19.10.2010 16:51:54 Monika,rodič jedináčka
Re: Mám jedno dítě a nechci další
Milá Orion!
Na této diskusi jsem poprvé a abych pravdu řekla, dlouho jsem hledala Tvůj (jestli Ti můžu tykat) příspěvek. Z reakcí ostatních jsem byla zvědavá, co tak strašně skandálního jsi sem napsala, ale jaké je mé překvpení, že tu nic skandálního nevidím?! Je to uplně normální příběh ze života, kterých má jistě každý spoustu a jeden z tisíce důvodů, proč jsi se rozhodla mít jedno dítě. A co?! I já jsem matka šestiměsíčního chlapečka a i já jsem rozhodnuta mít pouze jedno dítě! A co?! A rozhodla jsem se dávno před tím, než jsem otěhotněla! Vždycky jsem chtěla mít jedno dítě a to i přes to, že má sestra má dvě a neustále mi řiká, že je to hezčí, než mít jedno. Skláním obdiv všem matkám, které mají více dětí než jedno, ale já mezi ně zkrátka nepatřím. Mohla bych to zdůvodňovat tím, že i já jsem několikrát potratila, že také stále studuji, nebo že jsem měla skoro padesatihodinový porod,který nakonec skončil císařem, ale proč?! I kdyby se nic z toho nestalo, stejně bych chtěla jen jedno dítě! A proč? Prostě PROTO!!! Je to moje tělo, moje volba, můj život a já se tak zkrátka rozhodla!! O to víc chápu tvoje důvody a naopak si myslím, že jsi velice silná a statečná! Souhlasím i s těmi předsudky, které kolujou o rodičích jedináčků,je to směšné!

Přeji Ti v životě mnoho štěstí a mnoho trpělivosti s Tvojí princeznou, ať už je vše jen a jen dobré!
A jen tak mimochodem, má sestra sice řiká, že nad dvě děti neni, ale jen tak mezi náma, spí tři hodiny denně, desetiminutová sprcha je pro ni luxus a ve svých třiceti letech má šedivé vlasy! Mohla bych ještě dlouho pokračovat, ale proč. Myslím, že sposta maminek ví, o čem mluvím a my,ti strašní rodiče jedináčků, si myslíme svoje!

Mějte se moc krásně! Monika
Odpovědět