| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak vypadá typický český dlužník na výživném?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]
Konzerva
14.12.2018 14:39:17
Však já neříkám, že nikdo.

A jak jsem psala - když máš dům, tak sice neplatíš nájem, ale zase musíš spořit na údržbu a opravy.
Analfabeta
14.12.2018 14:22:57
Proč ne? Já jsem třeba bydlela. Půl domku jsem zdědila po rodičích, druhou polovinu koupila od bráchy. Na dostavbu a rekonstrukci jsem šetřila přes 20 let a nakonec ji realizovala moje dcera, protože já na všechno neměla. Pravda, máme v RD 2 byty a všichni máme potřebné soukromí.
Konzerva
14.12.2018 13:20:01
Ale i když někdo bydlí ve vlastním bytě nebo v RD, tak musí šetřit na opravy a údržbu.

A samotná matka s dítětem ve vlastním bytě nebo RD moc často bydlet nebude.
Konzerva
14.12.2018 13:18:17
Analfabeto,

v podstatě s tebou souhlasím.

Psala jsem určitý příklad. Byla to reakce na příspěvek, že matka dostane výživné a dítě z něj nevidí korunu. Vysvětlovala jsem, že to, co často otcové platí, nestačí ani jako polovina životních nákladů toho dítěte. Takže pokud někdo platí na dítě třeba 4000 a užírá se vztekem, že to matka rozfrcá, tak je úplně mimo, protože to je tak příspěvek na bydlení a jídlo.

A moje zkušenost je, že takhle remcají právě ti, kteří platí ty 2 až 3 tisíce na dítě. Ti, co platí tolik, aby už to bylo i na něco víc, tak chápou, že to je fakt na to dítě, že si z toho matka nekupuje pátý černý kalhoty ani neužívá u moře s milencem.

Zcela s tebou souhlasím, že by se měla zohledňovat i osobní péče a to, jestli kvůli ní má dotyčný rodič horší výdělek. Ale jak jsem psala, ten příspěvek byl velmi zjednodušený příklad jak ukázat, že běžné výživné nelze použít na nic jiného než na dítě.

Na druhou stranu nepopírám, že jsou ženský (stejně jako chlapi), který jsou nemožný hospodyně a hospodařit neuměj. Ale myslím, že tam by se to dalo řešit tím, že otec bude platit třeba bydlení (aby měl jistotu, že se dítě nebude muset kvůli dluhům stěhovat) nebo bude vozit v určitých intervalech velký nákup, takže má jistotu, že dítě má doma co jíst.
Bobo
  • 
14.12.2018 12:05:31
Většina obyvatel bydlí ve vlastním bytě, RD. Bude to zhruba 2/3 obyvatel. Zbytek je v nájmu. Ty výpočtu jsou dost mimo. Bude se stále opakovat, ale je to tak. Je to podobné jako s podnikáním. Zkrachuje? Tvé riziko a následná starost. Nebo se také na ně budeme skládat? Dnes mě již asi mnoho věcí nepřekvapí.
Analfabeta
14.12.2018 11:07:16
Konzervo, nešil. Jak můžou být náklady na 1 dítě 20.000,- Kč měsíčně, když rodina vydělá dohromady 30 táců a má třeba 2 děti? Pak máš na 1 osobu měsíčně 7.500,- Kč, ale rodiče třeba nejezdí na letní tábory a nepotřebují boty 2x do roka, protože jim už neroste noha. Rovněž tak nájemné je stejné, ať v bytě bydlí 1 osoba nebo 4, jen náklady třeba na vodu jsou o něco vyšší. Ono se to nedá tak striktně vypočítat, jako že náklady na dítě jsou 8.000,- KLč měsíčně, výživné by mělo být 4.000,- Kč. Kde máš zohledněnou osobní péči? Kdo osobně nepečuje, by měl platit VÍC. Protože on má víc volného času, ve kterém může vydělávat peníze, nemusí se ohlížet na to, že v práci musí skončit do 15:30, protože v 16:00 se zavírá školka.
Bobo
  • 
14.12.2018 10:29:09
Socialisté navrhují pro žáky ZŠ 1. stupně a děti z posledního ročníku MŠ bezplatné obědy. Plošně, což je velká politická chyba. Zase je za tím euro hujerka a ochránkyně "lidských" práv (rozuměj, především práv nepřizpůsobivých) Kateřina Valachová. Co bude následovat? Děcka si žádných obědů z jídelen vážit nebudou, buď je hned vyhodí do odpadu, či se v nich jen povrtají a nechají být. To udělá naprostá většina z nich. To je realita, kterou vám potvrdí každá zaměstnankyně školních jídelen. Děti nikdo doma neučil stravovat se racionálně a do velké míry zdravě. Pokud budou mít peníze, koupí si to, na co jsou zvyklá. Sladkou limonádu, kousek pizzy či hamburger a nebo pomfrity s kečupem. Jídlo za skoro 6 miliard ročně půjde vniveč. Složíme se na to všichni ostatní. Jinak stále nechápu, proč mám být nedobrovolným sponzorem nezodpovědných matek a otců, kteří si sice krátce užili sexu a následky přenášejí zase na nás ostatní. Lidé (polovina) není schopná a to ani opakovaně udržet jakýkoliv trvalý vztah. Na ty se budou lidé skládat ve formě zálohového výživného. Už dnes se třesou neziskové organizace, že budou přerozdělovat finance (polovinu si hned pošlou na svoje mzdy). To jsme to dopracovali. A ženy, utrápené samoživitelky? Většina už krátce po rozchodu má dalšího pro děti strejdu, či falešného tatínka. A přitom nárokují sociální dávky. Je mi zle z té falešnosti.
Konzerva
14.12.2018 8:47:15
Jak to myslíš, že z nich dítě neuvidí ani korunu?

Je to výživné. Tedy to dítě z toho má žít. Takže v první řadě jsou základní potřeby - jídlo, bydlení, drogerie, povinné platby. To jsou peníze, které za nezletilé dítě vydává většinou ten rodič, který s ním žije. Ten platí bydlení, nákupy. Vzhledem k tomu, jak vysoké bývá výživné, tak to zpravidla nedosahuje ani polovinu všech nákladů na to dítě.

Když vezmu příklad - matka bydlí s jedním dítětem v bytě 50m2 ve větším městě. Bydlení stojí cca 12 tisíc . Polovina ona, polovina dítě. Tedy 6000 dítě. Ona by mu měla také příspívat, takže řekněme 3000. základní jídlo a drogerie a poplatky, budu skromná, 7tisíc. Poloviční podíl matky - 3500Kč. Další výdaje - tábory, kapesné, výlety, oblečení, sportovní potřeby, kultura, kroužky, obnova vybavení domácnosti - zase budu skromná - 2000měsíčně. Čili náklady na polovinu toho všeho na dítě činí 7500Kč.

Takže pokud otec platí na své předpubertální dítě míň jak 7,5 tisíc, tak vůbec není možné pochybovat o tom, že ty peníze jdou na dítě, byť to dítě z nich v hotovosti nedostane ani korunu (pokud tedy matka není nějaký extrém jako alkoholička, nemá doma každej tejden jinýho chlapa a dítě nežebrá ve školní jídelně o zbytky).
Bobo
  • 
13.12.2018 20:26:38
Nejlepší jsou matky s více dětmi, každé s jiným tatínkem. I na ty se složíme. I když velká část z nich nebude v budoucnu pro společnost žádným přínosem. Snad to každému dojde. I když, pochybuji.
nepač
  • 
13.12.2018 19:50:17
Každý daně jsou financováním z cizího. Problém není jejich vydávání, ale jejich uzmutí, které je vždycky v konečném důsledku vymáhané násilím (a následně omlouvané účelem) daně nejsou placené dobrovolně.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.