nej narýchlo pohrabala a z rôznych záznamov som spätne zisťovala, čo sa dialo v tú-ktorú hodinu. Napriek tomu, že u mňa prebehlo všetko v poriadku a bez takého "krváku" ako u Vás, tiež som to všetko niekoľkokrát oplakala. Najviac som bola hotová z toho, že som po pôrode necítila takmer žiadu materskú lásku, dokonca ani prvé týždne to nebolo s tou láskou také slávne (mám taký pocit, že sme trochu zblbnutí z amerických filmov). Trvalo mi asi 3 týždne, kým som sa z tých podivných pocitov vyhrabala. Najlepšie však na tom je, že teraz, po takmer pol roku, keď to moje malé slniečko neuveriteľne milujem a skúsim si spomenúť, ako vedľa mňa po pôrode ležala v postieľke, nič iné si neviem vybaviť, iba obrovskú nehu. Akoby sa tá súčasná láska vtlačila spätne do všetkých mojich spomienok. Takže sa neboj, bolo to hrozné, čo ste zažili, ale nakoniec asi v pamäti aj tak prevládne to dobré. Majte sa všetci traja pekne a buďte zdraví a spokojní (Tomísek je naozaj nádherné bábätko). Zuzana |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.