| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : prosinec 2001

22.7.2004 2:20:54 EvčaK

Jak "uspáváme"u nás

Ahoj mamky,konečně jsem objevila tuto úžasnou možnost,komunikovat s mamkama stejně starých dětí.Snad příspěvky budou častější.
Hlavně chci reagovat na dotaz Mirky.Naprosto chápu,co prožíváte.Náš Nik pořádně nespí od narození.Dvakrát v životě spal 8 hodin v kuse.Hodně čtu psychologickou literaturu,tak hned od začátku jsem měla podezření na Hyperaktivitu-malé poškození mozku.Celkem častá porucha u chlapců.Krom nespavosti se projevuje i nepozorností, krátkým soustředěním,nepravidelností dítěte(rituály ho neberou).Toto pondělí mi doktorka diagnózu potvrdila,stím,že jde o lehkou formu,protože se hodně sklidnil,dobře mluví a mnohem lépe spolupracuje.
Spát chodíme mezi 9-11hodinou.Krom toho i asi 5xtýdně odpoledne.Usínání sám nezvládne.Nedokáže se uklidnit.Na to si ještě pár let budem muset počkat.Nicméně poslední dobou pomáhá trochu "rituál".Přečtem pár pohádek z knížek,pak pár vymyslíme za tmy.Nik trpí atopickým ekzémem,takže po pohádkách ho začne všechno svědit,následuje mazání celého těla.Má-li potřebu,máme u postele pití.Pak chvíli drbem záda,hladíme apod. dokud neusne.Celé to trvá 45min-1,5hod.V našem případě se mi probudí po 2-3hod.A celý "rituál"kromě pohádek si zopakujem.Při probuzení v noci v těchhle hicech musíme ještě osvěžit a namazat spocený zadek.Takže nikdy večer nezapomínám nachystat k posteli mokrý hadřík.Když po nočním probuzení usne do půl hodiny,je to vítězství. Pak spí až do 8-9h.Já taky.NIc jiného nefunguje.Nik spí ve své postýlce,ale hned vedle mé.Vyhovuje nám to a na samostatnosti mu to nikterak neubírá.Řekla bych,že naopak.
Často jsme se setkali s nepochopením našich výchovných metod.Zvláště od starší generace nebo rodičů snadno přizpůsobivých a lehce zvládnutelných dětí.Naštěstí jsme časem přestali poslouchat jejich rady a řídili jsme se citem a potřebami Nika.Teď se nám za naši výchovu dostalo pochvaly od doktorky, která Nika vyšetřovala.
Přesto,že je sposta zažitých a doporučovaných metod a postupů,jak děti vést a vychovávat, máte-li pocit,že vaše dítě potřebuje něco jiného,zkuste to a uvidíte,co lépe funguje.
Hodně síly a pevné nervy Mirce i ostatním,podobně "zápasícím" maminkám přeje Evča
Odpovědět
Průběh diskuze (6 názorů)
Jak "uspáváme"u nás EvčaK 22.7.2004 2:20
*Re: Jak "uspáváme"u nás Mirka, dvě mláďata+// 25.7.2004 20:36
**česká au-pair Sanďullka 21.11.2004 20:19
***Mělo by se to rozjet. LETICE 7.12.2004 9:24
****Re: Mělo by se to rozjet. Kinga+3 7.12.2004 9:53
*****Re: Mělo by se to rozjet. m+p 7.12.2004 10:57

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.