5.10.2010 22:28:49 Winky
Re: Učí se vaše děti v předškolácích?
hele, opravdu si to nenechej líbit, ty ani kamarádka. Ony učitelky si myslí že když jsi na půdě školky, že nemůžeš nic, často jis pro ně JENOM rodič tj. o malilinko víc než nula, protože ONY tam jsou od naprosto všeho.... S jednou takovou jsem taky měla hovor. Dcera není nijak zvlášť kolektivní, a hrozně nerada si hraje organizovaně. Tahle učitelka to nějak nemohla zvládnout, že prý si "musí s ostatními hrát". Tak jsem jí odvětila že hrát si samozřejmě nemusí, může klidně sedět v koutku a pozorovat je. Důležité je, aby zvládala úkony s ostatními dětmi - umýt se, najíst se, převléknout, jít na společnou vycházku, snažit! se splnit nějaký úkol. Ale HRÁT si dítě fakt NEMUSÍ. No a taky mě oslovala "maminko" ačkoli moc dobře věděla jak se jmenuju příjmením..... A hlavně mi vůbec nic o dceři nesdělovala - jen to negativní, pokroky žádné. "Dobrý den" ráno a "nashledanou" odpoledne. Na moje dotazy odpovídala jednoslovně - obvykle "v pořádku". I pohovor u ředitelky jsem kvůli tomu podstoupila. Kamarádky co měly děti v jiných třídách moc nechápali za co bojuju.
Teď už je dcera v jiné třídě a je to mnohem lepší. A ty kteří mají letos tamtu jen koukají.... že je to fakt pravda. Nevím proč ta ženská nemůže aspoň trošku změnit přístup.
Odpovědět