Kiky má 14 zubů. Poslední 2 úplně čerstvoučké.
Taky rozumí věc, až občas žasnu a přemýšlím, jak to může vědět
Umí poznat T a A (říká "táta" a "dům" - jako že střecha z domečku). Taky jí to nikdo neučil, jen se jí táta občas podepsal pod obrázek (aby se vědělo, že jsem to nekreslila já, páč kreslim hrozně :-D) a ona chtěla vědět co to je.
Zvuků zvířátek a poznávat na obrázku umí strašně moc, tak asi 40? Celou obrovskou dětskou knížku/atlas. I dikobraze, krocana, plameňáka, atd. Ale pojmenovat umí jen hada, vlk, zajíc, myš, tůň (tj. kůň).
Pojmenovat taky umí, i jména dom. zvířat co mají naši. Dokonce skloňuje. Na pána volá "pane!", na tátu "táto!", a překvapivě to říká dobře, málo kdy se splete. Teď volala na tátu z koupelny "táto, dudu!", to mě pobavilo, věty ještě neříká. :-D Navíc má výbornou intonaci, ten z ní samozřejmě poprděnej, stačí že si zavolá a tatínek už kluše, hokej nehokej :-D
Jinak já šla ve 23 měsících do jeslí a mluvila jsem ve větách. A dlouhých, říkala jsem komplet básničky. Hezky vyslovovala. To Kristýnce fakt nehrozí. Ale to mě moc netrápí. Spíš ten nočník, dneska jsme zkoušely znovu, hezky ráno bez plenky, velká promluva, jooo, těší se, bude čůrat na nočník... no, skončilo to tak, že chodila hodinu po špičkách, účůrávala, pak už brečela, ale na nočník si nesedne, řev jako blázen, nepokrčí nohy, a to jsem byla v pohodě, ukazovala jsem jí to na panenkách... Prostě ne. Takže se odkládá na neurčito.