18.5.2011 8:18:14 Muumi
Muzea přístupná s kočárkem (nejen v Praze)
Ahoj,
zajímalo by mě, kam se dá v Praze, ale i jinde dostat s kočárkem do muzea a podobných institucí, aniž by nás pak kustodi následně šikanovali, že máme kočár?
V neděli jsme byli už po několikáté (v kočárku již s druhým dítětem) v Národním muzeu a dostalo se mi například milé věty "uhněte s tím kočárem, tady chodí lidi!".
Dále je tam dětská expozice - nějaké kostry dinosaurů, které děti můžou stavět, což můj téměř dvouletý nechodící syn chtěl samozřejmě taky vyzkoušet, ale když jsem ho chtěla vyndat z kočárku, přilítla na mě hlídačka, že když mám dítě v kočárku, tak v něm taky bude sedět a žádné vylézání. Posadila jsem tedy do kočárku skoro pětiletou ségru, což paní uspokojilo...
Tak já nevím. Já chápu, že to není instituce primárně pro děti a asi tam zažili všelijakou "zvěř", ale pak ať ty kočárky zakážou a bude to. Děti bordel nedělaly, hlídaly jsme každý jednoho, velká celkem pozorně prohlídla všechno včetně různých chlupatých pavouků, ze kterých je mi špatně, a všelijakých pro mě nezajímavých šutrů. Zná to z Arabely:)
Kde se tam dětem dostane nějakého baby-friendly "vzdělání a kultůry"? Oni by se rodiče třeba taky rádi dostali na výstavu, ale holt musí dítka tahat s sebou a jeden z toho je nechodič.
Odpovědět