.Letos mladší dcera chtěla jít za bubáčka, tak jsem zkrátila staré šedé paleto z lehké látky, koupila u vietnamců umělou kytku, rozpárala jí a jednotlivými listy jsem paleto pošila, dále jsem tam našila provázky z lýka a na ně uvázala modřínové šišky (jednou jsem na kostým našívala taky lýko a na něm navázané umělé kvítečky zlatého deště, při pohybu létaly za kostýmem). Z ustřiženého rukávu jsem udělala čepeček a dovnitř našila "vlasy" z lýka, zevnitř jsem našila ještě jednu vrstvu látky, aby to neškrabalo. Byl to srandovní kostým. Taky jsem dělala vílu, šaty jsem pošívala květinkami vystříhanými z modré krajky.Na hlavu květinový věneček, z vlasů copánky. Vždycky takhle improvizuju,dělám takové masky, aby se na ně dalo použít staré vyřazené oblečení a aby na nich nevadilo, že jsou jen v ruce ušité a nejsou nijak profesionální. Je mi to milejší než dokonalé kupované masky, na které stejně nemáme, navíc vždycky vzbudíme zájem, mezi deseti kupovanými SPidermany je to něco úplně jiného.A výroba mi trvá jeden, dva večery. Je škoda, že na karnevalech je doma vyráběných masek málo, už to není jako kdysi.
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.