9.4.2025 8:35:58 Lei
Re: Už děláte nějaké jarni nebo předvelikonoční připravy?
Antheo, já četla v pondělí teprve porážka

, už jsem zblblá.
Trenčkot v červené barvě zní krásně jarně a francouzsky a modré šaty skoro letně

.
Já mám zatím všude větve v různém stadiu rozpuku, povětšinou v prořezávek, co kde potkám. Pobavila mě lípa, že kromě lístků hned vystrčila i miniaturní květy. Stejně tak jírovec, okamžitě i ten velký hrozen minipoupat. Cibuloviny a petrklíče jsou venku.
Velikonoční dekorace vytáhnu o víkendu. Budou to hlavně kraslice, pak mám pár keramických bílých králíků a nějaké úsměvné dětské školkové výtvory, které se ještě nerozpadly za ta léta. Jinak už jen další a další čerstvé větvičky. A tulipány si koupím (bohužel tolik jich na zahradě zatím nemám, abych mohla ad libitum trhat do vázy). Osení nemíváme, kovářova kobyla chodí v tomto případě opravdu bosa

.
Těším se na pečení, mazanec má výtečný kynutý tchyně, já udělám tvarohový a jidáše, do toho budeme slavit dvoje narozeniny, takže jeden mechový dort a druhý asi a la Pavlova. Včera jsem koupila v řemeslné pekárně výborný chleba, rovnou jsem ho dala zmrazit a na svátky bude jak čerstvý

.
Odpovědět