| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je obezita v dětském věku nebezpečná?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1118 z 18 
kotě
  • 
12.12.2005 17:45:46
budte ráda že nemáte tenhle problém ještě včerabilo všechno vpořádku.dnes si můžu oči vybrečet obvinování babičky manžela že za to můžu oni nic oni svatí .prostě dítě chce papat dejmu ona to vyběhá.to jsou keci mé matky.
12.12.2005 17:36:07
To jsem ve spěchu napsala blbost v poslední větě - myslela jsem prostě příčinu třeba v chybě metabolismu nebo něco podobnýho...
12.12.2005 17:34:42
Kotě, a Tys nad tim dřív nepřemýšlela? Nebo impuls, že je třeba s tím něco dělat vyšel u DR od Tebe? A DR Ti jen řekla, že vezme krev a neptala se Tě na jídelníček a množství pohybu? Nebo zmínila nějakej důvod, proč si myslí, že by příčina mohla být fyziognomického rázu?
PajaMM
12.12.2005 17:30:28
Co poradit, nevim. Asi zmenit jidelnicek a vice pohybu...Ale to semusite poradit s odborniky.
Moje holcicka ma 3,5 roku a 15 kg, 100 cm. Coz je hodne velky rozdil...
Preju hodne stesti!!!A hlavne zdravi!!!
kotě
  • 
12.12.2005 17:12:00
to mi povídejte,mám 3letou holčičku ráno jsme šli na 3letou prohlídku,kde mi dochtorka sdělia že máobezitu výška 102cm váha 24kg.chce ji brát krev na cholesterol poradte mi jemistoho divně nevím co mám dělat.
Mirka
  • 
29.7.2004 16:09:14
Ano, je to tak. Osobně znám od narození jednu dívku, jejíž maminka, ovlivněná názorem babičky, se chlubila, že holčička ve dvou letech sní čtyři smetánky najednou. Pokračovalo to tak, že holčička už jako školačka měla zdravotní problémy z nadváhy a mezi spolužáky byla terčem posměchu, později se několikrát neúspěšně léčila. Boj s nadváhou ji pravděpodobně čeká po celý život.
Staří lidé, kteří v dětství zažili nebezpečí hladu, tuberkulosy a souchotin, považují tloušťku za známku zdraví. Jenže to, co bylo oprávněné v době jejich dětství, dnes už neplatí. Dnes nás naopak ohrožují choroby způsobené nadváhou. Proto já osobně bych se nijak neznepokojovala, že mé dítě je drobnější než ostatní. A pokud by nezjistil nějaké nedostatky ve výživě lékař, nenechala bych se znepokojovat ani od ostatních.
Veronika
  • 
13.3.2004 15:09:37
Já jsem jako dítě snídala "poctivě" a měla jsem neustálé problémy s nadváhou. Do snídaní jsem se nutila i přesto, že jsem ráno nikdy neměla chuť k jídlu. Což byla nejspíš chyba. Nedávno jsem o tom četla dokonce knihu.
Teprve když jsem se před několika měsíci zase přestala nutit do jídla, na které nemám chuť, začala jít kila dolů. Ráno a dopoledne jím buď jen ovoce nebo jen piju. Když jsem se navíc hned ráno začala cpát jídlem, organismus všechnu svou energii spotřeboval na trávení a já se cítila dost unavená, což je dopoledne v práci samozřejmě dost nežádoucí.
Teď mám energie dost a s ubývajícími kily ještě víc.
Myslím, že nutit děti do jídla ve chvíli, kdy zrovna nemají chuť, je zvrhlost. Dítě se nají, když má hlad. Jeho organismus ještě není "zparchantělý" zlozvyky a názory tzv. odborníků, ještě poslouchá svoje instinkty, které mu radí správně. To až reklama mu začne vnucovat nevhodnou stravu, odborníci z médií své "jediné správné" názory a rodiče své špatné návyky a zlozvyky.
Výhrůžky typu "Dokud to nedojíš..." jsou dost obvyklé a časté. Jídlo za trest, jídlo za odměnu (o tom už se tady taky jednou psalo)... Jídlo dávno ztratilo svůj původní význam.
dodo
  • 
28.9.2003 13:58:36
BABIČKY JSOU NEMOŽNÉ.
DO VNUKŮ NACPE CO MŮŽE A DĚLÁ S NIMI SOUTĚŽE KDO RYCHLEJI SNÍ OBŘÍ PORCI.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1118 z 18 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.