Eva, A+D |
|
(21.12.2003 21:35:54) Chtěla bych se poradit. Dneska jsem dala Davidovi - 8,5měsíce - k večeři kousíčky chleba namazané sýrem. Nevím ale přesně, jaké druhy už můžou. Vím, že hlavně žervé, ale to je jenom Lučina? Dala jsem mu místo toho i Cottage sýr. Tavené sýry jsou prý těžce stravitelné a třeba "slavné" Kiri je plné éček (E) a trvanlivost strašně dlouhá. Co o tom víte? Díky.
|
Ivča+3ratolesti |
|
(17.1.2004 12:35:43) Taveňáky jsou to nejhorší z mléčných výrobků. Kromě éček je to plné soli. Děti do jednoho roku nemají sůl vůbec.My kvůli tomu používáme tavené sýry tak nna Silvestra na chlebíčky. Mimču spíš bych namazala tvaroh.
|
Vínečko |
|
(17.1.2004 21:42:35) Ani tvaroh není pro mimčo vhodný!
|
Věra (Zdenda 10 měsíců) | •
|
(21.1.2004 21:36:52) Nám řekal doktorka na 9ti měsíční kontrole, že tvaroh už mimino může. Ale že to je zátěž pro organismus. A s tou solí. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ohřála příkrm od Hippu telecí maso se zeleninou a ochutnala a bylo to slaný. Ve složení byla jedlá sůl a určeno dětem od 5.ho měsíce.
|
|
|
jezulka | •
|
(5.2.2004 22:31:27) Holky, kdyby jste věděly z čeho se vyrábí tavený sýry tak to nejíte samy. Jo bacha v tvrdých sýrech je taky sůl a dost, i když není znát. Žervé a lučina jsou asi nejlepší ( pz. je to stejný typ sýrů - čerstvý sýry, vyrábí se vlastně stejně, liší se jen v detailech výroby) , cottage je také čerstvý sýr, správně má být z kozího mlíka , ale ale... Jo a tvaroh by neměl obsahovat sůl. Samozřejmě se jedná o čerstvý tvaroh s nízkou trvanlivostí.
|
|
|
|