| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 73 [Dalších 53 >>]
8.6.2007 19:56:51
Naprostý souhlas s Ivčou...počkej a uvidíš.

Můžeš si plánovat, co chceš ,co razantně odmítneš...ale skutečnost taky může být úplně jiná.....

Však se dočkáš...a sama pak posoudíš co je či není třeba, hlavně se zajdi poinformovat přímo ke zdroji...na porodní oddělení,ať máš trochu obrázek ;o)
Ivča
  • 
2.6.2007 22:22:48
Zanet, já měla z klystýru velký strach, jakmile se mi naplní střeva tak se mi obrací i žaludek a je mi dost nevolno, ale můžu ti říct, že při porodu jsem o klystýr přímo žadonila!! PA mi jej nechtěly ještě dát, že je brzy, ale prostě jsem je uprosila a můj porod to o dost urychlilo. Jak se mimko tlačilo na svět tak se mi chtělo všchno na světě čůrat, vyprázdnit se, ale nic nešlo, jakoby ve mě nic nebylo. Po klystýru se celé břicho uvolnilo, nijak zvlášť jsem se nevyprázdnila, ale ta teplá voda zahřála svalstvo a kdybych zůstala jen o chvíli déle na WC tak jsem své miminko porodila do záchodové mísy :o))
Být tebou tak bych ho zarytě neodmítala a vyčkala bych na porod, během porodu sama vycítíš, jestli klystýr ano nebo ne, a věř, že násilím ti žádný porodník klystýr nedá :o) Pokud řekneš NE tak nebude, nikdo tě po pokoji s hadičkou honit nebude :o))
Neboj se a vyčkej, tvé tělo si to samo zařídí a napoví ti.
31.5.2007 10:53:03
Promiňte, že Vám do toho vpadám, ale tohle šíření desinformací opravdu špatně snáším.

Takže:
1. Odmítnout klystýr samozřejmě můžete, stejně jako holení apod. není nutné se vzdávat svých práv předem. Každému klystýr nesvědčí a ne vždy je pro něj opodstatnění.

2. Fascinuje mě ta fáma o miminku porozeném do stolice. Vysvětlím to polopatě: Pokud je konečník plný tuhé stolice, hlavička miminka nemůže sestoupit, proto dojde rozhodně k vyprázdnění dříve. Takže si prostě dojdete na WC a pak v klidu porodíte. Pokud se však stolice při klystýru patřičně naředí, často se stane, že jí miminko opravdu určité množství hlavičkou vytlačí těsně před tím, než se narodí. V tom případě to porodní asistentka utře a může se v porodu pokračovat.

O miminku, které by se narodilo do stolice jsem vážně ještě neslyšela, zato jsem slyšela o případech, kdy maminka po klystýru pěkně ohodila doktora. Tak Vám nevím ...
31.5.2007 10:01:55
A k tomu holení a krystýru.

Pokud se oholíš sama, sestry to jen uvítají.
Krystýr v karvinské nemocnici dělají, odmítnout pochybuji že můžeš.
Vedou se o tom dost velké diskuze, ale představ si že tvoje dítě přijde na svět ve společnosti obsahu střev....pro mě nepřijatelná představa.

Radím zajít si do nemocnice, provázejí oddělením, zodpoví případné dotazy!
29.5.2007 14:41:40
VAŠULÍNKO...RODILA JSEM SICE PŘED ROKEM ALE MYSLÍM ŽE SE NIC NEZMĚNILO A "NEDONOŠEŇÁTKA" SE LETECKY STÁLE PŘEMÍSŤUJÍ DO OSTRAVY!
frezia
29.5.2007 14:09:49
Nemožem si nechaj aby som nenapísala o prístupe v Karvinskej porodnici.

Rodila som tam pred 2 týžňami t.j. 15.05.2007 a musím napísať, že čo sa týka porodného oddelenia, šestinedělí, novorodeneckého oddelenia som bola nadmieru spokojná. Doktori, porodné asistentky, žienky starajúce sa o čistotu a ostatné osobky ktoré pomáhali a spríjemnovali najdoležitejšiu chvílku v našom živote boli proste nenahraditelní každý si robil svoju prácu, vždy s úsmevom a dobrou náladou proste som sa tam cítila ako keby sme sa poznali roky rokúce.

Týmto chcem zároveň poďakovať celému oddeleniu na 6 poschodí: Vážení doktori, milé porodné asistentky a ostatní ludkovia patrí Vám moja veľká vďaka za starostlivost, profesionálne odvedenie a dobrú náladu ste proste 100 bodoví. Ešte raz velká vďaka.

Prajem Vám naďalej tolko optimizmu, obetavosti kolko ste dali nám mne mojmu manželovi a nášmu druhorodenému synovi Dominikovi. S podzravom Okálová Michaela.
29.5.2007 11:57:29
zdravim---jsem nezkusena,, za nedlouho budu rodit a chtela bych se zeptat na par veci zda mi muzete nekdo poradit... cetla jsem clanky o oholeni a klystyru.. ale a potrebuji vedet jak je na tom karvinska porodnice.. Nejsem vubec proti oholeni, kdyz tak se holim doma a nebo manzel, protoze ja si moc nevidim pres brisko.. ale co se tyce klystyru byla bych proti,, ne z duvodu ze by mi to vadilo ,ale spise ze ja mam problemy stim ze kdyz se nucene musim vypraznit tak mam bolesti strev a konecniku.,, a kdyz tak tak pak mam bolesti i bricha a podobne ,, vy si reknete ze oproti porodu to je malickost ale vim co moje telo snasi a co ne.. ja se vyprazdnuji skoro kazdy den normalne prirozenou cestou,,, tak prave bych chtela zeptat zda muzu odmitnout klystyr.. protoze kdyz v sobe nemam skoro nic a dala bych si vyplach tak mam dosti vazne nasledky.. a prave proto se obavam aby neco nedelali proti me vuli.-.. Co se tyce nastrihu hraze, to necham na lekarich , ze oni zase znaji coo se patri.. ale jen co me dela klystyr vim zase ja.,,.
27.5.2007 14:40:37
Nevíte někdo náhodou, zda v porodnici v Karviné -Ráji mají vybavení pro předčasně narozená miminka? Čekám totiž dvojčátka a předpokládám předčasný porod - ikdyž nerada.
Hledám porodnici, kde jsou vybaveni.
Díky za odpově
27.3.2007 23:07:22
Rodila jsem 12.1.2005 v Karviné a musím napsat, že jsem byla nad míru spokojená. Rodila jsem císařským řezem a personál na porodním i na novorozeneckém byl příjemný, ochotný...Není co dodat, jsem teď podruhé těhotná a jinou porodnici už nevybírám.
SoňaP a Tomášek 07/06
9.1.2007 23:07:23
Rodila jsem v KA nemocnici 17.7.2006 a byla jsem moc spokojena na porodním sále i na porodním oddělení. Sestřičky i porodní asistentky byly ochotné a milé. Před porodem jsem navštěvovala předporodní přednášky a byly taky super, por. asistentka zodpoví všechny otázky a poradí.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 73 [Dalších 53 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.