5.11.2010 21:01:09 ADRIEN
Re: Problém ve školce
Naprosto stejný problém jsem řešila v začátku školního roku já. Dokonce jsem měla pocit, že to někdo napsal za mě. Můj mladej taky nechtěl ve školce spát (nepotřebuje to, nespí od tří let). Dopadlo to tak, že také chodil během spaní 5-6x čurat, protože se nudil. Zabíjel tak nekonečný čas (pro něj) ležení. Ale bylo mi jasné, že tím leze na nervy pí učkám. On z toho byl také nešťastný (že tam musí ležet), tak jsem vyměkla a beru ho po o (jenže já si to můžu dovolit, nechodím do práce). Ptala jsem se, zda musí ležet i předškoláci, tak prý ano... Totalita. Režim tento byl za komunistů, jenomže to jsme bývali ve školce od šesti, takže po o zalehnout a usnout bylo tak nějak přirozené. Ale dnes většina dětí chodí na osm (také díky babičkám, které díky narůstajícímu věku prvorodiček už jsou v důchodě a mohou takhle vypomoci).
Takže když už tam mladý usnul, bylo to většinou až ke konci spaní a na chvilku, tak večer řádil do desíti a pak ráno blbě vstával. Proto jsem to vzdala. Nechci tam dělat peklo. Ale vím, že kdybyste na tom trvali a podali písemnou žádost o "vytvoření náhradního programu" pro dítě, které do půl hodiny neusne, jsou povinni vám vyhovět.
Ale je to o prioritách. A také o lidech. Přeji, ať to vyřešíte v klidu a ke spokojenosti všech stran.
Odpovědět