25.5.2010 23:43:57 ~•~Missy~•~
Druhé zuby - stále neprořezaná horní jednička
Ahoj, jdu si pro radu, protože jsem už krapet nervózní. Starší dceři loni v září paní zubařka vytrhla obě horní jedničky s tím, že se kývají (jedna hodně, druhá znatelně míň) a pod nimi brzy vyrostou druhé zuby, tak aby měly dostatek místa. Jeden zub vylezl hned v listopadu (na místě toho, co se hodně kýval), jenže druhý pořád nic. Letos v březnu na preventivní prohlídce mi zubařka po mém znepokojeném dotazu, že dcera má pořád v puse díru jako vrata, odpověděla, že je přece vidět, že se už zub rýsuje. Při pohledu zepředu na dáseň je skutečně cosi vidět, jenže to vypadá od toho loňského podzimu furt stejně, navíc ani známka nějakého prořezávání zespodu na dásni. Začínám být už hodně nervózní a vyčítám si, že jsem já blb nechala ten zub vytrhnout. Mezitím jí vypadaly jiné první zoubky a postupně jsou nahrazovány druhými. Nevím, jak dál postupovat, jestli ještě čekat na další preventivku v září nebo vyrazit aspoň někam na rentgen, abych měla jistotu, že zub tam je, pouze si dává načas? Dneska mě navíc úplně dorazila moje mamka, že prý takhle bráchovi nechala vytrhnout spodní mléčnou jedničku a ta druhá mu nikdy nevyrostla. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Odpovědět