Re: Jak u Vás probíhají oslavy rodinných svátků, narozenin?
My jsme slavící typy ,slavíme narozeniny i svátky.Dárky si dáváme rádi.
Myslím si,že je výchovné dávat dárky nejen dětem ale i dospělým. Každý si přece zaslouží svůj výjimečný den,kdy si na něj všichni vzpomenou.
Dárky se dáváme převážně dle přání,já se snažím vymýšlet občas překvapení a trochu se snažím o nějakou vlastní tvorbu-fotoknihy,kalendáře, v současné době pletu na jeho přání synovi vlněný svetr.
Nám to vychází od února až do prázdnin na jednu oslavu měsíčně.Dobrý nedělní oběd a domácí dort.Protože peču i vařím ráda,není to problém.Postupně se nám i trošku profilují jednotlivé oslavy.Třeba únorový vnuččin svátek je spojen s východoasijsou hostinou,poslední červnová oslava je zahradní slavnost.
Martinská husa si adoptovala jediné podzimní narozeniny.
A protože ty kulinární a cukrářské přebory jedou v mé režii,tak na moje narozeniny se rodina pochlapí a pohostí mě. Chodívali jsme do hospody,ale moje šedesátiny byly v covidu,tak se mladí domluvili (na věčné časy),že jedni uvaří a druzí upečou dort.
Víte,mě přijde hrozně důležité ,že se rodina během roku pravidelně schází u dobrého jídla a pití,děti si hrají,ženské drbou,chlapi probírají politiku.
V dnešní turbulentní době je dobré najít si společné rodinné chvilky
Odpovědět