| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Učitelskou profesi je třeba uvolnit zájemcům s nepedagogickým VŠ vzděláním

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 36 [Dalších 16 >>]
Bobo
  • 
2.2.2019 19:41:12
Aktuální článek na nejčtenějších nebulvárních novinách. Ukázka: V Británii existuje dlouhá tradice internátních škol, ke kterým patří i Summerhill. Děti mají výuku devět měsíců po třech semestrech. Jsou celou dobu ve škole, a tři měsíce mají prázdniny. Ani tak ale nemusejí do tříd chodit. Když se jim nechce, mohou klidně z hodiny odejít nebo jít ven a lézt po stromech. Což podle učitele informatiky Davida Yilmy velmi často právě takto funguje.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/summerhill-david-yilma-svobodna-skola-uceni-msmt.A190115_125423_domaci_brzy

To by u nás všichni žáci "učitelkám" typu Zufi ze školy zdrhli již po první hodině.
Bobo
  • 
2.2.2019 19:36:31
Vyjadřuje naprosto přesně, že je třeba konečně probrat feminy v českém školství. Přitáhnout mnohem více chlapů. Mnohé sbory stále připomínají seriálové hrdinky v seriálu My všichni školou povinní. Vyházet archetypy zdejší Zufi a pořádně provětrat sborovny. Okamžitě otevřít možnost vstupu do škol odborně zdatným zaměstnancům. Věřím, že je to pro stávající manšafty, kde bují jen závist a řitní alpinismus, silný impuls se nad sebou hluboce zamyslet a případně opustit prostředí zatuchlých škol. Učitele, které motivují pouze platové stupně propustit. Vyhořelé feminy, které jsou na platových stropech, vyprovodit.
Okolík
2.2.2019 17:05:08
Bobo, řeknu ti tajemství. Učitele připravují i jiné fakulty než jen pedagogická. A doufám, že ten návrh neprojde. Moje zkušenosti s učícími nepedagogy jsou špatné. Rozumní ředitelë stejně dají přednost kvalitnimu učiteli.
Roya
2.2.2019 13:25:43
... Bobo.
Bobo
  • 
2.2.2019 6:44:06
Omezenci si často zvolili studium pedagogické fakulty, protože na víc neměli. Takže zřejmě potrefená husa. Máš to marné, návrh projde. Rozumnější lidé si uvědomili, že školství je třeba už rázně probudit. Armády zoufalek to potřebují jako sůl.
Okolík
2.2.2019 0:08:15
Přesně, řada kvalitních učitelů byla odejita a najednou budou učit lidi, kteří k pedagogice ani nečuchli.
Ony holt nevzdělané masy se lepe ovládají a to je oč tu běží.
Okolík
2.2.2019 0:05:32
Ano, Bobo, dokud budou ve vládě hlupáci a omezenci tvého ražení, nejspíš tyhle zákony likvidující zbytky českého školství projdou. Možná bychom měli jit ke kořenům. Učit by mohli dráb, ponocný a vojenský vysloužilec. To by bylo dle tvého gusta - lidi z praxe, co něco dokázali.
Druhá věc je to, jak vypadá to pedagogické minimum. To je nejspíš nutné změnit tak,aby to odpovídalo praxi....
Mimochodem, můj názorje stejně kvalifikovaný jako tvůj.
Bobo
  • 
1.2.2019 23:10:44
Těžko naleznete argument, proč nebudou v budoucnu učit odborníci bez komického osvědčení typu pedagogické minimum. Můžete se zeptat všech, co kurz absolvovali. Závěrečnou práci takřka všichni jen opsali nebo vytvořili kompiláty. Návrh podporovaný vládou projde.
Bobo
  • 
1.2.2019 23:07:42
Tak budete muset změnit školu.Rodič nerozhoduje o politice, nediktuje řediteli školy. Napsala jste svůj nekvalifikovaný názor a tečka. Návrh projde. Učitelské sbory potřebují novou i zkušenou krev.
Bobo
  • 
1.2.2019 23:04:03
Sehnat dnes schopného jazykáře je nadlidský výkon. Pokud by se našel srdcař, který pracoval třeba 20 let v Sasku či Berlíně v nemocnici a chtěl by zde učit němčinu, tleskám. Ale to by byl nadšenec. Za jednu soukromou hodinu si zde může účtovat klidně 500 korun. V Německu si totiž diplomovaná zdravotní sestra vydělává od 3 a více tisíc euro. Lékař kolem 6 a více tisíc euro. Takže za 40 tisíc by se zde nikdo nehrnul.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 36 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.