| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Partnerský vztah: 5 věcí, na které nezapomínat, i když jsme rodiči

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]
brumda
1.8.2015 23:00:20
Krásně a realisticky napsáno Hrozinko. To co popisuje autorka je luxus, který si málokdo může dovolit. A myslím, pokud může, prima, je dobré si toho vážit. Třeba jako zbytečnost vidím tu potřebu se během toho týdne vzdělávat. Pokud mají manželé opravdu to štěstí, že mohou strávit týden spolu, ať si ho prožijou dle svého - někdo je na sport, někdo na to "rozvíjení", někdo si bude jen tak odpočívat. Nějak mě to věčné "rozvíjení" začíná otravovat. Děti se musí rozvíjet, rodiče se musí rozvíjet, kdo se nerozvíjí, není in ...
Lucie dvě děti
  • 
1.8.2015 14:39:26
Děti nejsou hloupé, mají šestý smysl na atmosféru v rodině, přesouvání hádky o několik hodin později podle mě způsobuje jen zbytečné napětí, které dítěti může působit úzkost (ale pozor, nemusí to na něm být poznat, děti jsou často k rodičům nesmírně ohleduplné). Možná by bylo fajn popracovat na Vašem strachu z konfrontací s partnerem. Hádky vašich rodičů byly asi extrémní, ale to neznamená, že je nutné zvolit extrém opačný.Jinak lze vaši pohodou ve vztahu jen závidět, máte to prima.
katka+synek2007
31.7.2015 20:50:20
U nás ani žádné usmiřování neprobíhá, maximálně vychladnutí. Hádka se totiž týká předmětu hádky, ne nás jako celých osobností.
katka+synek2007
31.7.2015 20:47:08
Souhlas. Pokud nejde o závažné problémy, tak si myslím, že hádka (bez vulgarit) dítěti neublíží. Naopak to dítě vidí skutečný stav věcí a dospělí vyčistí vzduch hned a nevzniká pnutí. Vím, že tenhle názor se dneska moc nenosí, ale u nás to tak fungovalo, když jsem byla dítě (nemyslím tím, že by se naši denně hádali) a funguje to tak i v našem manželství. Mí rodiče spolu vydrželi bez závažných krizí celý život a já jsem taky v životě neuvažovala o opuštění partnera.
jentakj
31.7.2015 19:23:05
Ano - právě, pohádáme se, ale dokážeme se pak dohodnout a za ty dvě hodiny je už klid a mír. Já myslím, že i tím se děti učí cosi důležitýho do budoucna - že abychom se měli rádi, nemusíme být každý den a každou minutu sluníčkoví a když se pohádáme, nezboří se svět.
zena,30let
  • 
31.7.2015 18:32:50
Z psychologického hlediska je nutné aby děti viděly,že se lidé i nepohodnou, že se rozlobi i pohádají, vůbec rodice.....ale stejně důležité je pro ne vidět,že za dvě hodky si dají kávu a je doma klid. To nám říkal psycholog na VS a ja s tím naprosto souhlasim. Nemůžeme dětem dělat iluzi jak je normální se nehadat a vše držet v sobě. Naopak, je normální, že někdy mám jiný názor než někdo jiný nebo i než člověk, kterého mám moc rad... Nebo že se nastvu atd. To jsou bezne emoce. Ale je důležité videt, že po hádce nastane usmíření a vše je jak má být.
(Samozřejmě zde není mysleno násilí řvani na sebe jak smysluzbaveni atd)
Kočanská
  • 
31.7.2015 16:37:39
Dobrý den,

my máme skvělé babičky, které nám pohlídají dokonce naše 3 děti :-) a to si ještě vezmou synovce, neteře a mají tam celou bandu :-)
My jsme letos s manželem udělali plán a už jsme spolu byli na 3 dny v Krkonoších, pak na Točníku na festivalu a teď jsme se vrátili z Regensburgu.
Přes rok si občas vyrazíme. Teď jsme se trochu finančně ozdravili a tak si můžeme dělat větší plány a na podzim se také někam chystáme jen spolu.
Je to skvělé, moc si to spolu užíváme. Jsem ráda, že jeden druhému stále stojíme za to, spolu takhle někam vyrazit a že se nám to líbí.
Nebereme to tak vědecky :-) jako autorka článku, prostě cestujeme, bloumáme po krásných městech, krásnou přírodou. Když chceme, tak povídáme nebo taky ne. Jíme spolu, pijeme kafe.

Také ale byly roky, kdy to vůbec nebylo možné, ať už proto že děli byly fakt malé a já třeba kojila nebo prostě nebyly peníze.

Viola
31.7.2015 13:20:48
A je pro dítě maminka nafučená významně lepší než maminka chvilku vztekle štěkající?
Mně totiž přijde, že pokud vznikne situace "na hádku", tedy někdo je ve stresu, v nepohodě, má v sobě zlost... tak je doma blbá atmosféra pro děti ať je hádka hned anebo se ohleduplně čeká až děti usnou a děti maj jen dusno.
Je k dětem dusno ohleduplnější než otevřená hádka? (A někam ten vztek holt musí, nejsme roboti bez emocí.)
Viola
31.7.2015 13:17:17
Rozbitá sklenka není žádné zásadní bezpečnostní riziko, batole na jedno škrábnutí nezhyne, jen prostě křičí a potřebuje péči, komplikace s umazáním dokumentů, se začuněním podlahy a zatečením... prostě zbytečná práce, zbytečné starosti a nepříjemnosti, tím pádem stres pro toho kdo to musí zbytečně řešit a následně v duši vztek. U vás to ten vzteklej nepotřebuje ze sebe vyštěkat, stačí mu se nafouknout?
Tizi
31.7.2015 12:20:44
Violo, jasně, že když se jedná třeba o bezpečnostní riziko, tak to taky řešíme hned. Ale u nás to nepřerůstá v hádku, maximálně je jeden z nás nafučený.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.