Hm, mužům do hlav nevidím
jediné, co můžu alespoň trošku (doufám) posoudit, je typ žen, který se líbí mužům v nejbližším okolí a se svým názorem (na vzhled žen, o němž předpokládám diskuse je - duševní kvality nechávám stranou

) mě někdy seznámili
Nejvíc jsem si asi v tomto směru povídala s bráchou - tomu se líbí ženy štíhlé, spíše drobnější, ale s velmi ženskou postavou, prý ho vyloženě odpuzuje sportovní hranatost (široká ramena, např.). S dlouhými vlasy, nebarvenými, ale učesanými a opečovanými. Barva vlasů není zásadní. Žena podle něho musí mít ženskou ladnost v pohybech - prý se toho dost pozná při tanci, dokonce mi to jednou na plese vysvětloval a ukazoval, která žena ho pohybem pitahuje a která odpuzuje. Zároveň se mu nelíbí jakékoli nalíčení a nalakované nehty. Nelíbí se mu výrazné barvy oblečení.
Dalším mužem, který mi to, co se mu líbí, i popsal, je manžel - zde jsem ovšem předpojatá, že

Manželovi se líbí ženy drobné až spíše úplně malé, ne hubené, spíše na hranici normy a mírné nadváhy, s velmi ženskou postavou. Ale vyloženě tlusté už ho odpuzují podobně, jako vyloženě hubené. Barva vlasů není zásadní, ale nelíbí se mu krátké, spíš čím delší, tím lepší. Nebarvené, ale učesané a zdravé. Nesnáší nalíčenou pleť a ústa, decentně nalíčené oči se mu spíše líbí. Nemá rád nalakované nehty, zejména barevně, a ženy přehnaně navoněné.
A třetí, kdo mi vylíčil své představy, je jeden manželův (a posléze samozřejmě i můj) dobrý kamarád. Tomu se líbí ženy pouze skutečně tlusté, z mého pohledu už vážně silně obézní (a to teda jsem typ slušně oplácaný). Zároveň s velkými ňadry a hodně širokými boky. S vlasy spíše světlými, ideálně blond. A jeho (pro mě lehce překvapivou) podmínkou jsou ženy zároveň vzdělané - prý by nemohl mít jinou než vysokoškolačku (překvapilo mě to trochu i proto, že on sám je středoškolák, obecně se tak nějak mezi ženskými tvrdí, že muži neradi ženy s vyšším vzděláním - pro něj je to kupodivu zásadní prvek přitažlivosti). Co se líčení týče, narozdíl od mého bratra a muže preferuje ženy nalíčené, zejména kolem očí. Jo, a vysoce oceňuje ženy, které nacházejí radost ve vaření a zároveň jsou gurmánkami - ne žroutkami, ale prostě mají radost z jídla.