sally |
|
|
25.1.2003 17:24:47
Kateřino,
ale já neříkám, že není nikdy... ale přečti si třeba rubriku "psýché po porodu i před ním"... myslím, že je důležité vědět, že porod není jen to krásné, ale že se můžou stát i nepříjemné věci. Že je u toho krev a bolest, a že může jít i o život. Jestliže půjdu do porodnice s představou, že mě u brány budou vítat usměvavé sestřičky, že porodní sál bude něco mezi lázněmi pro zbohatlíky a komfortním hotelem, že to bude raz dva a dítě se vyloupne na svět usměvavé a čisté (a pokud možno už zabalené do naškrobené zavinovačky), tak asi budu dost zklamaná. Pokud tam půjdu s představou, že to asi nebude žádná sranda, ale že to stojí za to (když si někdo s takový zážitekm pořídí druhé dítě, tak na tom asi něco bude), tak budu schopná se lépe připravit - víc se předem vyptávat, zjišťovat, zajišťovat... Navíc - opravdu silně pochybuju, že někoho odradí od dětí to, že si někde přečetl o porodu - a pokud ano, tak prostě ta žena ještě není připravená mít děti. Já to beru tak, že to je prostě "package" - a "take it or leave it". Jestli chceš děti, patří k tomu i porod, pětky ve škole, šílený strach, nemoci, starosti - a jestli to nechceš, tak nebudeš mít ani úsměvy, dárky olepené neskutečným množství izolepy, a upatlané ručičky ve vlasech - a v tom případě si raději pořiď kokršpaněla (nebo možná raději ani toho psa ne...) |
Kateřina, 32, 3 dcery |
| • |
25.1.2003 16:58:58
Sally,
on tam ale ten pocit obrovského štěstí opravdu je - pravděpodobně vlivem hormonů. Můj první porod nebyl vůbec lehký, po porodu mně dceru sebrali - tenkrát se to tak dělalo - tatínek do porodnice nesměl - ležela jsem sama po tmě (bylo krátce po půlnoci) v přísálí porodního sálu - ale byla jsem nepředstavitelně šťastná. |
sally |
|
|
25.1.2003 16:44:16
... taky nevím, proč neustále vykládat, jak je porod úžasný zážitek a jak se rozleje nekonečné štěstí, když to není pravda....
... mě osobně uklidňuje to, že Jana momentálně čeká druhé mimi... takže když to neodradilo jí, která to prožila, proč by to mělo odrazovat ostatní, které si o tom jen čtou????? |
Jája |
| • |
25.1.2003 15:53:15
Olgo,
já jsem taky četla porodní příběh Jany,ale nemám pocit,že by bylo dobré něco skrývat.Nevymýšlela si schválně strašáka (pod záminkou vystrašit všechny budoucí maminky),napsala vše,jak se skutečně událo.I to,je,bohužel stále ještě,porodní realita u nás :o(.A já bych ji za to ráda poděkovala. Proč? Protože pak má kdekterá maminka možnost se připravit a zajistit "preveci",aby se jí tak hororově u porodu nevedlo.K tomu jí může pomoci nejen tento (a jiné podobně nesnadně prožité porody popsané v jiných rubrikách)příběh ,ale taky spousta zkušeností osobně vyzkoušených maminkami, např. v rubrice "Porodní plán". Tento server já chápu jako server o slastech a i strastech rodinného a rodičovského života a porod (ať probíhal jakkoli )k tomu rozhodně patří. A myslím si,že i popis skutečné reality může pomoci maminkám,které se nemíní nechat vmanipulovat do pasívní role rodící loutky. |
Olga |
| • |
24.1.2003 23:06:21
Blahopřeji k narození Vašeho syna. Reaguji na Váš příběh s dost velkým zpožděním, ale nemohu jinak... Chápu, že jste chtěla být realistická a všechno co jste při porodu zažila pěkně popsat, ale myslela jste také na ty které si to budou číst a porod je teprve čeká??? Já jsem byla jednou z nich a nemohla jsem kvůli tomu děsu několik nocí spát. Teď už mám porod za sebou, byl komplikovaný, dlouhý a samozřejmě bolestivý, ale nikoho bych s ním tak pesimisticky nestrašila. Vaše naturalistické popisy "klouzajících zakrvavených kleští" atp. mi opravdu vzaly dech. Napište prosím před tento článek varování ať ho budoucí prvorodičky slabší povahy (jako jsem já :-) raději nečtou.
Přeji hodně štěstí v rodině S pozdravem Olga |
|
|
7.11.2001 23:29:54
Milí Schovánci, dostanu se k internetu jen občas, takže jsem váš článek četla až nyní. Nechce se mi na jednu stranu věřit, že je dneska stále něco takového možné, ale na druhou stranu z vlastní zkušenosti (šítí nástřihu až po odeznění anestetika) tuším, že asi je. Kdybych to četla před porodem, tak mě do porodnice snad nikdy nedostanou..
Já jsem si to také odskákala poporodním blues (a to byl porod -až na to šití- úplně pohodovej), takže chápu, že jste z toho byli hotoví. Přes to všechno vás moc obdivuju (hlavně Jirku, můj muž k porodu nechtěl , asi věděl proč) i za to, že jste se o to dokázali podělit s ostatníma. Přeji vám, at vám Schovánek dělá jen samou radost a užívejte si to stvořeníčko dokud je malinký. Za pár týdnů bude sedět, pak běhat a pak vám bude připadat, že snad ani neni možný, že to na začátku byl jen takovej uzlíček z lásky. |
Jana |
| • |
12.10.2001 9:54:00
Pokud budeš mít problémy s tlakem a porod nebude "hladký", nebude ti Vrchlabí moc platné. Je mi moc líto, jaké měla Jana potíže, ale nezdá se mi, že by to bylo vinou podolského personálu. Přeju jí už jen samou radost z Tomáška - a tobě příjemnější zážitky při porodu. Držím palečky.
|
| • |
8.10.2001 23:22:59
Ahoj Jano,
ten tvůj článek jsem přečetla jedním dechem a četl ho také Honza. Chvílemi mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Sice jsem věděla, že jsi měla těžký porod, ale že to byl takový drasťák, to jsem netušila. Jsme všichni hrozně moc rádi, že je Tomík i maminka s tatínkem OK. Víš o tom, že v Meteopressu bude další miminko? Má se narodit na začátku března. Už víš komu? .... Rádi bychom s Honzou viděli malého Tomíka. Nechcete se třeba někdy zastavit. Určitě by to potěšilo nejen nás, ale i Berušku, protože se jí miminka moc líbí. Beruška už je taková malá lumpice. Když jde Honzovi vypnout nebo restartovat počítač, tak jí kouká z očíček milión čertíků. A představ si Honzu, když se jí ten restart povede a on nemá uloženou práci. Nedávno mu restartovala Armagedon a než chudák znovu nabootoval, tak ho vypnula úplně. Pak to má na tom Smíchově fungovat. Jsem teď s Honzou v práci, Berušku jsme na 2 dny věnovali babičce. Ať jí taky doma "přerovná" skříňky. Funkce "vyklízení skříněk" u ní funguje spolehlivě. Tak se mějte krásně a určitě se ozvěte. Zdraví Berenika, Beruška a Honza |
Helča, Šťovík 3,5 měsíce |
| • |
5.10.2001 20:17:33
Placeného lékaře i sestru jsem získala přes vlastního gynekologa. Je to docela rozšířená služba (jak v poradně tak i pak v porodnici jsem se o tom mohla přesvědčit), akorát se o ní mnoho asi nemluví. Přirozeně nesmí, je to vedlejší příjem daných lidí.
Hodně štěstí a zdravé miminko Vám přeje Helča a Šťovíček. |
| • |
5.10.2001 8:32:58
Zajimalo by me, jakym zpusobem jste sehnali placeneho doktora a sestru. Po tom, co jsem si zde precetla, bych taky mela o neco podobneho zajem.
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.