15.4.2012 0:53:30 Razivia
Re: Sachr
Marmeládu ohřívám buď v mikrovlnce, nebo v lázni a ohřívá se jen to, čím potíráš povrch. Na sachr patří jenom bílá šlehačka, dává se správně až na rozkrájený. Když ho potřebujež nazdobený - z čokoládové polevy bude mít šlehačka tendence "stékat" (rosit se, nebo jak to nazvat), protože se nemá kam vsáknout. Ušlehej jí až téměř na poslední chvíli, ať to s tou šlehačkou před předáním moc dlouho nestojí. Musí být dobře vychlazená, a šlehat pomalu, úplně ke konci můžeš na maximum, ale není to nutné. Když budeš šlehat moc rychle, nenabude tolik, bude taková máslovatá. Koupila bych na to tu tučnější (40%). Ztužovač ani cukr bych nedávala, kazí to chuť. Kdyby ti to náhodou začalo odtékat (ale jestli jí dobře ušleháš a nebude dort moc dlouho stát, tak to dopadne), tak ji lze přes sítko lehoulince poprášit kakaem, ale to je rada fakt pro nouzi, to už by nebyl sachr.
Jestli se toho bojíš, tak bych na oslavu vzala šlehačku zvlášť a dort nechala jen politý čokoládou. Nebo si na něj z čokolády můžeš udělat ozdoby - prkýnko potáhnout potravinovou fólií (nebo na pečicí papír) a na to pytlíkem s čokoládou kreslit nebo napsat, co chceš (ne moc tenké linky). Nechat ztuhnout, jde to pak sloupnout a ozdobit dort, je to jednoduchý a elegantní

Odpovědět