hanko, tak to je strašný, co to bylo za příšeru

.

tohle je věc, která se mi líbí na debatách s pawlou, že se na spoustu věcí podívám jinýma očima. je to prostě tak, že podle sebe soudím tebe. já bych tohle prostě nikdy neudělala, když mě rodiče požádají, tak informaci si nechám pro sebe nebo naopak ji rozšířím mezi kolegy - jak si to rodiče přejí. já upřednostňuji zásadně co na srdci, to na jazyku, proto tyhle postranní a divné intriky nechápu a nedělám je. proto asi nedokážu tuhle ostražitost dost dobře pochopit.
jinak si myslím, že u nás ve škole klidně může žák slušně říci - nebudu vám to říkat, je to soukromé a já to budu respektovat, v případě, že jse o slušného žáka a ne o záškoláka s 200 zameškanými hodinami, z toho polovina rodinné důvody.
prostějá osobně otázku co je to zarodinné důvody za závadnou nepokládám, pawla ano. to mě nutí k zamyšlení, jak to je

ale jak jsme psala, náš školní řád žádné rodinné důvody nezná, takže vlastně ani nevím, jak mám podle něj na takové omluvenky reagovat

snažím se použít zdravý rozum a po sdělení informace, kterou jsi řekla té vychovatelce bych se spíš zeptala, jestli nepotřebuješ s něším pomoct

moje kolegyně třeba nechala studentku u sebe týden bydlet, než přijeli z ciziny prarodiče, její maminka skončila akutně a náhle v nemocnici. kdyby se neptala, byla by 14ti letá holka sama s takovým trápením a kdyby se toho domákla sociálka, tak někde v Klokánku nebo DD

. dobře to dopadlo, maminka se uzdravila, tatínka nemají