28.12.2012 21:45:18 Senedra
Re: Pomazánka na Silvestra
nedělala jsem na Silvestra, ale při jiné příležitosti a zmizela jako první - škvarková - minimálně 10 deka škvarků ( spíš víc) pomlít na mlýnku na maso, přidat jednu menší cibuli, česnek dle chuti (aspoň 3 stroužky), sůl, pepř. Když není mlýnek, rozsekat pomocí třeba tyčového mixéru. Namazat na nějaký tmavší chléb, ještě třeba trochu osolit, opepřit, posypat nakrájenou cibulkou.
Naopak chuťově jemná pomazánka je naše vajíčková - na jedno natvrdo uvařené vejce ( nastrouhat nebo protlačit kolečkem na brambory) jedna kostička Lučiny, trochu másla,plnotučné hořčice, sůl, pepř, když je, tak například pažitku, kopr... na chlebu/bagetě zdobím čerstvou zeleninou.
Někdy dělám zapečené rohlíky nebo bagetky - rohlík na kolečka, trošku potřít bylinkovým máslem s česnekem, posypat grilovacím kořením a lze dát i trochu nastrouhaného sýra a na chvíli pod gril. Výborné samotné nebo k zeleninovým salátům.
Odpovědět