10.12.2010 13:14:44 Jana
Re: Dárek od tchýně
Ahoj,
já zakladatelku chápu. Myslím, že smyslem dávání dárku je to, že chci někoho potěšit, dám si tu práci a přemýšlím, co by mu udělalo radost. Když to jsou peníze anebo kosmetika ve slevě, tak je vidět, že to dotyčnému moc práce nedalo. U nás v rodině jsme si dávali věci třebas drobné, ale na míru šité. U manžela je dávání dárků naprostá rutina (asi je to i tím, že je z větší rodiny). Probíhá to tak, že když máme nějaké výročí, tchýně se cestou staví v Tesku a tam vezme první blbinu, kterou vidí, a pak nám ji dá se slovy "v těch obchodech nic není", což já si vykládám jako "co já vím, co chcete, nechtělo se mi nad tím přemýšlet, ale přece nepřijedu jen tak". O Vánocích mi pravidelně volá 22.12., co má koupit dětem, že v obchodech nic není. Snažila jsem se s nimi promluvit, abychom to alespoň mezi dospělými omezili, ale už několik let se mi to nedaří, o vánocích tam dostanu klidně 10 dárků (protože se to tak dělá a počet dárků berou někteří jak symbol bohatých vánoc), ale použitelný není pro mně často ani jeden (svetr od vietnamců, co celý vypelichá, plyšáček s mým jménem apod.)
Odpovědět