| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice s poliklinikou Rakovník

 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]
13.5.2010 18:23:19
I když jsem původně byla registrovaná v porodnici na Bulovce, vše nakonec dopadlo jinak. V době mého předpokládaného termínu porodnice na Bulovce uklízela a na šestinedělí se malovalo. Takže jsem řešila co dál. Uvažovala jsem i o Neratovicích, ale tam jsem se dozvěděla, že 2 až 3 x týdně mají stop stav, takže to moji situaci 100 % neřešilo.

Protože původně pocházím z Rakovníka a proto, že jsem vždycky měla představu spíše klidnějšího prostředí pro porod než obvykle nabízejí pražské porodnice, rozhodla jsem se nakonec pro Rakovník a musím říct, že vůbec nelituji.... naopak!!!

Od samého začátku, kdy jsem se obrátila na rakovnickou porodnici byli všichni velmi vstřícní. Vzhledem k tomu, že jsem měla těžký 1. porod kvůli velikosti miminka, bála jsem se o to víc a pozornost a vstřícnost byla balzámem na moje stále vzrůstající obavy.

Již před samotným porodem mně moc pomohl MUDr. Maroušek a porodní asistentka paní Fialová, kterým tímto velmi ještě jednou děkuji!

A pak už došlo i na samotný porod. Asi ve 13 hodin jsem byla na kontrolním monitoru a to už se začalo vše rozbíhat. V porodnici byli velmi vstřícní a nechali mě jít ještě domů, abych se mohla připravovat v klidu a pohodlí domova. V 17 hodin následoval druhý monitor, ale stále ještě bylo brzo. Později večer vše už běželo velmi rychle. Moc jsem oceňovala klid rakovnické porodnice a i když jsem již byla druhorodička můžu s upřímností říct, že jsem prožívala svůj porod hezky bohužel poprvé. Za to vděčím hlavně MUDr. Melicharové a porodní asistentce Petře, které byly naprosto úžasné. Moc mně pomáhaly svým klidným a laskavým přístupem i povzbuzováním. Mockrát jim za hezký zážitek při narození syna Daniela děkuji!!

A protože chvály není nikdy dost musím opravdu upřímně pochválit i oddělení šestinedělí. Denně několikrát chodila na pokoj dětská sestra kvůli miminku, ale i sestřičky, které se ptaly mě jestli něco nepotřebuji. Úžasná byla hlavně laktační poradkyně Věra Lintymerová, která pomohla opravdu se vším, to vše s úsměvem na tváři a velkou ochotou.

Popravdě řečeno ani se mi nechtělo 4. den domů. Závěrečná vizita a osobní setkání s primáři MUDr. Chodem a MUDr. Pavlíkem mě utvrdilo v tom, že jak oddělení porodnice, tak oddělení dětské je v Rakovníku v dobrých rukou a to nejen po stránce odborné, ale i po stránce lidské!!!

DĚKUJI VŠEM!!!
žaneta
  • 
5.5.2009 13:43:39
mohu svámi jen souhlasit ja rodila v roce 2006v rakovníku a chování doktorů a sester bylo příšerný ani to tu nebudu psat nejraději bych na to zapoměla ale bohužel když vás někdo řízne skoro za živa tak na to se zapomenout neda.....taky jsem ted cele druhé těhotenství byla ve stresu jak porod dopadne .. po dlouhém uvažování jsem si nakonec vybralala fn plzen lochotín a byla jsem naprosto spokojená....
23.4.2009 17:19:08
Sice s krizkem po funuse, ale presto ... o prvnim porodu jsem psala v superlativech, o druhem nemuzu psat jinak, ono to byly takove fofry, ze to lepe jit nemohlo :) Do porodnice jsem dorazila v 7 a v 7:45 byla nase Liduska na svete, sestricky jen telefonem zavolaly pana doktora Haiciho, ktery ac byla sobota v tuto casnou hodinu prijel a odrodil ji :)

timto mu opravdu moc dekuju za ochotu a prosim, aby i letos v cervenci, kdy se snad narodi nas benjaminek se mnou mel trpelivost i o vikendu .. termin vychazi na sobotu, ale ze zkusenosti s predchozimi detmi rodim vzdy o den pozdeji 40+1 tt, tak snad mu nezkazim nedeli :))))) a mrnousek coby nedelnatko nam bude nosit jen same stesti :)
martin12
22.4.2009 16:28:46
přítelkyně rodila letos v rak. porodnici své první dítě. Primář a dr. Hajči jsou výborní a jistě i pár sester je skvělých, ale my na ně bohužel štěstí neměli. Naše další dítě pojedeme 100% rodit někam jinam!!!
Naďa, syn Denis 7 měsíců
  • 
17.4.2009 23:31:59
Trošku z nostalgie jsem zabrousila na tyhle recenze a nedá mi to, abych taky něco nepřidala :-). V Rakovníku jsem rodila loni v srpnu, přestože jsem z Prahy (do zmiňovaného Motola to mám asi kilometr). Protože jsem ale nechtěla zažít tzv. "tour de porodnice" - kdy nás v porodních bolestech posílají z jedné porodnice do druhé, protože je všude plno, rozhodla jsem se pro Rakovník. Hlavně proto, že tam pracuje i můj gynekolog MUDr. Růžička. Malý si ale trochu pospíšil a tak si pan doktor Růžička v klidu užíval dovču a mě pomáhal porodit MUDr. Hajči. Musím říct, že prcek měl problémy a došlo na císařský řez... Přes všechny hrůzy, které asi k porodu patří jsem této nemocnici, ale hlavně lidem v ní vděčná za krásného syna!!! Porodní asistentky byly neuvěřitelně fajn a moc mi pomohly! Můžu je dokonce jmenovat - p. Dupačová a Dáša :-). Navíc jsem rodila jediná (což by se mi v tom Motole asi nestalo) a tudíž veškerý personál "poskakoval" výhradně kolem mě :-). Jediné zklamání byla dětská sestra (jen jedna, ostatní byly naopak "miliónové"), která sloužila, když mě přivezli na pokoj. Dost nevybíravým způsobem mě utřela, když jsem chtěla vidět malého, protože v tom fofru na sále jsem ho jen zahlédla :-(. Ale nemá smysl kazit si celkový dojem jednou protivnou a hloupou ženskou, takže za mě - Rakovník můžu opravdu doporučit!!!
Lenka*82+Pavlínka4,Natálka17mě
2.2.2009 8:37:51
Já rodila v Rakovníku v roce 2006 a letos v červenci tady budu rodit znovu neslyšela jsem na Rakovnickou porodnici nic dobrého bála jsem se porodu ale po zkušenosti s dcerou jakou jsme měla jsem se rozhodla že mě nidko nikam jinam nedostane
Nechápu názory jako že v Praze je to co se v Rakovníku považuje za nadstandard je normální ale to je asi jasné ne?že se nedá srovnávat okresní městečko s hlavním městem ale to je věc názoru já jsem byla na 100%spokojená:-)
maminky nedejte na řeči a vyzkoušejte uvidíte~p~~p~
Tereza, sedmiměsíční syn
  • 
16.1.2009 23:57:58
Od mého porodu už sice trochu vody uteklo, přesto jsem byla zvědavá na názory ostatních maminek. Hodně mě mrzí ty negativní. Po pravdě jsem je slyšela už jako těhotná a v Rakovníku jsem rodit nechtěla. Pak jsem si ale řekla, že nemůžu soudit, co jsem neprožila a rozhodla jsem se, že to zkusím. Přihlásila jsem se tedy na předporodní kurz a poté i na cvičení pro těhotné, které mi moc pomohlo hlavně psychicky, protože maminky tam chodí nejen cvičit, ale hlavně (alespoň v mém případě) zahánět všelijaké obavy a hledat odpovědi na otázky, kterých mají prvorodičky kupu.
Pobyt v porodnici jsem si dokonce vyzkoušela už týden před termínem, protože jsem přestala cítit pohyby. Naštěstí vše bylo v pořádku, syn byl prostě jenom lenoch.. Na svět se mu asi také nechtělo a cestu si razil jen (alespoň z mého pohledu) velmi velmi pomalu. Chtěla bych proto (opožděně) poděkovat hlavně panu doktorovi Hajčimu za to, že mi dal pocit, že všechno zvládnu, ačkoli já sama už jsem si myslela opak a že mi svým humorem a svým lidským přístupem narození mého prvního syna velice ulehčil. Nemenší dík patří i sestřičkám a porodním asistentkám, které se o nás při a po porodu staraly. Proto kdybych měla rodit znovu, rozhodla bych se stejně - pro rakovnickou porodnici..
Leonardo
17.12.2008 7:25:54
Vážená....Martino.

Dle Vašeho vyjadřování,jste zřejmě zvyklá rodit i na hnoji!!!
Martina Králová,dva chlapečci
  • 
16.12.2008 3:20:49
Tak to nechápu.Zřejmě jste rodila jinde.Já byla ABSOLUTNĚ spokojená.Jediná rada:příště běžte rodit do Motola a pokud Vás tam vezmou,může se Vám stát,že budete ležet na chodbě.A dobře Vám tak.
penízek,4/03 a 4/08
4.11.2008 12:24:25
Bohužel,na rakovnickou porodnici nemám dobré vzpomínky.
Možná je to tím,že jsem u porodu měla opravdu drsnou PA.Díky její "péči"jsem skončila na ARO.
První porod byl v Praze a to,co se v rakovnické porodnici pokládá za "nadstandart",bylo v motolské nemocnici běžné.Mám na mysli WC+sprchový kout u pokoje.
Co se týče hygienických podmínek v ra.porodnici,tak jedním slovem-katastrofa!
Přístup sester celkem ok,ale nesmí se po nich "chtít moc".

A jméno primáře v úvodu vůbec neplatí.
 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.