Jana+kluk 8r.+Barunka 1,5 r. |
|
(4.2.2004 12:30:07) Limonády naštěstí nekupujeme, jedině kofolu. Pokud vím, že to nejméně kalorická limonáda slazená cukrem, energetický obsah má jako pivo. Když kupuju sladké, tak jedině s přírodním cukrem, těm umělým sladidlům nevěřím. Lepší jednou za čas něco normálně sladkého, než často umělé náhražky.
|
Jana | •
|
(4.2.2004 13:06:19) Pokud ovsem nemas cukrovku, protoze potom je pro tebe prirodni cukr mnohem jedovatejsi nez vsechny umela sladidla dohromady ;-)
|
Katka. |
|
(4.2.2004 13:36:24) Je to pár týdnů, co mi lékaři zdělili, že mám diabets. Dietní sestra mi vysvětlila složení mého jídelníčku. Nesmím cukr, tudíž nic sladkého, ale ani ovoce (max 1ks denně). Také mi řekla, že nemám sladit čaj ani kávu cukrem ani umělým sladidlem (nikdy jsem naštěstí nesladila) a nemám si kupovat nic co je označeno DIA. Na otázku proč, vždyť je to umělé sladidlo, mi odpověděla: "je to svinstvo..." Také mi řekla, že až budu těhotná a budu kojit NESMÍM jíst ani light jogurty... , protože dítě do 3 let nesmí do sebe dostat umělé sladidlo. Souhlasím s tím, že je to svinstvo, jak pronesla ona disetní sestra..
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(4.2.2004 13:42:50) Hm, to je zajímavé, moje babička má cukrovku už léta a potraviny DIA jí kupuju dost pravidelně. Tedy hlavně takové ty drahé, zahraniční, které by si sama nekoupila, protože na to z důchodu nemá. A nikdy mi nikdo neřekl - myslím doktory - že by to bylo špatně...
|
Jana | •
|
(4.2.2004 15:23:22) Mám cukrovku už desátý rok, diapotaviny i sladidla používám docela běžně. Pokud se neporušují pravidla diety - protože diabetik nesmí nejen cukr, ale sacharidy obecně, čili nesmí sníst tři rohlíky nebo celou tabulku čokolády, i když je dia - tak není asparatam škodlivější než ostatní potraviny. Jen se to sním nesmí přehánět. Nevím, jak je to s těhotenstvím, protože naštěstí se mi děti narodily ještě když jsem byla zdravá.
|
Katka | •
|
(9.2.2004 7:48:24) Jano, ve světě už naštěstí zjistili, že dieta,která se obecně doporučovala a stále bohužel doporučuje u nás je chybná a právě ona může za to, že spousta diabetiků zemře na kardiovaskulární nemoci. Protože převládají živ. tuky a chybí kvalitní nezatěžující cukry a to ve formě polysacharidů - tzn. celozrnné obilniny, luštěniny apod. Dokonce bylo zjištěno, že skupina lidí, která dostávala sacharozu, ale značně omezila či úplně vypustila živ. tuky měla cukr v krvi menší než skupina, která jedla klasickou diabetickou dietu. Jakmile došlo ve stravování k vypuštění nebo značnému omezení živ. produktů došlo k výraznému zlepšení všech výsledků, i když jedli spoustu cukrů v podobě polysacharidů. Moje mamince jednou udělali test glukozové tolerance...ona absolutně nezvyklá na klasický cukr, protože ho nepoužívají (nepoužívají ani um. sladidla), výsledky nebyly uspokojivé a tak ji poslali do nemocncie s tím, že má diabetes. Když viděla stravu, kterou dávají diabetikům vůbec se nediví, že nedochází ke zlepšení, protože se již několik let zajímavá o makrobitiku a zdravý způspb života. V podstatě ten týden co tam byla, nejedla až na chleba nic...párky, taveňáky apod. odmítala, protože je nejí. Cukr z ničehonic klesl na úplně běžnou úroveń a už nikdy nestoupl. Samozřejmě ji zařadili mezi diabetiky, doktorka ji napsala Metformin, také ho nebere. Jí stravu s minimem živ.tuků, občas maso, ml. výrobky vůbec, jí stravu s velkým podílem celých zrn a luštěnin, zeleniny a našeho ovoce. Přestala jíst brambory, protože jejich škroby zatěžují slinivku. Cukr v krvi má naprosto normální.
A umělá sladidla? Když se chce někdo trávit něčím, co je tělu absolutně neznámé a co je uměle vyrobené (vy jste někdy v přírodě narazily na aspartam nebo acesulfam K ?), nechť tak činí...já se jím vyhýbám obloukem, když nakupuju pro přítele, bohužel u běžných potravin to začíná být problém. A já jim stravu, jako moje maminka, proto sladidla "ano či ne" neřeším.
|
Saša | •
|
(9.2.2004 10:18:21) Katko, v tvém příspěvku mě zaujala věta: "Přestala jíst brambory, protože jejich škroby zatěžují slinivku." Měla jsem v těhotenství a během kojení potíže s trávením škrobu (podrážděná slinivka a zánět dvanáctníku - prý to mohou způsobit hormonální změny .... pak po nějaké době se vše zase téměř srovnalo). A tehdy jsem se snažila zjistit, zda je nějaký rozdíl mezi škrobem z obilovin ( příp. různých druhů obilovin), brambor, luštěnin, atp. (resp. rostlin vůbec). Domnívala jsem se, že škrob je chemicky stále týž, ale z tvého příspěvku vyplývá, že v trávení škrobu z různých rostlin je rozdíl. Můžeš mi, prosím napsat podrobnosti ? Stačí na mail ... vidím, že je to mimo hlavní téma diskuze. Dík, Saša.
|
|
Zuzana |
|
(9.2.2004 16:53:10) Tvůj příspěvek mě zaujal. Doma se taky zajímáme o zdravý způsob života a usilujeme o zdravou stravu, takže bílý raf. cukr už vůbec nepoužíváme. Jako býv. zdravotní sestru mě problém tvé maminky vůbec nepřekvapuje, já jsem taky naprosto nechápala, proč se nemocní lidé živí v nemocnicích tím, čím se živí. Myslím si, že právě výživa stojí za mnoha současnými tzv. civilizačními onemocněními a tak přístup zdravotnických zařízení ke stravování nemocných prostě nechápu. Ačkoliv všichni teoretici a "odborníci" na výživu toho vědí poměrně mnoho a každá nemocnice si tyto odborníky platí, strava pacientů a její skladba je prostě nevhodná. Bílé pečivo, uzeniny, konzervované a instantní potraviny, velmi málo zeleniny a ovoce, naopak příliš mnoho cukru a syntetických aditiv... Odpovědnost za vlastní zdraví zůstává na každém z nás.
mailto:CrystalClear@seznam.cz
|
Katka | •
|
(10.2.2004 7:08:14) Jojo, máš pravdu, bohužel...
|
|
|
|
sabrina |
|
(17.2.2004 17:54:01) doporucuji jen naturalni potraviny.
|
|
|
Zuzana |
|
(4.2.2004 19:33:57) Monty, sorry, ale u babičky je to už asi jedno ne? Pokud jsem článek dobře pochopila, tak aspartam neuškodí jednorázově, ale při dlouhodobém užívání. A pokud je babičce nějakých sedmdesát, asi do sebe už moc dlouho aspartam prát nebude...
|
Irena, 1 Beruska+brisko | •
|
(4.2.2004 20:58:34) Crystal, sorry, ale jsi dost nemozna, pokud si myslis, ze u babicky je to jedno. Tvuj vyrok je jen dalsim dukazem jedne z forem diskriminace, kterych mame v Cechach spoustu.
Prave i stari lide by si meli davat pozor na jidelnicek asi tak stejne jako se to hlida u deti.
|
|
Corra |
|
(4.2.2004 20:58:47) Crystal,promin,ale to cos napsala bylo vuči Monty dost hnusný.Moje babi(86 let)let má taky cukrovku.A na odpis mi nepřipadá.
|
Viktor, zadne brisko | •
|
(16.12.2004 10:05:48) NIkdo nerika, ze by neci babicka byla na odpis. Crystal jen zduraznila fakt, ze studie tvrdi, ze tyto latky skodi dlouhodobe. A pokud ony babicky maji pred sebou 10 (ci 5) let zivota, po zivote od 50. let dale uz jim to nic neudela. Tak prestan s tou utlocitnosti a premyslej hlavou.
|
|
|
Irena, 1 Beruska+brisko | •
|
(4.2.2004 20:59:34) Crystal, sorry, ale jsi dost nemozna, pokud si myslis, ze u babicky je to jedno. Tvuj vyrok je jen dalsim dukazem jedne z forem diskriminace, kterych mame v Cechach spoustu.
Prave i stari lide by si meli davat pozor na jidelnicek asi tak stejne jako se to hlida u deti.
|
Jana | •
|
(23.2.2004 16:29:59) Před dvěma a půl roky jsem na tom byla zdravotně moc špatně.Až po roce různých vyšetření zjistili,že mám cukrovku.Měla jsem ve 20 tzv.těhotenskou cukrovku,později ji dostala moje maminka,no,a teď já.Podle příznaků mi došlo,že ji musím mít už tak 10 let.Prý to tak je,že to trvá hodně let,než se na to přijde.To,co mi řekla moje doktorka na cukrovku,je mi na nic.Léčí stylem,jak se to naučila kdysi ve škole.Sama jsem si zjistila informace přes net.Léky,co mi předepsala,jsem vůbec nebrala,ale totálně jsem změnila životní styl a stravu. A teď,po dvou a půl roce, mi sama řekla,ať ty léky neberu,že můj cukr je v normě.A hlavně mě štve s tím,jak mi pořád nabízí nějaký Q benzim,nebo tak nějak,bratru za 800 Kč.Za takový šmejdy bych nedala ani korunu.
|
|
|
Irena, 1 Beruska+brisko | •
|
(4.2.2004 20:59:55) Crystal, sorry, ale jsi dost nemozna, pokud si myslis, ze u babicky je to jedno. Tvuj vyrok je jen dalsim dukazem jedne z forem diskriminace, kterych mame v Cechach spoustu.
Prave i stari lide by si meli davat pozor na jidelnicek asi tak stejne jako se to hlida u deti.
|
|
|
sabrina |
|
(17.2.2004 17:51:07) ja pochzim z Kanady a musim ti napsat ze vsechny krabicky co jsou krasne a ze zahranici nemusi byt zdrave. lidi se snazi vydelat penize jakymkoliv zpusobem a nedivaji se jesty ublizi lidstvu. proto kupuj jen naturalni bez chemikali- jako barva a podobne. moje dcera ma cukrovku a jak sni malicke mnozstvi cukru nebo neco z bile mouky tak jeji hladina cukru vyskoci nahoru. proto bud opatrny. kupuj ji organickou potravu bez chemikalii. ver mi . Alena
|
Katka | •
|
(27.3.2007 22:28:19) Ahoj,
nevim zda jste slysela o perfektnim vyrobku pochazejici puvodem z Ameriky, a ktery je predevsim i na cukrovku. Znam lidi, kteri bojovali s cukrovkou radu let a po uzivani tohoto ciste prirodniho, opakuji ciste prirodniho "leku"-potraviny jsou v soucasne dobe temer vyleceni. Nepotrebuji si nadale pichat inzulin a drzet ostrou dietu odvazovanim kazdeho sousta a podobe. Je to produkt z mladeho jecmene, pokud by jste mela zajem rada poradim kde zakoupit. Drzim palce. Katka
|
|
Markéta | •
|
(12.9.2007 12:45:19) Ahoj, mám přírodní produkt, který účinně snižuje cukr! Bohužel kvůli reklamě nemůžu tady napsat, co to je, ale můžete se mi ozvat na mail marketabusy@centrum.cz a ráda Vám o tom řeknu. Jsem v kontaktu i s lékaři a mám paní, které se díky užívání snížil cukr z 12,8 na 4! Jestli máte zájem, kontaktujte mě.
|
|
|
anděl | •
|
(29.10.2005 23:44:44) Všem dobrosrdečným lidem je určitě líto, že máte onu nelítostivou nemoc cukrovku, snad se provás všechny časem najde přijatelnější látka nahrazující aspartam. Je třeba hledat přírodní látky a nevymýšlet umělé laboratorní paskvily, které vám defakto také ubližují.....
|
Petr | •
|
(29.10.2005 23:47:47) Tak hledej anděli, hledej, žes na něco ještě nepřišel, co? Třeba najdeš i něco supr přírodní a ekologický místo insulinu, a vůbec, tyhlety chytráky miluju.
|
Pavel | •
|
(30.10.2005 22:24:19) Třeba Steviu, sladidlo a zároveň zmírňuje cukrovku.
|
|
|
|
|
|
|
|