| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku ´Cut-off skóre´ jako další zásek českému školství?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 33 [Dalších 13 >>]
Zasloužilá matka + 5
25.1.2019 10:58:49
Pečovalka není zdravotnice a koneckonců v tomto případě žádnou VŠ nepotřebuje. To byla jen reakce na tu vaši představu o budižkničemech v neziskovkách. Zdržte se, prosím, ubohých osobních útoků, ke kterým, koneckonců, ani nemáte munici, protože o mně nic nevíte. Opravdu neumíte věcněji a slušněji diskutovat? Jestli to nebude tím deficitem humanitního vzdělání. ~;)
SleepWell
25.1.2019 7:35:43
ale urcite, cim vzdelanejsi narod jako celek, tim lepsi. Lidi jsou pak schopni zodpovedneji volit, starat se o chod jejich mesta/vesnice/kraje. Jsou vice schopni si uvedomit k cemu se plati dane a na co je zdravko/socko. Zajimaji se o zivotni prostredi a tak dale. Takze vzdelanost je urcite dobra.

Co je problem, ze se vsichni hazeji na jednu hromadu a tim se nutne musi laťka snizit. Chybi mi vyberove tridy, rozdeleni trid podle schopnosti. Nebo jen puleni trid podle schopnosti, dvojrychlostni vyuku v ramci jedne tridy.

Nemam nic proti tomu, ze studuje divcina na 8G, ma to vydrene, svym zpusobem ji obdivuju. Vadi mi ale, ze kvuli takovym (coz byva tretina tridy, takze to uz vliv ma) jako je ona jsou v matice a fyzice neuveritelne pozadu.
SleepWell
25.1.2019 7:26:45
no, ono to ted je tak, ze na 8g gymplu opravdu jsou deti, ktere tam nepratri. Alespon v nasem okrese. A verim, ze i v praze kdy pominu ty nejprestiznejsi skoly. Rodice se proste kousnou, pomuzou ditku se nasprtat a protlaci ho tam. Ditko pak povlava, matiku nedava, ale rodice ho zenou, podporuji, tak se nejak nasprta nazpamet. A potom jde prave na ty humanitni obory typu enviromentalni studia. A prece jenom ty prijimacky na 8G nejsou zas tak slozite, tam se proste clovek dostane, kdyz se na to pripravuje (=ma vyhodu zodpovednych rodicu). Bohuzel v nasi lokalite opravdu plati, ze na ZS zustavaji zbytky a ty 1-2 chytre deti, ktere tam zbyly, tak trpi a zakrnujou. Plus tam jsou samozrejme zbyle inkludovane deti, ktere tu latku tlaci jeste niz.

Je absurdni, ze se deli tridy na jazyky podle schopnosti, ale na matiku nebo cestinu uz ne, to by byla diskriminace.

Mozna cela ta koncepce mela dobrou myslenku, ale nejak se mi zda, ze to v praxi nefunguje.
24.1.2019 23:55:57
No jo, jenomže ono všechno souvisí se vším.


Kdyby nebyla nutná VŠ kvůli každému pr.du, tak by se tam lidi asi tak nedrali.

Kdyby bylo kvalitní učňovské školství, tak by se tolik necpali na střední školy s maturitou ti, kteří na to nemaj.

Já se těm lidem za dané situace vůbec nedivím, že chtějí studovat (protože jinak se nejspíš odsoudí do té "montovny"). A ani nevidím jako negativní, že studuje čím dál víc lidí (copak není potřeba mít vzdělaný národ)?
24.1.2019 23:06:13
Bobo,

tak to jsem na tom lépe než vy, protože vy neumíte ani přemýšlet (natož hluboce) ~t~
Bobo
  • 
24.1.2019 22:01:49
Je mně jasné, že uvedeným tématem se bude dnes i v budoucnu přiživovat mnohé neziskové společnosti, různé vládní agentury a obecně armáda netáhel. Které sají z eráru a mnohdy ještě poškozují naši zemi v rámci mezinárodních institucí. Kudlo, máte šanci. Stejně nic neumíte, jen žvanit a stále o něčem hluboce přemýšlet.
Bobo
  • 
24.1.2019 21:54:52
Situace se vychýlila ke kvantitě na úkor sebemenší kvality. Počátkem 90. let se vyprávělo nezkušeným obyvatelům, že soukromé školství přináší do vzdělání vysokou odbornost a kvalitu. K smíchu. Školy jako Cevro, UJAK, Univerzita T. Bati, Institut mezioborových studií Brno atd. nepřinesly vůbec nic a už vůbec sebemenší kvalitu. Za peníze zde nechají vystudovat i úplného blbce. Pochybuji, že by mnozí absolventi podobných škol zvládli před rokem 1990 i jen výuční obor s maturitou. A silný pokles zaznamenali i veřejné VŠ. Bez pochyby.
Bobo
  • 
24.1.2019 21:46:49
Je jasné i dávno prokázané, že díky populačnímu boomu především nejnižších sociálních vrstev se postupně snižuje i IQ celé populace. Žádný objev, ale realita.
Bobo
  • 
24.1.2019 21:44:16
Mně stačilo vidět dokument 8 B. Třída plná gypsy, kde měl o výuku alespoň trochu zájem jeden žák. Pro učitele jen dlouhodobý atak na jejich frustrační toleranci.
Bobo
  • 
24.1.2019 21:41:17
Pečovatelka je zpravidla zdravotnice a ne humanoidní produkt nesmyslných VŠ. Příklad takových škol si dosadí každý z vás. Snažit se musí rodiny, znamená jak rodiče tak i jejich děti. Co je k nepochopení. Že Vy jste také vystudovala podobný "zázrak"? Stovky oborů, které jsou k ničemu.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 33 [Dalších 13 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.