17.9.2008 22:22:56 Judy
Re: Malá státnice z AJ
Já jsem teda dělala malou státnici a přípravné kurzy mě moc bavily. Ale musím říct, že jsem tomu musela věnovat dost času, abych zkoušku zvládla (nakonec na 96 %). Vyučování bylo jednou týdně čtyři hodiny. Každý týden jsem dělala poctivě úkoly. A tak každý druhý víkend jsem tomu věnovala hodně času - vypisovala si slovíčka do slovníčku (z toho se mi pak hezky učilo), vypisovala si gramatiku. A na zkoušku jsem se taky hodně připravovala. A vím, že ti, kteří se takhle nesnažili pak nenapsali písemnou část nebo si na ni ani netroufli. Jinak přípravný kurz mi připadá k té zkoušce nutný i z toho důvodu, že se tam ke konci hodně procvičovaly zkušební testy. Pro někoho neznalého to může být potom u zkoušky šok. Některé jsou totiž dost o logice a pochopení textu a když to člověk nečeká, tak nemá čas se zorientovat.
Ale co se týká domluvení se, tak to mi nejvíc pomohla Nepustilova škola. Oni učí vyloženě drilováním. A fakt hodně se to člověku vryje pod kůži. I když vždy rychleji mluvím, než přemýšlím, tak od té doby jsem nedělala už nikdy chyby typu "she come, he like,..." A předtím mi to v té rychlosti občas ulítlo.
Odpovědět