Dooly teď jsem četla Tvůj příspěvek na rovnátkách. Jo přesně takový drát měl syn v dolní čelisti, ale mu to tedy nevadilo, měl to dobře udělané, měl to docela dlouho. Dr mi to opravdu dobře vysvětlila, já to tenkrát obrečela, to trhání, trhlai mu to postupně, nejdřív dolní, tam už to ale bylo vidět, že se druhé zuby křiví a mají málo místa a pak po čase i horní, rentgeny mu také dělali, ty druhé zuby tam byly dobře vidět. Proč se trhají čtyřky ... tak to mi vyssvětlila dr tak, že špičáky jsou dobře ukotvené v čelisti a pokud by se nejde PB stalo a člověk by si přední zuby vyrazil ( např na kole a tak) , tak se na špičáky dobře navazují ty náhradní, kdežto čtyřky by to neunesly, prostě nejsou tak napevno ... a navíc pokud by právě špičáky neměly dost místa ve chvíli, kdy rostou a mají možnost narůst na tom nejsprávnějším místě, ale vyrostou víc vzadu/vpředu/nakřivo , tak už se ani rovnátkama nedocílí toho, aby byly co nejlíp uložený. U stoliček že už to tak nevadí, protože jak mají větší základnu, tak je to lepší, ale ty špičáky že jsou hodně důležitý. Jako teď vážně není vůbec vidět, že syn ty čtyřky má vyndané, narostly mu krásné velké pětky ( jak jsem psala ještě dorůstají) , které prostě dr už na rentgenu viděla že jsou ok. Teď už se vlastně bude jen dělat kosmetická úprava, aby byly zuby v rovině , některé má stočené, jak rostly ze začátku natěsno. Prý je to tak na rok a půl ještě, zuby rostou dlouho.
Hele fakt jsem ráda, že jsem do toho šla, původní rozpočet dr udělala na 15 tis, ale vypadá to, že se do těch 12 ti vejdu.
a jak někdo psal v diskuzi, tím, že mají zuby místo, tak je daleko lepší možnost hygieny, syn si na to zvykl , zuby si fakt čistí a má je krásný, pokud jsou zuby natěsno nebo i přes sebe, tak se to špatně čistí. Navíc tedy synův otec křivý zuby má, syn to má po něm, takže jsem chtěla, aby to chudák neměl taky takový, nevypadá to dobře. A jen perlička ... když jsme chtěla, jestli otec na rovnátka přispěje, tak prý on má křivý zuby celý život a žije, tak nevidí důvod, proč by měl synovi něco takového platit