9.4.2025 8:19:17 Stará husa
Re: Studijní volno před přijímačkami na SŠ
My jsme byli "studijní třída", u nás jsme šli na nějakou SŠ všichni, teda jeden kluk šel na automechanika, ale to byl tehdy prestižní obor, kam musel taky udělat zkoušky a nikoho s trojkama nebrali. Češtinu s námi drtil nás třídní normálně v hodinách, měli jsme učebnici Melichar, Styblik a celou jsme ji promrskali. S matikou to bylo horší, měli jsme od šestky experimentálně množiny, na to tehdy ani nebyly učebnice. U il nás ředitel, naprostý chaot, neuměla jsem nic. V deváté třídě jsme pak měli jednou týdně na sedmou "tradiční matematiku", ale jelikož ji taky učil ředitel, bylo to k ničemu. Naši mi zaplatili doučování, koupila jsem si učebnice a celou matiku od šesté do deváté třídy jsem se naučila s mým doručovatelem Lojzou. Před přijímačkami jsem si je několikrát zkusila na nečisto doma. Byla jsem připravená dobře a zkoušky jsem udělala obě za jedna (tehdy se to normálně hodnotilo známkami). Blbé bylo, že tehdy se ještě zohledňovala tzv. angažovanost rodičů a dělnický původ, takže to, že jsem zkoušky udělala, ještě neznamenalo, že by mě automaticky vzali. No, ale měla jsem štěstí, vzali mě napoprvé i bez dělnického původu.
Odpovědět