| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

28.6.2012 11:08:09 angrešt

Re: Aspikový dort - jakou použít želatinu?

Želatina je rozvařený kolagen. Já sama používám raději plátkovou než mletou, protože se to snadno dávkuje - odpočítám plátky.
Navíc ji lze po nabobtnání vymačkat, čímž se sníží množství zbytečné vody a tekutinu zastane opravdu jen vývar.
Nespleť si želatinu s dortovým želé nebo něčím takovým, to by neuneslo tíhu dortu, řídne to.

Stačí nápis Želatina (jeslti je u ní připsáno "na aspik", nebo "na vaječnou tlačenku" nebo cokoli jiného, je fuk). Plátkovou kupuju bu´d Kovandovic, nebo Oetker. Jinou jsem neviděla. Mletou Oetker nebo Labetu.
Odpovědět
Průběh diskuze (6 názorů)
Téma: Aspikový dort - jakou použít želatinu? Kopretina černá 27.6.2012 16:51
*Re: Aspikový dort - jakou použít želat... Simeona+3 27.6.2012 19:10
*Re: Aspikový dort - jakou použít želat... annonymka 27.6.2012 21:23
*Re: Aspikový dort - jakou použít želat... Inka 28.6.2012 8:14
*Re: Aspikový dort - jakou použít želat... Jája 28.6.2012 11:4
*Re: Aspikový dort - jakou použít želat... angrešt 28.6.2012 11:8

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.