| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spaní - nespaní

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1119 z 19 
  • 
25.12.2000 22:40:50
Také žiji nadějí,že to hrozné vstávání jednoho dne skončí tak,jako začalo. Nejhorší je srovnání. Vojtíšek do pěti měsíců spal skoro celou noc...Teď se budí i 10x a chce jenom mě, ani tatínka ani babičky nechce a pláče.
Zato ale vstává až po osmé či spíše v půl deváté ráno.
Dlouho jsem se trápila, že Vojtíka něco bolí, ale jak vidím je to úplně normální.
Bude líp! Lenka
  • 
22.12.2000 12:37:19
Já mám Klárku taky v posteli, v postýlce se jí od začátku nelíbilo a mě se zase nelíbilo pořád vstávat, když chtěla třeba jenom zastrčit dudlík.
  • 
19.12.2000 21:19:17
Naše Katka je o den mladší, než Adámek, a řešíme totéž. Snažím se to vydržet, vstávám, chovám, kojím, taky dávám čaj (funguje), to vše tak 6x za noc. Katka "zlobí" se spaním i ve dne - s tím rozdílem, že když se vzbudí při denním spaní, už neusne, takže je permanentně unavená, šmudlá si oči, a po koupání a kojení usíná poměrně snadno. Bohužel však asi na 1 - 1,5 hodiny. Metoda "nechat dítě vyplakat" se mi nelíbí, své dítě za "prevíta" (podle diskuze na téma "knížka o prevítovi" zde na rodině) nepovažuji, nemyslím si, že je vychytralé, že dělá naschvály atd. a když vidím, jak strašně rychle nám utekl první Kačenčin půlrok, myslím, že se ani nenaděju, a bude se mi po tom všem stýskat.
Přiznávám, že mám někdy v noci vztek, když jako mátoha stojím u postýlky (taky je Káťa častěji a častěji u nás v posteli), ale snad jednoho dne...
Mějte se, už zase brečí ze spaní...
S pozdravem

Janka
Zuzka, 2 kluci (4 a 6)
  • 
19.12.2000 13:31:34
Děti asi opravdu hledají u rodičů bezpečí, a tak je lepší jim umožnit spánek v rodičovské posteli.
Prvního syna jsme přestěhovali z naší ložnice (kde byl ale ve své postýlce) do pokojíčku ve 2 letech. Od té doby se však každou noc probudil a kolem 1 hodiny v noci se přestěhoval k nám. Druhý syn spal klidně v malé postýlce u nás v ložnici až do nedávné doby. Po přestěhování do pokojíčku k bratrovi se okamžitě začal budit a kolem 2. hodiny ho mám ve své posteli. Většinou o tom ani nevím. Starší syn se stěhuje už jen výjimečně. Protože by se ale pod moji deku již nevešel, tak se stěhuje se svojí dekou.
A tak mám občas v posteli hned dva "nájemníky".
Monika,Martin 6let,Nikola 5,5měsíce
  • 
18.12.2000 21:24:49
ahoj Káčo, Zvé příspěvky sleduji již od počátku mého těhotenství.Moje holčička se narodila přesně 21 dní po vašem Adámkovi, takže vše pročítám a pouze souhlasně pokyvuji hlavou. Se spaním máme stejné problémy, akorát rozdíl je v tom, že já již bohužel nekojím. Když bylo Nikolce 8 týdnů musela jsem jít na operaci s ramenem a bohužel mlíka ubylo tak, že jsme museli začít přikrmovat,ale to je na jiné povídání. Musím přiznat,že i když si zavzpomínám na to,když byl syn miminko,jsou každý úplně jiný,ten spal bez problémů celou noc. U nás jsou problémy se spaním možná i způsobené tím,že se nám prořezávají zoubky,jeden už pěkně cinká o lžičku a druhý vyleze co nevidět.
Měj se moc fajn a užijte si krásné vánoce, které letos budete prvně slavit se svým Adámkem.
Monika
Lída
  • 
18.12.2000 21:04:17
Dášo, díky za to, co jsi napsala.
Lída
Katka B., syn 6 měsíců
  • 
18.12.2000 19:53:27
Ahoj Káčo,
myslím si,že děláš chybu když necháváš Adámka spát samotného.
My máme pro Martínka zařízený krásný dětský pokojík a já jsem se těšila až tam bude spinkat.Ale Martínkovi se tam zjevně nelíbilo, protože jsem k němu vztávala i 10x za noc :((( Po 3 dnech mě začaly opouštět síly.I manžel začínal být značně nervózní.Jednou v noci manžel vstal a přinesl Martíka k nám do postele.Ten, když zjistil, že je mezi námi a tudíž v bezpečí, okamžitě usnul.Od té doby spává s náma v posteli a v noci se budí jen 1-2x :))) I já a manžel jsme šťastní, že máme svého miláčka u sebe.
Zase někdy na počtenou KATKA
  • 
18.12.2000 19:52:35
Ahoj Káčo! Píše Ti Káča 2. Taky často cestujeme v obou směrech, buď z Havířova do Prahy nebo na chalupu na Slovensku. Mohu doporučit přebalování v Mack Donaldech. Jeden je 60 km od Brna, anebo v opačném směru. Je to u cesty a je to tam super. Dokonce tam pro případ mají i papírové plenky. Také tam je veškerý komfort pro děti. Pokaždé se tam stavujeme a Jiříčka preventivně přebaluju. Pokaždé mi taky dělala společnost asistentka, která nám i bez objednávky darovala balónek. Už jich máme doma pěknou sbírku. Proto vřele doporučuji. Hezké první svátky ve třech Vám všem a hlavně Adámkovi přeje Katka s Jiříčkem.
Dáša (3 děti )
  • 
18.12.2000 10:02:09
Ahoj Káčo!
Mám téměř ročního syna a ten spí s námi v posteli ještě teď. Užijte si toho ještě dokud je malý. Mám ještě dvě větší děti a ty s námi taky spávaly. Děti jsme dávaly spát do jiné místnosti až ve třech letech a žádné problémy s tím nebyly. Víš, já si myslím, že je lepší pro dítě mámina a tátova náruč, než žalostný nářek.Jestli se bojíš, že by byl rozmazlený, tak myslím, že zbytečně. Čím bude větší, tím více se bude sám a sám osamostatňovat, až Ti to někdy nebude milé.
Máš první dítě a snažíš se dělat všechno správně, tak jak se má a teprve později přijdeš na to, že spousta věcí není důležitá a že každé dítě je jiné a potřebuje něco jiného. Hlavně ať je zdravý a veselý. Jestli je velký, tak už klidně může mít v noci hlad. Přeji Vám ať se máte hodně rádi,ať jste zdraví a ať vás v novém roce potkávají jen ty hezké věci.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1119 z 19 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.