Citam, ze sa tu bavite o kojeni.
Stati, ak ti mozem poradit, kojenie je v drvivej vacsine cisto psychicka zalezitost. Je podla mna zbytocne teraz uvazovat, ci budes kojit, ci odsavat. Mala by si brat ako samozrejmost, ze budes kojit a nepripustat si ine. Dobre nastavena psychika je v tomto dolezita.
Ja som rodila v 37tt cisarskym kvoli predcasnemu odlucovaniu placenty. Zrazu som zacala krvacat ako diva svina a do dvoch hodin bola mala na svete, to bolo o 12,35. Prilozila som si ju prvykrat az vecer, asi o osmej deviatej, vlastne ani neviem kolko bolo hodin. Ona bola malicka, 45cm a 2230g, takze samej mi to jasnacka vobec neslo. Pomohla sestricka a vyslovene mi strcila bradavku do jej pusiny. Mala bola prve dni v inkubatore, takze nehrozilo ziadne prikladanie ako u ostatnych mamiciek. Ale sestricky mi poradili aby som si bradavky masirovala tak ako by mi ich babatko zuzlalo, lebo tym sa spusta mliecko, stimulaciou bradaviek. Tak som masirovala a masirovala, aj ked to bolelo. Ani nahodou ma nenapadlo, ze nebudem kojit. Potom mi kazali odstriekavat si prve mliecko,kolostrum,(normalne rukami). Najprv mi to slo po kvapkach a ledva som naplnila dno skumavky. Lenze o dva dni sa to pekne rozbehlo a uz mi jedna skumavka nestacila. Stvrty den som ju konecne mala pri sebe cely den, ale mala princezna cely den prespala, nemala zaujem o moj cicik. Takze som si stale len odstriekavala a sestricky ju krmili striekackou. Az ten stvrty den vecer, ked som ju odniesla spat na novorodenecke, mi sestricky pomohli aby sa prisala, (chybala mi jedna ruka, ktora by jej strcila prsnik do ust, hihi), a vtedy riadne potiahla. No a od dalsieho dna bola mala ako vymenena a zacala sa sama krasne budit na kojenie kazde 2-3 hodky cez den. A odsavacku som mala so sebou uz v porodnici, to mi poradila kamoska. Keby sa mi nahodou naliali bolestivo prsia a mala by nechcela sat. Ona totizto chytila hned v porodnici zapal, kedze mliecko nedostala hned von. No, ja som take naliatie nemala, takze som odsavacaku nevyuzila. Ale potom doma ano, ked ma bolela bradavka, lebo mi do nej zahryzla alebo ked som mala vela mliecka, tak som ho davala prec. Inak odsavacku mam Medelu.
Tot moj pribeh, hadam ti v nieco pomoze.
Rodila som na Kramaroch a sestricky na novorodeneckom mozem len a len vynachvalit. Velmi nam pomohli.