Držíte Suchej únor? A pokud ano, máte s tím nějaké potíže?
Vzhledem k tomu, že alkohol konzumuju čím dál méně, až se skoro blížím k "skoro abstinentovi", a na únor vychází zrovna jedny z větších oslav v rodině, mívám naopak mokrý únor, kdy na začátku měsíce vypiju cca 1/3 všeho alkoholu za celý rok

Ale ta myšlenka jako taková mě dost fascinuje a zajímá a letos ze všech stran slyším, jak se se suchým únorem vypořádat a jak člověk může překonat ty nepříjemné pocity, které to doprovází (no možná je to zdání, viz vedlejší diskuze o kontextových reklamách

).
Ve výsledku, když to čtu nebo poslouchám, je jasné, že se mluví o abstinenčních příznacích, což mě dost zaskočilo - fakt někdo pije běžně až tolik, aby pociťoval abstinenční příznaky, když si pár dní nedá žádný alkohol? Kolik tak toho musí tedy člověk denně (?) vypít? Já vím, že alkoholik není jen opilec, že závislost se může projevovat různě (kvartální alkoholik třeba), ale pokud by člověk pociťoval abstinenční příznaky v rámci suchého února - není to okamžik, kdy se začít sám o sebe bát? Nebo to přejde s tím, že Suchej únor je blbost a tu sklenku (sedmičku) vína každý večer nebude řešit?
PS: Váhala jsem nad zařazením diskuze, nakonec jsem si řekla, že se to opakuje už dost dlouho (2013) a stal se takovou hezkou tradicí, že si nezadá ani třeba se sv. Martinem, tedy zařazuju do Tradice, zvyky, obyčeje, ačkoliv teda uznávám, že své místo by měl asi i v několika dalších sekcích (Pití a nápoje, Zdraví, Záliby, Mezi námi ženami...

)