| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bude zavedena roční tvůrčí pauza pro učitele po 10 letech?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1113 z 13 
  • 
14.6.2019 21:47:45
Celkem mě baví zdejší předkládání učitelské profese jako cosi posvátné, mimo realitu. V jednom pisatelé mají pravdu, školy jsou opravdu mimo realitu. Jediné co se děti ve škole naučí je mlčet když autoryta mluví. Jednou jsem slyšel názor že Marie Terezie proto zavedla školství aby se tam poddaní naučili jak se mají chovat když ji potkají. Pokleknout a mlčet.

Takže ano, stále se řeší plat a benefity ale nikdo neřeší co a jak se tam učí. Konec konců co čekat od lidí které škola stvořila. Říká se že výrobce žárovek nikdy nevymyslí nic nového jen upravenou žárovku. Asi to bude pravda protože na výrobě led osvětlení se žárovkáři nepodílely. Se školstvím to bude to samé.

Ty roční prázdniny jim přeji.
Analfabeta
  • 
14.6.2019 19:51:03
Už takhle je učitelů některých aprobací málo, kdo by v době, kdy bude učitel čerpat volno, učil děti? Je málo matematikářů, fyzikářů, chemiků, kdo by učil odborné předměty třeba na středních školách nebo na učilištích?
luthienka
14.6.2019 14:06:40
Jelikož původně jsem také učitelka ( i když v MŠ), tak vidim tuto možnost jako skvely benefit. Bohužel realita je jiná; inkludovali jsme děti do běžných tříd a teď omezujeme finance na pedagogické asistenty. Možná zase zvedneme ( abychom ušetřili) normativ děti na třídu. A pak už pro učitelky bude nutné spis klidný pokoj v psychiatrické lecebne než sabatikl.
Situace ve školství není dobra ani pro učitele, ani pro děti ( když je učí demotivovani a vyhořeli učitele). Fandím těm, co ještě mají chuť a energii pro práci s dětmi a ti by si nějaké benefity urcite zasloužili a dovedli je zúročit.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1113 z 13 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.