| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Do ústavů míří děti dřívějších odchovanců

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 30 [Dalších 10 >>]
Bobo
  • 
3.6.2018 23:07:10
Koho skutečně a hlouběji zajímá problém patologií ve společnosti a především u naší mladé generace, tomu doporučuji renomovaného odborníka, pana PhDr. Andreje Drbohlava. Samozřejmě si můžete vybrat dle osobní preference. Ale uvedený profesionál mně mluví z duše.
Bobo
  • 
3.6.2018 22:57:58
Nejsem idealistkou, proto jsem napsala, že dle mého osobního odhadu půjde bratru o 1/3 zaměstnaných osob. Uvedenému číslu věřím. Zase se opírám o desítky a desítky let strávených v práci. Zkuste se pídit po skutečnosti, že za posledních 25 let nám prudce akceleroval počet psychických i psychosomatických nemocí. Přitom se zde neválčí, není zde hladomor, není omezený přístup k vodě... Hlavním faktorem je tlak na výkon v zaměstnání, nedostatek volného času. Nejde jen o jeden z nejvyšších fondu pracovní doby (40 hodin týdně, odečtené jsou již zákonné přestávky), ale i o čas strávený přesunem do/z práce (mnoho z vás dojíždí a statistiky uvádí zhruba 40 minut průměr/zaměstnanec na jednu cestu do práce). Lidé se hroutí z každé nové situace, změny technologických či pracovních postupů, z tržního prostředí atd. Teď si k tomu dále přidejte tlak na vzorně vedenou domácnost, zahradu, chalupu... Často ženy uvádí, že zapojí manžela, druha, přítele. Ve skutečnosti stále převážnou část domácích prací odvádí ženy.Takto mohu ještě pokračovat.
Bobo
  • 
3.6.2018 22:45:35
Pravda je vždy ta, kterou hlásá vládnoucí elita. Proto se vždy po každém převratu změní výklad historie. Z dřívějších hrdinů (například Husitů, ale i Jana Husa se stanou pomýlení, kacíři, raubíři, sektáři, obrazoborci, ničitelé a lupiči). Církev, myšleno obecná římsko - katolická, má na svých prstech tolik desítek a stovek tisích, spíše miliónů nevinných obětí, že naše 50. léta jsou proti tomu jen přípravka. Nebude dlouho trvat a i Mnichov 1938 se bude vykládat v duchu Sudetoněmeckého krajanského spolku. Nakonec lidé jako Hermann či Bělobrádek už na tomto poli odvedli kus "dobré" práce. ČT lže od rána až do pozdního večera a jednostranně se vymezuje proti Rusku. Předpokládá, že lidé jsou idioti. Spoléháme se na NATO a po zkušenostech s povstáním v Maďarsku, či později v 68 u nás, musí být chytřejším spoluobčanům jasné, že by se zase na nás vykašlali. Jo, svolali by pár zasedání, poté by nastala dlouhá fáze zvažování a nakonec by pasivně přihlíželi. Vydali by pár diplomatických nót a šlus. K tomuto ti informovanější z vás možná přijdou až věkem a životními zkušenostmi. Lidé s klapkami na očích, pravděpodobně nikdy.
Bobo
  • 
3.6.2018 22:30:05
S ADHD ne, nevychovaných spratků znám mnoho. Dnes Vám psychologové, kteří mají často problémy ve vlastních vztazích, s výchovou vlastních dětí a s nulovými praktickými zkušenostmi, dají na papír téměř cokoliv. Takže desítky a desítky let diagnostika fungovala, dnes se z neukázněných, rozjívených a nevychovaných děcek udělají lidé s uměle pojmenovanou pseudo poruchou. A stádo jim uvěří.
Analfabeta
  • 
3.6.2018 13:44:31
Milá Bobo, ty si bohužel myslíš, že každá práce musí jeho vykonavatele bavit. Nemusí. Některá se dělá jen proto, že člověk z nějakého důvodu nesehnal jinou, lepší. Takový vyvážeč odpadků, vyvážeč fekálií, pracovník v kafilerce, ale i jiné profese, nedělají svou práci, že by je bavila, ale proto, že třeba jinou nesehnali (a na to, aby ji nesehnali stačí třeba dopravní nehoda s následným nepodmíněným trestem).

Souhlasím s tím, že situace je doslova kritická. za to ovšem může systém. Ten systém, kteřý tu pravdoláskaři a sluníčka budují už skoro 30 let (ale to se nesmí říkat, to je přece fuj názor. Fuj byli přece jenom komunisti).
3.6.2018 13:23:19
Půjčím vám mé ADHD dítě, pak to snad pochopíte. Já taky dříve říkala, že ADHD je jen omluvenka pro neschopné rodiče... Teď už vím, že tomu tak není.... Mám 3 děti vychovávané prakticky shodně, ale jen jedno má ADHD.... Znáte alespoň jednoho člověka s ADHD dítětem?
Dana
3.6.2018 10:40:23
Není to jen výchova, jsou to hlavně geny. Jsou známy případy, kdy adoptované dítě se mělo v náhradní rodině jako v bavlnce, ale stejně se hlavně v pubertě projevily špatné geny. Dokonce to již přiznává i Koukolík, že většinu chování výchovou neovlivníme.
Bobo
  • 
2.6.2018 18:21:28
Je zajímavé kolik rodičů uvěřilo, že jejich dítě je výjimečné. Když už nemůže vyniknout ve vědomostech a schopnostech, tak zde máme diagnózu ADHD. Připadá mně, že vás zde na Rodině je většina s touto diagnózou.
Bobo
  • 
2.6.2018 18:18:05
Používáte obecná klišé. Učňovské školství existuje a je možno se stále vyučit řemeslu. Od instalatéra, přes pokrývače a klempíře až třeba po automechanika či truhláře. Jen rodiče se mylně domnívají, že jejich Pepík musí mít a je předurčen studovat. Stále mnoho oslů věří v blud, že absolvent mnoha uměle vymyšlených studijních oborů najde na trhu práce i odpovídající uplatnění. Realita je tomu velmi vzdálená. Desítky a stovky tisíc lidí pracuje v oborech, které jim nepřináší radost a uspokojení. Protrápí se často až do penze. Práce je pro ně utrpení, časem se dostaví různé stavy vyhoření, depresí... Můj osobní odhad je kolem 1/3 ze všech zaměstnaných osob spadá do této skupiny. Každé ráno vstávají s odporem do práce, zde prožívají neuspokojivé pracovní i osobní vztahy, práce je nutné zlo atd. Dnes je situace ve výchovných ústavech nejhorší od jejich vzniku. Chovanci velmi dobře znají všechny svá práva, ale povinnosti si nepřipouští a často sabotují. Velmi dobře ví, že možnosti sankcí jsou směšně. V některých případech to ústí až¨do nezvladatelné agrese proti zaměstnanců, dalším chovancům... Podporu mají obrovskou například od potrhlé Šabatové. Ta už do předu má jasno, že ubližováno je sígrům. To je ta bezbřehá korektnost.
Bobo
  • 
2.6.2018 18:07:00
S těmi kecy si můžete napsat možná projekt, se kterým se budete ucházet o finance a snažit se podojit stát. Určitě již na tomto poli působí x neziskovek, které si dobře žijí a z přidělenýc peněz 3/4 spolkne jejich vlastní režie. Jste idealistka. Přeji, ať se hořce nezklamete.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 30 [Dalších 10 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.