| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

sýr

 Celkem 8 názorů.
 Eva, A+D 


sýr 

(21.12.2003 21:35:54)
Chtěla bych se poradit. Dneska jsem dala Davidovi - 8,5měsíce - k večeři kousíčky chleba namazané sýrem. Nevím ale přesně, jaké druhy už můžou. Vím, že hlavně žervé, ale to je jenom Lučina? Dala jsem mu místo toho i Cottage sýr. Tavené sýry jsou prý těžce stravitelné a třeba "slavné" Kiri je plné éček (E) a trvanlivost strašně dlouhá. Co o tom víte? Díky.
  
  • 

Re: sýr 

(22.12.2003 10:53:56)
Evino žervé není lučina :o)
žervé je žervé ono se to takhle jmenuje a má různé příchutě třeba s paprikou nebo je přírodní to kupuju malé. Je to taková kostička balená v alum. fólii. Obsahuje mléko, mlék. kulturu a syřidlo. Lučina obsahuje tuším smatanu a sůl. Ta moc vhodná ze začátku není. Já už kupuji i Cottage což je smetanový sýr v kelímku. je výbornej. Ale už obsahuje sůl. Taky už okolo toho 9 měsíce jsem dávala tvrdý sýr eidam. Tavený nedávám dodnes .
  
  • 

Re: Re: sýr 

(22.12.2003 10:55:48)
Já raději volím krátkou dobu trvanlivosti. žervé má např. 10dnů. Cottage necelý měsíc. čím kratší trvanlivost tím méně přídavných látek.
 Lufína 


Re: Re: sýr 

(22.12.2003 22:26:30)
Ahojki!pokud sýry tavené,mají se dávat nízkotučné,ale samozřejmě jsem taky zastáncem žervé a mým klukům chutná.L.
 Ivča+3ratolesti 


Re: sýr 

(17.1.2004 12:35:43)
Taveňáky jsou to nejhorší z mléčných výrobků. Kromě éček je to plné soli. Děti do jednoho roku nemají sůl vůbec.My kvůli tomu používáme tavené sýry tak nna Silvestra na chlebíčky. Mimču spíš bych namazala tvaroh.
 Vínečko 


Re: Re: sýr 

(17.1.2004 21:42:35)
Ani tvaroh není pro mimčo vhodný!
 Věra (Zdenda 10 měsíců) 
  • 

Re: Re: Re: sýr 

(21.1.2004 21:36:52)
Nám řekal doktorka na 9ti měsíční kontrole, že tvaroh už mimino může. Ale že to je zátěž pro organismus.
A s tou solí. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ohřála příkrm od Hippu telecí maso se zeleninou a ochutnala a bylo to slaný. Ve složení byla jedlá sůl a určeno dětem od 5.ho měsíce.
 jezulka 
  • 

Re: Re: sýr 

(5.2.2004 22:31:27)
Holky,
kdyby jste věděly z čeho se vyrábí tavený sýry tak to nejíte samy. Jo bacha v tvrdých sýrech je taky sůl a dost, i když není znát. Žervé a lučina jsou asi nejlepší ( pz. je to stejný typ sýrů - čerstvý sýry, vyrábí se vlastně stejně, liší se jen v detailech výroby) , cottage je také čerstvý sýr, správně má být z kozího mlíka , ale ale... Jo a tvaroh by neměl obsahovat sůl. Samozřejmě se jedná o čerstvý tvaroh s nízkou trvanlivostí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.