| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spaní - nespaní

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
3.1.2006 17:02:05
Ahoj je nám zítra půl roku a od začátku malej spinká semnou a štastnej a spokojenej napije se odemne kdy potřebuje a spinká dál a je to i praktické ,když kojím .
Stana a 6-ti mesicni Karolinka
  • 
11.3.2003 22:50:46
Ahojky :-))
tak koukam, ze paty mesic je rozhodujici :-) Karolinka se taky zacala, dalo by se rict, uderem pateho mesice budit. Kdyz k ni vstane tatinek, tak se probere tak, ze behame tak hodinku dve, nez zase usne. Cajicky nezabiraji, jen prso... takze vstavam, kojim a doufam, ze to nekdy prestane. A navic, ted ma Karolinka chripku a pokud chci, aby k ranu usnula, stehuje se k nam do postele :-)
ahojky :-)
12.2.2002 8:15:09

Trochu jsem se přepsal, jak jsem rozčílený -> oprava: ...děláme se svými dětmi, to co dělali rodiče s námi...
12.2.2002 8:12:34
Názor prvního Karla podporuji. Je neuvěřitlené, co zaručených rad/nesmyslů chce každý sdělit. A nechceme-li pochopit, že to s námi myslí dobře, hned přidají varování, jak zle to skončí. Tak např. že když budeme vycházet vstříc potřebám dítěte bude rozmazlené a nezbavíme se ho. Je pravda, že náš Kryštof chce často chovat, když jsme jej na začátku nenechali ležet v postýlce, ale taky je pravda, že jej to spolehlivě utiší, když pláče. A taky jsem si všimnul, že tzv. rozmazlené děti, jsou právě děti odmítané, které možná byly zahrnovány věcmi, ale byly právě "otužovány" k dospělosti. Jejich "rozmazlenost" je právě zoufalá snaha získat lásku a péči, která jim podobnými radami byla odepřena. O tom, jak jsou instinkty ovlivněny zkušenostmi rodičů by mohl být delší článek - zjednodušeně se á říct, že děláme se svými rodiči, to co dělali naši rodiče s námi, co si myslíme, že je správné - a odpíráme jim to, co bylo odpíráno nám, "...přece by ten malý rozmazlený smrad nechtěl, to co my jsme nedostali, tak to tedy ne...".
  • 
28.11.2001 18:20:36
Jsme zastánci společného spaní s dítětem a nijak extra nás to neobtěžuje. Dětskou postýlku se sundanou bočnicí jsme také přirazili k naší (nikde jsme to nevyčetli, prostě nás to napadlo). Svojí postýlku tedy má, ale kdykoliv si může v noci k nám přelézt. Záleží asi hodně na povaze konkrétního dítěte, ale pro naši Bubisu jsme nějak instinktivně vycítili, že to je tak lepší. Doporučuji vám, pokud máte něco jako instinkty, věřte jim víc než příručkám, které striktně uvádějí nějaká pravidla a hlavně se obrňtě proti radám příbuzných a přátel. Já věřím tomu, že když bude mít dítě z útlého dětství zafixován pocit bezpečí, že to bude pro něj lepší než ho od nejútlejšího dětství otužovat opuštěností.
Adéla, Jenda 6,5 měsíce
  • 
19.4.2001 22:48:44
Mám úplně stejné zkušenosti jako všichni ostatní.Jjenda sice usínal hodně pozdě, ale spal celou noc, minimálně osm hodin v kuse. Úderem pátého měsíce se budí několikrát za noc, chce podat dudlík, nebo napít se čaje. Někdy pomůže položit ho na druhý bok. Postýlku mám od začátku hned vedle postele, ale stejně mě vždycky hodně probere. Jako ostatní pevně doufám, že se prcek znovu vrátí ke svému pěknému spinkání. Všem držím palec.
Adéla
  • 
23.1.2001 15:40:08
Milá paní Katko,
s radostí jsem si přečetla váš příspěvek k nočním " radovánkám" Vašeho synka. Mám 6-ti měsíčního syna a noci stávené s ním na manželské posteli jsou stále častější, či spíše bych měla říci, že již není noci, kdy by alespoň pár hodin nespal po mém boku. Mám o 9 let starší dcerku a ta, ačkoli také nebyla zrovna noční spáč, usínala ve své postýlce. Synek takto usnul snad jen 10x. Vždy usíná u prsu. Dlouze jsem se nad tím zamýšlela a došla jsem k závěru, že to musí býti kojením, neboť dceru jsem přestala kojit asi ve třech měsících a poté již byla na umělé výživě, takže se v obýváku najedla z lahvičky /krmila s ohledem na má záda v křesle/, dala jsem ji do postýlky a ona usnula. Syna krmím vleže v ložnici na posteli a jemu je tak dobře, protože má to, co chce, vždy k dispozici a přitom cítí maminku u sebe.
Již se těším na další Vaše postřehy a přeji Vám a malému Adámkovi hodně zdraví, štěstí a radosti .
Daria
  • 
17.1.2001 9:25:19
Milá Káčo,
předem bych Ti chtěla poděkovat za Tvoje povídání o těhotenství, porodu a miminku - všechny je čtu jedním dechem, protože shodou okolností jsme se s mým přítelem poznali taky na internetu (dopisovali jsme si asi čtvrt roku a spolu jsme už třetím rokem) a plánujeme taky založit rodinu ( zatím se to nějak bohužel nevede) ale mrzí mě, že nelze otevřít každý článek . Čím to může být? Děkuju a posílám pozdrav Adámkovi. Petra
  • 
11.1.2001 18:03:44
Ahoj Káčo, u nás to bylo cca pred 3mi týdny to samé (se spaním) a naše Verča k tomu ještě začala mít teploty. Pak jsme zjistili, že jí lezou zoubky.
Romana
Lída, syn 20m
  • 
3.1.2001 13:51:19
ahoj Káčo,

psalas, že se vám osvědčilo přirazit malou postýlku k manželské posteli, ale nevzpomínáš si, které maminky na rodině to byl vlastně nápad. Dej si hledat trojletisko, a budeš ji mít.
Zasloužila by metál!
Lída
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.